Jump to content

vilya

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je vilya objavio

  1. Sva pitanja i odgovore za opći dio skidajte sa stranice Ministarstva državne uprave: https://uprava.gov.hr/o-ministarstvu/ustrojstvo/uprava-za-sluzbenicki-sustav/drzavni-strucni-ispit-789/primjeri-pitanja-i-odgovora-za-provjeru-znanja/11865

    Ionako pitaju samo po tome. Ne trebaju vam nikakve narodne novine ni zakoni.

    Svi ispitivači imaju taj popis pitanja ispred sebe i pitaju 3 pitanja sa tog popisa.

  2. Postavljen je znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje u mojoj ulici 2 godine nakon što je ulica postala jednosmjerna, radi turističkog vlakića koji je dobio dozvolu vozit u krivom smjeru, lol. :vrti: Vlakić ne vozi već par godina, jer to nije išlo nikako, al znak još uvijek stoji. A sad, moj problem je šta je znak taman prije moje garaže pa ja tehnički ne smijem ni stat da bih otvorila vrata od garaže, a i smeta mi kod ulaženja u garažu.

    1. Kome se mogu obratiti ako smatram da je znak krivo postavljen?

    2. Temeljem čega se postavljaju ti znakovi uopće?

    Jer piše da: Prometni znakovi postavljaju se prema ” Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama “, NN br.33/05 i odgovarajućim hrvatskim normama. odnosno prema prometnom projektu. E sad, ako je to projekt rekonstrukcije javne ceste, to bi trebalo proć kroz katastar, a ja san slučajno baš radila u katastru, i tamo naravno toga nema. Jel se smiju znakovi postavljati bez toga? I ako da, na temelju koje dokumentacije?

    Hvala.

  3. Imam i ja pitanje u vezi toga, prije par dana došla mi je uplatnica od Rijeka plusa da moram platit 2 dnevne karte iz 2013. godine (bila san prekoračila vrijema za cca 15 min jer sam bila na ispitima i nisam smjela koristit mobitel). Ugl, tad je još vrijedio stari zakon, i u toj ulici nije bilo moguće parkirati dulje od 3 sata, sada je moguće cijeli dan. Al svejedno, šta nije protuustavno naplaćivati dnevne karte? I dal imam ikakve šanse ako pokrenu ovršni postupak? :D

  4. Položila prije par dana pa evo i mojih dojmova:

    Referent za katastarske poslove posebni dio:

    Pismeno: Imali smo 2 zadatka o promjenama na zemljištu, iz kojih je trebalo popuniti prijavni list, napisat nacrt rješenja i popis promjena (koji nitko nije napisao a neki nisu ni rješenje) dok su geometri trebali napraviti izračun nekih točaka.

    Imate vremena koliko hoćete, i može se prepisivati iz svega šta imate sa sobom (ja sam slučajno imala 1 rješenje i u potpunosti sam ga prepisala)

    Nakon pismenog išli smo na usmeni kod tri ljubazna ispitivača koji nisu previše ni gledali šta sam napisala i ispitivali me šta sam radila u katastru. Kako se zove zakon o katastru, nazivi elaborata, kako je na moru itd... :D

    Nakon toga je išao opći dio:

    Svaki ispitivač 2 predmeta osim EU

    Ispitivač ima ispred sebe popis pitanja i pita 3 od njih, znači može biti bilo koji, ali nema ništa dodatno osim pitanja sa stranice ministarstva uprave. Zato se nemojte zamarat i učit cijele zakone!

    Svi ispitivači su super, dosta pomažu i stvarno se treba potrudit da padneš :D

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija