Jump to content

Zabrinuta999

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Bila bih Vam zahvalna ako biste mi objasnili na koji način se ostvaruje djelomični godišnji odmor, odnosno udio u punom godišnjem odmoru (od mjesec dana). Kada se stječe pravo na godišnji odmor, nakon koliko vremena od početka rada kod nekog poslodavca? Kako se godišnji odmor računa za godinu (1.1.-31.12.) zanima me također što u slučaju kada se tijekom te godine promijenilo nekoliko poslodavaca, može li se i dalje ostvariti pravo na godišnji ili ne? Unaprijed hvala na odgovoru. Lijepi pozdrav.
  2. Čak i ako je osobna istekla prije više od 15 dana? Istekla joj je u listopadu 2015. godine, a ima važeću putovnicu. Nije moguće da joj na šalteru ili u postaji uruče kaznu? Ažurirano Zahvaljujem se na odgovoru Najneugodniji je ipak bio taj osobni dolazak policije kao da je neki kriminalac i da je ne znam što napravila..
  3. Što da napravi? Što prije ode u postaju i ispuni zahtjev za novom iskaznicom ili pričeka ponovni dolazak policije na kućnu adresu?
  4. Pozdrav svima Kao što ste i sami primijetili 7.4. MUP je javno obavijestio građane da provjere istek svoje osobne iskaznice i na kaznu od 500kn ukoliko je ista istekla. Policija je bila kod moje prijateljice kojoj je osobna istekla već 8.4. da je o tome obavijesti i tražila je potpis njezin. Ona nije doma pa su je obavijestili da će doć sljedeći tjedan a da u međuvremenu ne predaje zahtjev za novom iskaznicom dok ne potpiše njihove papire. Da jedino ako je izgubila osobnu odmah ide na policiju. Meni je to bilo malo čudno jer mi je logično da je pošalju što prije u postaju da obnovi iskaznicu, zašto bi morala čekati njihov ponovni dolazak?? Navodno su oni dobili nalog da obavijeste one kojima je istekla i da nakon toga osoba ima rok od 10 dana da obnovi iskaznicu. Ali je meni to čudno. Znači li to da će joj naplatiti kaznu kad se evidentira i potpiše im se? Na šalteru možda nisu ovlašteni za to pa je ovo način?? Molim za pomoć i vaša iskustva. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija