Jump to content

zoran123456

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, molim za savjet. Odvezao sam automobil svome ocu u Srbiji kako bi se njime služio. Automobil ima hrvatske tablice i registriran je još skoro godinu dana. Kasnije sam išao istraživati, i koliko sam shvatio on se baš i nebi smio njime služiti tamo? Zanima me kakav je proces kod darovnice/kupoprodajnog ugovora za automobil kako bi se vozilo moglo legalno voziti u Srbiji a pritom da se ne plati veliki porez (auto je nešto stariji). Pretpostavljam da bi i meni mogla doći kazna od MUP-a RH ako vozilo ostane duže od 15 dana u Srbiji? Može molim vas pojašnjenje. Napomena, otac ima hrvatsku putovnicu i osobnu kartu, ali ne znam kako si je riješio da li mu je boravište ili prebivalište u Srbiji.
  2. Poštovani, molio bih vas samo za informaciju, kako sam tek suvlasnik stana (ja i mama zajednički vlasnici, svako 50%) gdje moramo otići (koji ured) kako bih dobio papir sa suglasnosti suvlasnika prostora (koji je registriran kao mjesto obavljanja djelatnosti)? Koliko vidim to se ne može preko e-gradjani napraviti. Trazim preko neta ali ne vidim informaciju. Hvala puno
  3. Pozdrav, ovako, otvaram paušalni obrt jer sam sklopio ugovor s jednom firmom iz Irske. Ići ću kod knjigovođe da mi detaljno objasni proces izrade faktura za firmu, međutim ono što znam jest da nisam u sustavu PDVa (do 300,000kn godišnje prometa). Dobio sam primjer ugovora i tamo između ostaloga stoji ova natuknica (The rates set out above are exclusive of VAT.). Što to točno znači? Ako ja njima fakturiram račun od 100€, i te novce dobijem na svoj žiro račun, da li ja na to moram platiti 25% ili oni plaćaju 23% (ili koliko je već PDV tamo). U ugovoru stoji da će oni meni mjesečno plaćati XY novaca za uslugu. Ovo mi je jako bitno, puno hvala na odgovoru.
  4. Pozdrav, prije 30ak dana kupio sam nekoliko paketa u webshopu XXX-e. Nakon 10ak dana dio paketa je stigao međutim dio paketa nije stigao, te smo ostali zakinuti za 800kn (kolika je ukupna vrijednost nedostavljenih paketa). Imam i račun s plaćenim paketima i dostavnicu gdje se vidi da traženi paketi nisu poslani. Razgovarao s korisničkom podrškom, uputio pismenu pritužbu na službeni e-mail (tako su mi rekli u podršci) međutim nakon toga svaka komunikacija s njihove strane staje. Kontaktiram ih svaka 2 dana te mi uvijek nešto drugo vele (ili se interno dogovaraju, ili se kontaktiraju s dostavljačem, ili gleddaju nadzorne kamere, uvijek neke druge gluposti) samo kako bi me se rješili. Vele mi "evo samo da provjerim kontaktirati ću vas odmah" i nikad mi se više ne jave. Naknadno sam tražio povrat novaca međutim opet su mi rekli "to je još uvijek u provjeri". I tako već tjednima i tjednima. Molim vas za informaciju, što mi je činiti dalje? Privatnu tužbu ili nešto drugo? Udruga za zaštitu potrošača mi neće pomoći jer ih moram platiti (a niti web stranica im ne radi, e-mail više nije validan, to je mrtvi projekat već godinama) Hvala.
  5. Može li i meni odgovor također?? Razmišljam o kupnji građevinskog zemljišta u Istri i stavio bih na to mobilnu kućicu ili malenu drvenu kućicu. Ne treba mi priključak za ništa, offgrid living. Cijene mjesečnog troška struja/voda/komunalije/hrt/pričuva u Rijeci u vlastitome stanu me dođu 1200kn mjesečno, hvala neću više živjeti "po pravilima". Dakle kao što kolega pita, smije li se ili ne stavljati mobilna kućica na građevinsko zemljište? P.S. ignorirati ću činjenicu da samo u Umagu ima preko 2,000 nelegalno izgrađenih kućica od 100 metara od mora, gdje već 20 godina nitko im ništa ne može napraviti.
  6. Poštovani, imamo vrlo ružnu situaciju gdje je rabljeni auto novije proizvodnje (i pozamašne svote za naše mogućnosti) kupljen u jednoj kući nakon svega 3 dana prestao raditi. Ne želi upaliti. Na auto smo dobili garanciju od 6 mjeseci. Upornim zvanjem auto kuće vlasnik/radnik se ili nisu htjeli javiti ili su rekli "javiti ćemo vam se". Konačno nakon što smo ih uspjeli dobiti za razgovor nisu htjeli odvesti vozilo na servis nego nam je bilo javljeno da je to nama na štetu, odnosno da mi moramo to na vlastiti trošak servisirati. Kako znam da ovo krši Zakon o zaštiti potrošača zanima me koji su postupci potrebni kako bi se firmu natjeralo da nam plati servis neispravnog vozila, te eventualno može li se podignuti privatna sudska tužba? Kako nam je vozilo jako hitno, ako bi ga išli servisirati na vlastiti trošak, na koji način mi taj novac možemo naknadno potraživati od firme? Što nam još savjetujete? Da li se isplati zvati policiju, ili čak kontaktirati lokalne vijesti? Sigurno je da u ovoj kući nismo niti prvi a niti zadnji klijenti koje su tako nasamarili. Ovako nešto ne smije se više dešavati, ne znamo na koji način natjerati firmu da prekine s nelegalnim radnjama. Hvala.
  7. Ok hvala na odgovorima. Ali ako bi se radilo o običnoj koverti poslanoj iz Njemačke, Danske ili Engleske, postoje li značajne sanse da ce koverta biti otvarana? S obzirom na količinu pošiljaka tesko je ocekivati da se svaka kontrolira. Uostalom prema zakonu zabranjeno je otvarati koverte. Ili sam u krivu?
  8. Pozdrav, što ako u pošti podigneš kuvertu (koja je došla iz Nizozemske ili bilo kojeg drugog dijela Europe) u kojoj se nalazi ganđa, iako ti nisi imao pojma što se nalazi u kuverti, ili u drugom slučaju - naručivao si sadnice afričke ruže, paradajz i za mamu posebnu sortu Kus-Kus-a iz Tunisa? Ako ti pretresom računala i monitora ne pronađu dokaze da si naručio ganđu, da li te mogu i dalje kazneno goniti? Mislim hipotetska situacija samo ... :cuger: Da li policija inače ima običaj šnjofati kuverte?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija