Jump to content

rista

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je rista objavio

  1. Poziv je stigao nekih dvadesetak dana prije roka. A što se učenja tiče, kao promatrač (ne učim ja) mogu reći nekih 2 mjeseca uz posao i par tjedana godišnjeg, što mislim da je dovoljno.

    Kako je bilo na roku u 10-tom,tko je ispitivao, kakvi su kriteriji, pitanja bi dobro došla, ono, sve što ti dođe... :-)

  2. Radi se o slijedećem:u tijeku ovršnog postupka ovršenik je isplatio dug ovrhovoditelju.Ovrhovoditelj je povukao tužbu i spor je okončan.Paralelno sa tim postupkom, ovršenik je protiv ovrhovoditelja vodio postupak (koji još uvijek traje) radi poništenja ugovora iz kojeg je proizašla obveza za ovršenika iz prije navedenog postupka koji je završen povlačenjem tužbe i praktički priznanjem duga (ovršenik je uredno platio)Ako sud dosudi poništenje ugovora i naloži vraćanje iznosa koji je ovrhovoditelj primio po ranijoj ovrsi da li se ovrhovoditelj može pozvati na pravilo ne bis in idem jer je dug priznat i isplaćen a istovremeno se pobija u drugom postupku?

    nadam se da je jasno...

     

     

    pozdrav

  3. Ja bi prošao određeno područje površno a nakon toga bi kod ponavljanja istog koristio pitanja.Mislim da je korisno ići po pitanjima skoro pa od samog početka jer se tako izbjegne eventualno iznenađenje "čudnim" pitanjima na koja inače ne bi obračali pozornost a koja se mogu pokazati kao problem za upamtiti ako se pitanja ostave za kraj odnosno kad se sazna za komisiju.Konkretno, mene nisu pitali niti jedno mimo pitanja sa legalisa. S druge strane, negativni komentari o ispitivačima su teška koma i hrpa gluposti. Preporučam da se ignoriraju jer su vjerojatno produkt jako uplašenih ili jako nespremnih individua.

  4. Pravnik sam u gospodarstvu a u dogledno vrijeme planiram otvoriti odvj. ured. Čitavo vrijeme radim u gospodarstvu uključivši i pripravnički staž. Moje pitanje je da li postoji ikakva mogućnost neplaćanja upisnine od 5000 eur, tj. zaobilaženja takve, po mom sudu ipak nepravedne obveze (prijavom kod odvjetnika izvjesno vrijeme ili sl.) ?

     

    Unaprijed hvala!

  5. Ekipo pomagajte, imam usmeni 24.10, komisija u sastavu Gašpar, Svedrović, Hrvoj Šipek, Mikšić i Komadina. Molim Vas komentare, a posebno za Mikšića??!! Nisam baš naišao na pitanja od Mikšića pa ako netko ima može ih dignut

    hvala velika!!

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija