Jump to content

vilya

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sva pitanja i odgovore za opći dio skidajte sa stranice Ministarstva državne uprave: https://uprava.gov.hr/o-ministarstvu/ustrojstvo/uprava-za-sluzbenicki-sustav/drzavni-strucni-ispit-789/primjeri-pitanja-i-odgovora-za-provjeru-znanja/11865 Ionako pitaju samo po tome. Ne trebaju vam nikakve narodne novine ni zakoni. Svi ispitivači imaju taj popis pitanja ispred sebe i pitaju 3 pitanja sa tog popisa.
  2. E sad ne znan o kojoj se K.O. radi, al najjeftinije bi bilo čekat novu izmjeru, jer će sve općine morat proć kroz to, samo kad če to bit...
  3. Dosjelost se obično uvažava na temelju posjedovnog lista (ili povijesnog posjedovnog lista), te da mirno uživanje traje preko 20 godina. Al možda je najpametniji postupak kod takvih stvari, prije pokretanja postupka, kupiti barem jedan suvlasnički dio na toj k.č., i onda utužiti ostale suvlasnike.
  4. Moja stvar je slična, al ja san plaćala mobitelom pa neman dokaz o plaćanju. Al ovi iz ZG se pozivaju na pun kufer stvari, i tvrde da ne treba plaćat te kazne jer su nelegalne i protuustavne. Al mene zanima dal je netko uspio proć sa prigovorom na ovršni postupak u Rijeci, jer navodno tad dug raste i na 2.000 kn
  5. Postavljen je znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje u mojoj ulici 2 godine nakon što je ulica postala jednosmjerna, radi turističkog vlakića koji je dobio dozvolu vozit u krivom smjeru, lol. Vlakić ne vozi već par godina, jer to nije išlo nikako, al znak još uvijek stoji. A sad, moj problem je šta je znak taman prije moje garaže pa ja tehnički ne smijem ni stat da bih otvorila vrata od garaže, a i smeta mi kod ulaženja u garažu. 1. Kome se mogu obratiti ako smatram da je znak krivo postavljen? 2. Temeljem čega se postavljaju ti znakovi uopće? Jer piše da: Prometni znakovi postavljaju se prema ” Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama “, NN br.33/05 i odgovarajućim hrvatskim normama. odnosno prema prometnom projektu. E sad, ako je to projekt rekonstrukcije javne ceste, to bi trebalo proć kroz katastar, a ja san slučajno baš radila u katastru, i tamo naravno toga nema. Jel se smiju znakovi postavljati bez toga? I ako da, na temelju koje dokumentacije? Hvala.
  6. Imam i ja pitanje u vezi toga, prije par dana došla mi je uplatnica od Rijeka plusa da moram platit 2 dnevne karte iz 2013. godine (bila san prekoračila vrijema za cca 15 min jer sam bila na ispitima i nisam smjela koristit mobitel). Ugl, tad je još vrijedio stari zakon, i u toj ulici nije bilo moguće parkirati dulje od 3 sata, sada je moguće cijeli dan. Al svejedno, šta nije protuustavno naplaćivati dnevne karte? I dal imam ikakve šanse ako pokrenu ovršni postupak?
  7. Pozdrav vidim da si radio u katastru i da si išao na državni ispit, zanima me kako je sve prošlo neki tvoji dojmovi, imaš možda nekih skripti iz koji si učio?

    Koliko si dugo čekao na dsi?

    Hvala unaprijed i lijep pozdrav

  8. Položila prije par dana pa evo i mojih dojmova: Referent za katastarske poslove posebni dio: Pismeno: Imali smo 2 zadatka o promjenama na zemljištu, iz kojih je trebalo popuniti prijavni list, napisat nacrt rješenja i popis promjena (koji nitko nije napisao a neki nisu ni rješenje) dok su geometri trebali napraviti izračun nekih točaka. Imate vremena koliko hoćete, i može se prepisivati iz svega šta imate sa sobom (ja sam slučajno imala 1 rješenje i u potpunosti sam ga prepisala) Nakon pismenog išli smo na usmeni kod tri ljubazna ispitivača koji nisu previše ni gledali šta sam napisala i ispitivali me šta sam radila u katastru. Kako se zove zakon o katastru, nazivi elaborata, kako je na moru itd... Nakon toga je išao opći dio: Svaki ispitivač 2 predmeta osim EU Ispitivač ima ispred sebe popis pitanja i pita 3 od njih, znači može biti bilo koji, ali nema ništa dodatno osim pitanja sa stranice ministarstva uprave. Zato se nemojte zamarat i učit cijele zakone! Svi ispitivači su super, dosta pomažu i stvarno se treba potrudit da padneš
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija