Jump to content

silence

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. silence

  dosjelost

  Hvala svima koji su sudjelovali u odgovorima.
 2. silence

  dosjelost

  Sto se smatra neprekinuti tok dosjelosti kada je u pitanju koristenje stana?
 3. silence

  dosjelost

  Osnova na temelju koje ja i suprug smatramo da imamo pravo posjeda nekretnine je rjesenje o nasljedjivanju za dio stare kuce a za dogradnju cinjenica da smo ju mi sagradili,ali bez gr. dozvole.,zapoceto 1962 a dovrsena 2009.I dio stare kuce i dogradnju samo ja korisim vec 18 godina, svake godine nekoliko mjeseci.Dali se to smatra prekidanjem dosjelosti. Dali je neprekinut tok dosjelosti stanovati u stanu 24 sata ,365 dana u godini i 20 godina?
 4. silence

  dosjelost

  Mozete pojasniti sto bi jos bilo potrebno za vlasnistvo po dosjelosti za mene kao nasljednicu mog supruga koji je po prednicima nasljednik dijela stare kuce i korisnik zemljista na kojem je sagradio dogradnju. Zemljiste je u vlasnickom listu navedeno kao drustveno vlasnistvo.
 5. silence

  dosjelost

  Smatrem da imamo pravo posjeda nekretnine jer je stau kucu sagradio djed moga supruga 1878 godine i dio kuce je moj suprug naslijedio od svog oca a dogradnju je sagradio moj suprug, grube zidarske radove a ja sam dovrsila zavrsne radove.Ali to je sagradjeno bez gradjvinske dozvole ali imam potvrdu nadleznog organa da ja dogradnja sagradjena PRIJE 1968 , dakle smatra se da ima gradjevinsku dozvolu ali nije niti moj suprug niti ja navedeni kao vlasnici.Zemljiste na kojem je dogradnja je sastavni dioparcele na kojoj je stara kuca,pa su sada svi ostali suvlasnici stare kuce ujedno i suvlasnici dog
 6. silence

  dosjelost

  Dali bi mogla po dosjelosti ostvariti vlasnistvo ,jer koristim dio stare kuce i dogradnju 20 godina i nitko mi nije osporavao koristenje,a samo suprug i ja smo financirali dogradnju.
 7. Moj suprug je naslijedio dio stare roditeljske kuce uz koju je nakon smrti oca 1963 dogradio kuhinju i wc.Sa majkom je bio u zajednickom kucanstvu, tokom studia u Zagrebupovremeno je dolazio u kucu dogradnju.Od 1965 , nakon udaje i ja sam sa djecom stalno korislila objekat tokom ljetnih praznika.1999 smo otisli u Kanadu. 2002 , nakon smrti supruga ,dolazila sam u Hrvatsku svake godine po 5-6 mjeseci i boravila u dijelu stare kuce i dogradnji, koju sam dovrsila, t.j. zavrsne radove. Placam od 2002 sve komunalije uredno.Sve je sagradjeno na drustvenom zemljistu, prema vlasnockom listu.Kakve su m
×
×
 • Napravi novi...