Jump to content

zm

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. po novom zakonu, već to je kazneno djelo nepoštivanja odluke suda
  2. Za nejasnoće sam vjerojatno kriv ja jer nisam potpuno ili dosljedno prenio sve informacije. Zbog toga na dnu citiram nedavno primljenu obavijest. Izbjegavanje ove mjere metodom uništavanja vozačke mislim da nebi prošao, jer, ponavljam, više se ne upišuje nikakva napomena u vozačku dozvolu, već se podatak unosi u policijski informacijski terminal, i djelatniku prometne (ili bilo koje druge) policije je ta informacija dostupna temeljem bilo kakvih osnovnih informacija građana (ime i prezime, adresa, godište,....matični broj ili dr. identifikator). "Zaprimili smo pravomoćni prekršajni nalog PU Zagrebačke IPPP Zagreb broj: 511-19-44/6-N-xxxx/2007 od 10.01.2007. godine (pravomoćno s danom 11.11.2008.), kojim Vam je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Ovim putem Vas izvješćujemo da će se gore navedena zaštitna mjera upisati u evidenciju o izdanim vozačkim dozvolama (propisano čl.297 st.1. ZSPC), a početak zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije upisat će se datum primitka ove naše oabvijesti. Upozoravamo Vas da je odredbom................propisano da onaj tko upravlja motornim vozilom iako je prema njemu primijenjena sigurnosna mjera ili zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, čini kazneno djelo za što je propisana kazna zatvora od 3 mjeseca do 3 godine."
  3. Obavijesti (da skratim), da je od tog trenutno mog preuzimanja na snazi pravomoćna odluka visokog prekršajnog suda o zabrani upravljanja mot.voz.B kat. Kako sam dobivao odgovore, radi se o novom zakone, te se više zabrana ne upisuje fizički u dozvolu, već u informacijski sustav i nije moguće tražiti odgode kao prije, već ide automatski.
  4. Jučer, 13.10.'09. mi je uručena obavijest o zabrani upravljanja vozilom B kat. temeljem prekršajnog naloga od 10.01.'07. (pravomoćno s 11.11.'08.). Na nalog iz 2007. sam u zakonskom roko uložio pritvor no nikad nisam primio poziv na sud niti rješenje (postoji mogućnost da nisam preuzeo na pošti, ali samo unatrag cca godinu dana). Na obavijesti nije navedena uputa o pravnom lijeku, pa me prije svega zanima znači li to da nemam pravo žalbe i/ili da žalba ne odgađa zaštitinu mjeru? Isto tako me zanima postoji li ikakav argument na koji mogu uložiti žalbu s obzirom na starost prekršaja, ili samo klasične argumente poput značaja vozačke radi poslovnih obveza? Hvala!
  5. Pozdrav! Htio sam legalizirati već postojeću građevinu (garažu) koja je sagrađena na mjestu stare građevine (datira još iz 1950ih god.) koja nije ucrtana u katastarski plan. Napravljeno je idejno rješenje od strane ovlaštenog projektanta, no zahtjev za lokacijskom dozvolom je odbijen jer se na udaljenosti 2m od nje nalazi alfaltirani seoski put. Prema glasniku općine, ta razlika bi morala biti barem 4+1.5 m. Koje je moguće rješenje ovog problema? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija