Jump to content

Zadnji

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala svima na odgovorima, no moram priznati da sam malo zbunjena glede mog početkog pitanja - moramo li uopće nakon otkupa duga provesti ovršni postupak ili možemo "jednostavno" tražiti da prepišu kuću na nas, otkupiti dug i zadržati ju cijelu?
  2. Iznos duga je negdje polovica vrijednosti njihovog dijela, dakle 1/4 cijele kuće, toliko bismo uz kredit mogli pokriti. No na dražbi bi se prodavala cijela kuća za čiju stvarnu vrijednost nemamo dovoljno.
  3. Nažalost, potpisali smo suglasnost tako da je hipoteka na cijelu kuću i zato nas je strah da će se jako lako prodati na dražbi, a mi nemamo novaca da prije eventualnog zadnjeg kruga otkupimo. Baš zato smo razmišljali da otkupimo taj dug, ako to znači da ne moramo niti provesti dražbu.
  4. Ispricavam se sto nisam bila preciznija, suvlasnici smo s tim ljudima, ali nemamo provedeno etaziranje, dakle pola-pola, s time da je hipoteka na cijelu kucu. Mislite da otkup nije pametna ideja?
  5. Pozdrav! Imamo hipoteku na kuću u kojoj živimo po kreditu koji nije naš i nije plaćan već neko vrijeme. Slučaj je krenuo na ovrhu i prijeti nam moguća deložacija kroz neko vrijeme. Kako bismo spasili kuću, razmišljali smo o otkupu duga po tom kreditu od banke, no s raznih strana dobivamo različite informacija o tom postupku. Konkretno, zanima me jesmo li mi, nakon otkupa duga tih ljudi te nakon što nam oni ne vrate taj novac kroz dogovoreno vrijeme (znamo da nemaju kako), dužni provesti ovršni postupak, tj. pokrenuti sudsku dražbu ili nakon isteka roka možemo jednostavno otpisati njihov dug i zadržati svoju kuću?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija