Jump to content

Hardwork Dedication

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vjerujem da su i za JB ista ograničenja, prihvaćanje imena navodno to ovisi o samom sucu trgovačkog suda koji je zadužen za to. Očito mi ne preostaje ništa drugo nego "glavom kroz zid" osjetiti sve čari hrvatskog poduzetničkog (sado)mazohizma. Hvala na savjetima!
  2. Poštovani, s obzirom da otvaram društvo (j.d..) koje će se baviti davanjem usluga vezanim uz stabla (monitoring, prosudba zdravstvenog stanja, procjena rizika loma itd.) i više od 90% radnog vremena potrebno je provoditi na terenu, da li postoji način na koji se može regulirati da društvu poslovni prostor nije potreban? Čuo sam primjere ljudi u branši da su oni kod bilježnika regulirali to pitanje pa me zanima na koji propis se mogu pozvati? Hvala puno na razmatranju ove problematike.
  3. Hvala bobo3, još jednom. Bio sam prvo kod javnog bilježnika koji me odmah uputio u hitro.hr ured riječima "Mi ne možemo ništa bez rezervacije imena, kada to sredite dođite kod nas." (na moju repliku da registraciju imena odrade oni- blijedo su me gledali) Hvala na linkovima i ja sam mišljenja da bi ime trebalo biti "brandable". Morati ću se očito baciti u potragu za kvalitetnim javnim bilježnikom.
  4. Hvala na odgovoru. Kaj se SEO-a tiče registrirao bih složenicu od te dvije riječi, pa mislim da u tom smislu ne treba biti problema s obzirom da SEO nije case sensitive (ili ja baratam zastrarjelim informacijama što je, naravno, lako moguće )
  5. Nisam niti ja znao za to. Iznenadili su me u HITRO.HR uredu sa listom suspendiranih sufiksa. -ING, koji se odnosi na inženjerska zanimanja, je suspendiran odlukom trgovačkog suda u Zagrebu jer ima previše subjekata koji završavaju/sadržavaju -ING. -LAB je limitiran na zanimanja koja su usko vezana za laboratorijska istraživanja i eventualno se uz dopis odobrava. (Priložio sam dopis sa 30 usluga koje nudim, koje se obavljaju u laboratoriju i odbijen mi je zahtjev. Ime nije slično niti jednom društvu u trgovačkom sudu u Zagrebu pa vjerujem da korijen naziva nije problematičan). Revoltiran sam naprosto besmislenim ograničenjima koja se postavljaju. Shvatio bih da se radi o zaštiti ili nekoj nazovimo dobroj praksi da kao kod obrta možeš raditi samo ono za što imaš potvrdu/završeno školovanje, međutim kod društva to nije problem nego samo kod odabira imena.
  6. Poštovani, imam problem sa odabirom naziva imena društva. Nisam primijetio nigdje da je propisano da je ime društva tzv "case sensitive" (osjetljivo na velika i mala slova). Konkretno ako se registrira ime na sudu npr. "pizza ring" da li je moguće to pretvoriti u PizzarING u materijalima društva i na webu ili je to protuzakonito? Obavljam inženjerski posao a -ING je naravno na trgovačkom sudu u Zagrebu zabranjen sufiks pa sam to htio na ovaj način doskočiti. edit: Također nigdje ne piše da se ne mogu kombinirati dva različita jezika (iz EU) u izboru imena (ja bih kombinirao španjolski i njemački) Hvala Vam na razmatranju ovog problema.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija