Jump to content

anitam94

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sta ima reci? nema nista za reci! njoj situacija pase jer da joj ne pase obrisala bi.molila sam i nju i oca uzalud. . nisu svjesn kakav problem rade... sad me zanima nesto. da za10 g netko digne tuzbu zbog toga, jel mi moze ko sjesti na placu, stan itd zbog toga.. ili se samo namiruje iz kuce? hvala vam na pomoci! nisu sve obitelji kak treba, neke su lakome, bezobrazne i svakakve.. i to najblizi rod
  2. dakle, do 2009 moja mama nije nista imala na sebi nego sve tata, i imamo napismen kako smo mi od 6 mj bili s mamom na stanu, a tata je prije zapocetog procesa rastave, u 9mj stavio hipoteku od 60 000 kn i pise u papirima da je on posudio od nje i poteretio kucu tom posudbom. nakon toga je sud mami dodjelio pol kuce na kojoj stoji tak teret. kasnie daruje nama isti dio pod teretom. a tata to potpisuje da se slaze jer smo maloljetne bile sve 3. za mene je to mutni posao... i nije u redu da on to tako odlucuje pa i majka koja nije imala losu namjeru. i sad da to tak stoji. zar nebi trebalo u toj teretnici pisat ko je posudio novce i da se to tice samo te osobe, bez obzira na kasnije suvlasnike...?
  3. Poštovani molim vas za pomoć!...Moji roditelji su se rastavljali 2009 godine. u procesu rastave prije nego se dodjelilo da i mama dobiva dio kuće posudio od bake 60.000 kuna i to ovjerio kod javnog biljeznika i na taj način poteretio kuću. Stvar je u tome da on nikad nije posudio novac. dakle dok se kuća djelila i dok je mama dobila dio bilo je pisano kako je poterećena kuća u iznosu od 60.000 kn....Kod javnog biljeznika pise da je on imenom i prezimenom posudio novac od bake 2009. kasnije je mama taj dio svoj kuće prepisala na nas tri kceri darovno....Na temelju ugovora o zajmu od 01. rujna 2009. godine uknjižuje se pravo zaloga na nekretnine u A za iznos od 60.000,00 kuna sa rokom vraćanja do 15. 11. 2009. godine, te da od 16.11.2009. godine pa do isplate teče zatezna kamata po stopi od 14 % godišnje, u korist moje bake koji sad iznose vise a i mi stojimo kao duznici zajedno s ocem... tata je potpisao da pristaje na to u nase ime...i potpiso je to.... 2011. kad je to nama prepisano imala sam 17, sestra 16 a najmlada 12 g. s time da socijalna sluzba nije znala za to da ima teret ali je uz njeno odobrenje to prihvaceno.. maloljetnje? Zanima me koja je moja obveza po pitanju vracanja duga i da li nakon bakine smrti njezin nasljednik , moj stric moze traziti taj novac ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija