Jump to content

silence

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pokretnine na zemljistu nisu u vlasništvu tuženih, vec u vlasništvu suposjednika tog zemljišta, koji jos nije niti pokrenuo tuzbu za utvrdjivanj vlasništva.Suppsjednik je bio tužen za smetanje posjeda, ali tuzba nam je odbijena s obrazloženje da deponiranje raznih vozila i navazanje zemlje i ravnanje, nije nama smetalo za korištenje zemljišta.
  2. Bila sam suposjednica sa rodjakom na nekretnini,tužbom sam postala vlasnica,alinije fizička podjela tužbom definirana.tražim percelaciju.Kako ukloniti pokretne stvari suposjednica koje je naslagano gotovo po cijeloj parceli,a tuzbu za smetanje posjeda sam izgubila?
  3. Suposjednica sam ,a ujedno i vlasnica 1/2 gradjevinske parcele sa suposjednicima ,koji nisu vlasnici ,jer nisu pokrenuli na sudu postupak za utvrđivanje vlasništva.Dali mogu ja zatražiti od suda razvrgnuće suposjednicke zajednice u vanparnicnom postupku?
  4. Hvala svima koji su sudjelovali u odgovorima.
  5. Sto se smatra neprekinuti tok dosjelosti kada je u pitanju koristenje stana?
  6. Osnova na temelju koje ja i suprug smatramo da imamo pravo posjeda nekretnine je rjesenje o nasljedjivanju za dio stare kuce a za dogradnju cinjenica da smo ju mi sagradili,ali bez gr. dozvole.,zapoceto 1962 a dovrsena 2009.I dio stare kuce i dogradnju samo ja korisim vec 18 godina, svake godine nekoliko mjeseci.Dali se to smatra prekidanjem dosjelosti. Dali je neprekinut tok dosjelosti stanovati u stanu 24 sata ,365 dana u godini i 20 godina?
  7. Mozete pojasniti sto bi jos bilo potrebno za vlasnistvo po dosjelosti za mene kao nasljednicu mog supruga koji je po prednicima nasljednik dijela stare kuce i korisnik zemljista na kojem je sagradio dogradnju. Zemljiste je u vlasnickom listu navedeno kao drustveno vlasnistvo.
  8. Smatrem da imamo pravo posjeda nekretnine jer je stau kucu sagradio djed moga supruga 1878 godine i dio kuce je moj suprug naslijedio od svog oca a dogradnju je sagradio moj suprug, grube zidarske radove a ja sam dovrsila zavrsne radove.Ali to je sagradjeno bez gradjvinske dozvole ali imam potvrdu nadleznog organa da ja dogradnja sagradjena PRIJE 1968 , dakle smatra se da ima gradjevinsku dozvolu ali nije niti moj suprug niti ja navedeni kao vlasnici.Zemljiste na kojem je dogradnja je sastavni dioparcele na kojoj je stara kuca,pa su sada svi ostali suvlasnici stare kuce ujedno i suvlasnici dogradnje s kojom oni nemaju nista zajednicko, niti gradjenje niti koristenje niti se protive tome sto samo ja koristim dio stare kuce i dogradnju svake god. 5-6 mj.kada sam u Hrvatskoj.Djed je sagradio i zivio u kuci 60 god. otac mog supruga 51 godinu, moj suprug je od njega naslijedio dio stare kuce i zivio s majkom u njoj a nakon njene smrti povremeno smo dolazili preko ljeta a ja sam svake god. vec 18 godina koristila i dio srate kuce i dogradnju, a od 8.10. 1991, proslo je vec29 godina. Mozda je to dovoljno za vlasnistvo po dosjelosti?Jedini problem bi mogao biti sto necak mog supruga tvrdi da su on i njegov otac pomagali mom suprugu kod gradnje sto nije tocno,jer su u isto vrijeme gredili obiteljsku kucu za sebe.Nikada se nisu protivili mojem koristenju niti dijela stare kuce niti dogradnje.
  9. Dali bi mogla po dosjelosti ostvariti vlasnistvo ,jer koristim dio stare kuce i dogradnju 20 godina i nitko mi nije osporavao koristenje,a samo suprug i ja smo financirali dogradnju.
  10. silence

    dosjelost

    Moj suprug je naslijedio dio stare roditeljske kuce uz koju je nakon smrti oca 1963 dogradio kuhinju i wc.Sa majkom je bio u zajednickom kucanstvu, tokom studia u Zagrebupovremeno je dolazio u kucu dogradnju.Od 1965 , nakon udaje i ja sam sa djecom stalno korislila objekat tokom ljetnih praznika.1999 smo otisli u Kanadu. 2002 , nakon smrti supruga ,dolazila sam u Hrvatsku svake godine po 5-6 mjeseci i boravila u dijelu stare kuce i dogradnji, koju sam dovrsila, t.j. zavrsne radove. Placam od 2002 sve komunalije uredno.Sve je sagradjeno na drustvenom zemljistu, prema vlasnockom listu.Kakve su mi sanse za uspjeh u tuzbi za vlasnistvo dijela stare kuce i cijele dogradnje.Dogradnja je na dijelu parcele gdje je i stara kuca pa su sada svi suvlasnici stare kuce ujedno i suvlasnici nase dogradnje.
  11. Mislim da bi trebalo pomoci ako stavite na prilazu vasem posjedu znak "PRIVATNI POSJED,PRISTUP ZABRANJEN" kao sto se to radi u drugim drzavama. Pokusajte nabaviti pravila ponasanja unutar Parka Prirode pa i njih postavite na prilazu vasem posjedu.Ta pravila bi trebali postivati svi posjetioci unutar Parka Prirode.
  12. sto se prilaze zahtjevu za nuzni prolaz
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija