Jump to content

nikollinaa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, koliko sam shvatila za ostvarivanje prava na punu porodiljnu naknadu treba imati 12 mjeseci staža neprekidno ili 18 mj s prekidima u zadnje 2 godine. Ja ću porodiljni morati otvoriti 20.6. I do toga dana imati ću 16 mjeseci i 15 dana radnoga staža s prekidima. Mene zanima, pošto na porodiljnom staž normalo teče, da li ja nakon Šta ispunim uvijet od 18 mjeseci ( sto bi bilo krajem 8 mjeseca ), mogu tražiti novi obračun naknade ili sam osuđena na minimalnu naknadu prvih 6 mjeseci? I da li postoji neka mogućnost da se taj staž uplati za tih mjesec ipo koliko mi nedostaje? Puno puno hvala:)
  2. Tako je. Nikakvog prekida radnog odnosa nije bilo, ugovor su mi samo produzivatli pred istekom. Da zanima me samo za 2016 god, jer u firmi tvrde da nemam pravo na puni godišnji.
  3. Poštovani, Molim Vas da mi izađete u susret i ukažete mi na moja prava nakon ne produživanja ugovora o radu. Naime, radim u jednoj firmi donjeg rublja već 2 godine i cijelo vrijeme sam bila na ugovoru od 6 mjeseci. Zadnji ugovor sam dobila 1.11.2015. Do 30.4.2016. U firmi su mi odlučili ne produžiti ugovor, pa me zanima da li po zakonu imam pravo na isplatu punog godišnjeg odmora ili samo na razmjerni dio, obzirom da u tekućoj 2016 godini nisam odradila 6 mjeseci, a zaposlena sam više od 2 godine. Najljepša hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija