Jump to content

borko50

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je borko50 objavio

  1. prije 2 sati , sivko je napisao:

    Ovo nije navodno

    "Nitko ne može biti kažnjen niti se prema njemu može primijeniti druga prekršajnopravna sankcija ako nije kriv za počinjeni prekršaj"

    "(1) Okrivljenik mora već na prvom ispitivanju biti obaviješten o prekršaju za koji se tereti i dokazima koji ga terete"

    "(1) Sud je dužan na temelju izvedenih dokaza potpuno i točno utvrditi činjenice koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke i s jednakom pažnjom utvrđuje činjenice koje terete okrivljenika i koje mu idu u korist."

     a i MUP sam kaže

    "U slučaju prometnog prekršaja koji je ustanovljen pomoću službenog fotoaparata MUP-a, a gdje se sa sigurnošću ne može utvrditi identitet vozača, tko je dužan platiti kaznu za počinjeni prekršaj? 

     

    U Republici Hrvatskoj nitko ne može biti kažnjen ako mu se ne dokaže krivnja za počinjeni prekršaj.

    U slučaju da na mjestu izvršenja prekršaja nije utvrđen identitet prekršitelja, policijski će službenik od vlasnika vozila zatražiti podatke o identitetu osobe kojoj je vozilo dao na upravljanje. Sukladno članku 229. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasnik, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno dužna je na zahtjev policijskog službenika ili službene osobe jedinice lokalne samouprave koja obavlja poslove iz članka 5. stavka 4. tog Zakona dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj se vozilo dalo na upravljanje.

    Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila, osoba kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako u roku od 15 dana ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja."

    http://stari.mup.hr/1158.aspx

    Kažem navodno, jer ne znam šta bi bilo kad bi bilo, pa eto još jednom kažem ko je imao slučaj kao ja i izvukao se na sudu neka priloži ovdje dokaz o tome.

  2. prije 8 sati , drot13 je napisao:

    Po istom članku po kojem si sad kažnjen sa 3500 kuna. Propisana je kazna u rasponu od 5000 do 15000 kuna i sud može odrediti bilo koju. Priznanje je osnova za ublažavanje kazne, pa može ići i ispod tog minimuma, a u najgorem slučaju može biti i punih 15000 kuna...

    Ma znam al glupo mi to ak nema dokaza

  3. Prije 31 minuta, drot13 je napisao:

    Ili ti ne bi vjerovala i dala bi ti veću kaznu od ove koju si dobio. Vjerujem da je izglednija solucija koju sivko navodi, ali kao što sam prije rekao, ne bit ti mirne savjesti mogao to savjetovati...

    E pa to me zanima na osnovu čega bi mi mogla dati veču kaznu, po kojoj osnovi? Po kojem zakonu ili čemu več?

  4. Prije 49 minuta, drot13 je napisao:

    Da, mogao si odgovoriti da se ne sjećaš, a na slici ne prepoznaješ nikoga.

    Međutim, bilo je što je bilo, lako je sad biti general poslije bitke. Na žalost, bio si prvi s takvim iskustvom i nismo ti mogli ništa konkretno reći, tako da si bio prepušten sam sebi (dobro, i odvjetniku, ali i njemu je to vjerojatno bilo potpuno nova situacija).

     

    Što se tiče onih 300 km/h, da, postupak je isti kao za mala prekoračenja. Ako vlasnik ne da podatke, ide mu kazna za nedavanje. Imaš i tu na Legalisu primjera gdje su neki izbjegli oduzimanje vozačke nedavanjem podataka...

    Ok sve, ali mene samo zanima da sam na sudu odgovorio da se ne sječam i da na slici ne prepoznajem nikoga na koji način bi sutkinja reagirala tj. koje opcije su moguće ? Da li netko to zna ili može to saznati, da podijelimo nekome za ubuduće.

  5. prije 8 sati , sivko je napisao:

    Pa i trebao si reći da ne znaš da li si ti počinio prekršaj ni da li si ti uopće vozio.. Time nisi ni priznao ali ni negirao prekršaj. Sud služi da vidi ima li tužitelj dokaza za ono za što tuži. Ako nema dokaza ni priznanja nema ni osude. 

    Točno za multanovu.Poštovani Drot13 je to odavno objasnio vezano za identitet. 

    Slažem se, mogao sam reči da ne znam da li sam ja vozio, ali ponavljam sud bi imao legalno pravo me pitat za druge osobe kojima sam auto dao na korištenje, e sad da li sam i na to pitanje mogao odgovoriti da ne znam koje su to osobe ???

  6. Prije 45 minuta, sivko je napisao:

    Nebitno, bitno je kao i kod svakog "slanja" na sud oni moraju dat dokaze krivice a ako ne daju ti ih imaš pravo tražit. To je tvoj odvjetnik trebao znati. 

    Pa čekaj malo znači sud nikad nikoga ne bi mogao kazniti za prekoračenje brzine ako si uslikan Multanovom, jer slika nije dokaz identiteta vozača, znači ako se ne prizna na sudu svaka kazna bi išla za nedavanje vjerodostojnih podataka ???? Ako je to tako znači slobodno možeš kraj multanove proči i sa 300 km/h i ako te ne zaustave nemaš brige uvijek znaš da je kazna 2000 do 5000 kuna, i ako imaš novaca možeš to radit svaki dan jer murija nikad neće imat dokaz protiv tebe, jer slika nije dokaz.???

  7. prije 1 sat, sivko je napisao:

    A na sudu si mogao tražit dokaze tužitelja da si ti vozio, a ti si priznao.Kao što je već rečeno ti si nam prvi takav slučaj. Preleti temu o ne davanju podataka pa ćeš vidjet odgovore od nekih prijavljenih. 

    E pa u tome i je štos šta sam prvi takav slučaj jer na sudu sam imao nekoliko opcija, ili priznati ili reći da ne znam tko je vozio tog dana ali onda bi me tražili podatke od osoba koje još koriste moj auto , pa bi onda vjerojatno i njih sve zvali na sud, ili ako sam dobro shvatio savjete od vas tu trebao sam na sudu reči da ne znam tko je vozio, i da ne želim dati podatke od drugih osoba koje su mogle biti vozači, šta bi onda bilo ne znam.

  8. prije 5 sati , sivko je napisao:

    Veoma slab odvjetnik pogotovo ako ste prije imali pravo vidjet mutnu sliku. 

    Nije stvar u iskustvu nego je to stvar da je policija išla jedinim pravnim putem, ako se ne dostave podaci ili se napiše više osoba ili ne znam ide prekršaj nedavanja vjerodostojnih podataka.I zakonodavac je tako tumačio taj stavak kod izmjene zakona. 

    Nije policija išla jedinim pravnim putem i nije mi izdala prekršaj nedavanja vjerodostojnih podataka nego me je poslala na sud.

  9. , sivko je napisao:

    "U Republici Hrvatskoj nitko ne može biti kažnjen ako mu se ne dokaže krivnja za počinjeni prekršaj.

    U slučaju da na mjestu izvršenja prekršaja nije utvrđen identitet prekršitelja, policijski će službenik od vlasnika vozila zatražiti podatke o identitetu osobe kojoj je vozilo dao na upravljanje. Sukladno članku 229. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasnik, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno dužna je na zahtjev policijskog službenika ili službene osobe jedinice lokalne samouprave koja obavlja poslove iz članka 5. stavka 4. tog Zakona dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj se vozilo dalo na upravljanje.

    Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila, osoba kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ako u roku od 15 dana ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja."

    Reagirat će po čl.88

    Nisi siguran tko je vozio pa ni ne znaš da li si ti napravio prekršaj.Nit si priznao nit si negirao prekršaj.

    Piše u zakonu kazna 2000 do 5000 kuna ako u 15 dana ne daš vjerodostojan podatak, pa ja im 2 godine nisam dao vjerodostojan podatak pa me nisu kaznili nego poslali na sud.

  10. Evo na savjet odvjetnika priznao krivnju dobio kaznu 3500 kuna na rate bez oduzimanja vozačke. Želim napomenuti da je slika bila dosta mutna tako da sam mogao reči da nisam ja, ali ponavljam na savjet odvjetnika priznao sam krivnju, jer mi je savjetovao da ako negiram ne garantira mi kako može to sve završit, moglo bi otići na viši sud i onda ko zna šta bi bilo. Pa eto molim da netko od vas svih koji imate iskustva da se izvuče samo sa kaznom za nedavanje podataka da slikaju papir sa takvom presudom i podijele ti sa svima nama, baš me zanima koliko ima takvih.

  11. evo update. danas sam dobio Poziv okrivljeniku i Optužni prijedlog, u kojem piše: pod činjenični opis radnje - prijavljeni je upravljao osobnim automobilom ( ne znam na osnovu čega su to ustanovili?

    Provedenim izvidima prikupljeni su dokazi iz kojih proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljenik počinio prekršaj opisan u Optužnom prijedlogu te se predlaže:

    1.da se protiv okrivljenika provede prekršajni postupak

    2.da se izvrši uvid u Obavijest broj ....

    3. da se u postupku provedu dokazi: - Izvješće o počinjenom prekršaju

                                                               - Ovjernica br.....

                                                               - fotografije

    eto i još je prijedlog da se okrivljenik proglasi krivim i kazni i kazni sa 7000,00 kuna i 7 mjeseci bez vozačke

    eto molim savjet kako se ponašati na raspravi koja je btw za 7 dana.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija