Jump to content

amer

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalist

Postignuća

  1. Pozdrav tebi moj rodjo i hvala na odgovoru. Samo da te ja pitam je li se moze zivjeti od 1500 kn.
  2. Citam i pitav vise negoo sto dajem komentare pa bi opet molio za komentar ako je nako upucen u ove tocke zakona. Po ugovoru sam izmedju BIH I HR u mirovini 50%50 prof. Obnavljao postupak stanje isto ostalo zalbu piso i dobo odgovor iz zg. BUDUCI DA ODREDBAMA UGOVORA HVO NIJE POPISANA MOGUCNOST PONOVNOG ODREDIBANJA INVALIDSKE MIROVINE ZBOG POGORSANJA ZDRAVSTVANOG STANJA TO JE U PRVOSTUPANJSKOM POSTUPKU SUPROTNO CL. 183. ZAKONA O OPCEM UPRAVNOM POSTUPKU PRVOSTUPANJSKO TJELO ZATRAZIO NALAZ I MISLJENJE VJESTAK O INVALIDNOSTI ZALITELJA. MEDJUTIM NAVEDENI NEDOSTATAK U POBIJENOM RIJESENJU NE UTJECE NA DRUGACIJE RJESENJE UPRAVNE STVARI, TE JE VALJALO ZELBU PREMA CL. 240 ST 3. ZAKONA O OPCEM UPRAVNOM POSTUPKU ODBITI KAO NA ZAKONU NEOSNOVANU. Da li mozda neko zna da mi odgovori je li postoji neka druga opcija za obnovu postupka jer kako vidim da tuzba dugo traje a stanje i ljecenje od strane psijatra sve cesce.
  3. Od 2007 god. sam po medju drzevnim ugovoru izmedju BIH I HR u mirovimi 50%50 profesionalo.(LOGOR 139 dana). Nezadovoljan sam ocjenom pa sam podnosio zahtjev za obnovu postupka kao sto sam se i zalio dva puta sve je ostalo po starom. A u medjuvremenu sam promijeni mjesto prebivalista iz BIH u HR gdje sam nastavio sa ljecenjem od strane PSIHIJATRA zbog LOGORA. A sto je naj zalosnije u ovim mojim zalbama koje dobijem pise da sam obolio 50% u logoru a 50% van rata u BiH a sav moj staz kojeg ja imam je bio u HVO od 1991 do pocetka 1997 god. Sad me interesira da li se isplati vise obnavljat postupak ili da idem s tuzbom jer argumente imam na sto da podnesem tuzbu. Po njihovom ispada da sam ja obolio za 15 dana koliko prelazim sa stazom do njihovog ugovora koji je do 23. 12. 1996. a ja imam staz do 07. 01. 1997 god. 2009 god mi je oduzeta radna sposobnos u BIH gdje sam umirovljen a i to rijesenje su imali pred sobom i bez promjene. Savjet molim ako neko ima da mi posalje na koji nacin da napravim tuzbu ili da preporuci odvjetnika na podruciju grada ZADRA. Da li je pametno da navedem u tuzbi ili da kopiram odlikovanja SPOMENICU, LJETO i OLUJU koju sam dobio od RH kao pripadnik HVO.
  4. Bok svim! Upravo sam htio da pitam u svezi zalbe dali ce ici u zagreb.Naravno da cu se zaliti jer necu odustajati od svojih prava. Bar ja smatram da sam zasluzio vise a i svi ostali koji znaju moj slucaj kazu da sam malo prosao i da sam ostecen.Ostecen sam u startu na prvostupanjskoj zbog ocjene 50%50 (prof) jel nisam imao gdje da obolim osim u logoru i vojsci jel je staz od 1991 god do 1997. A sad u medjuvremenu sam umorovljen tj oduzeta mi je radna sposobnost pa ako neko nesto zna u svezi ovog slucaja da mi pomogne. Mislim na zalbu kako i na koji nacin da se obratim usmenim ili pismenim putem sto bi bilo bolje. HVALA UNAPRIJED
  5. Bog svima. Neznam odakle da pocnem o mom problemu.HVO sam branitelj koji je bio u logoru 5 mjeseci i predmet mi je bio u osjeku na ocjeni 2007 gdje sam dobio 50%50 profesionalnu. Zalio sam se gdje sam dobio odbijenicu iz zagreba. Poslje svega toga mjenjam adresu stanovanja iz bih u hr i prebacivam sav svoj predmet gdje sam i nastanjen u hr podnosim zahtjev za obnovu postupka pozivaju me kod vjestak i invalidnos ostaje kakva je i bila. U rjesenju pise da imam pravo zalbe a interesira me kome vise da se zalim i gdje ce ta zalba da ide u zg ili ne. A od 2007 pa do danas mi se stanje pogorsalo i u bih izlazim na ocjenu preostale radne sposobnosti gdje je gubim 100% i gdje sam u mirovini. A sto me naj vise interesira kako da ja dokazem da je uzrok LOGOR i povecam svoj postotak invalidnosti da nebude kako su me ocjenili u osijeku 50% logor a 50% bolest van rata a imam samo vojni staz od 1991 pa do pocetka 1997. Ako stoji u medju drzavnom ugovoru za priznavanje statusa ratni voji invalida(ranjen, zatocen, i obitelji poginuli) od 1991 god pa do 23.12.1996 a ja sam bio jos 15 dana od ovog datuma i ispada da sam obolio isto za tih 15 dana koliko i u logoru koji je 3 puta duze trajao. Jos moram da naglasim da sam prebacijo zdravstveno prije mjesec dana u RH i kako da krenem sa ljecenjem jer moram priznati da sam u krizi sto se tice psihickog stanja. HVALA!
  6. Molio bih nekoga za pojasnjenje. Imao sam 50%50 profesionalnu od 2007 god.Nedavno sam podnio zahtjev za obnovu postupka zbog pogorsanja stanja i danas sam bio kod vjestaka na pregledu u HZMO. Kad cu znati rezultate i da li ce mi se kucati novo rijesenje ili mozda ce moj predmet ici u zg na drugostupanjsku. Je li mozda nko zna sto ce biti ?? HVALA
  7. bok ja sam isto u profesionalnoj mirovini 50-50 i raspitao sam se u podruznoj sluzbi sto mi treba za obnovu postupka zbog pogorsanja stanja i rekli su mi da na obicnom papiru napisem zamolbu na nojoj ce pisati zbog pogorsanja stanja a uz to kopirati nalaze na kojima ce biti pecat od obiteljskog ljecnika
  8. Citam razmisljam pitam se da li imam pravo i na koji nacin da izvrsim obnovu postupka. Umirovljen sam kao HVO 2007 kao zatocenin s omjerom 50- 50 zatocenistvo i oboljenje van okolnosti rata u bih. Pisao zalbu bez promjena i jedino mi je ostala obnova postupka. Ali sad sam sa stanovaljem u HR i sa osobnim dokumentima. Cekam prebacivanje predmeta da dodje u mirovinski gdje sam nastnjen da bih imao i mogao pravo da ostvarim zdravstveno osiguranje ali tu ide tesko i sporo. Da li je neko imao takav slucaj kao hvo sa adresom u HR i zdravstvenim. Kako i na koji nacin da postupim. Jos da kazem da sam prije mjesec umirovljen u BIH dali da to rjesenje dostavim. HVALA UNAPRIJED.
  9. Hvala!Hvala! Samo da kazem da imam nalaz od psihologa prije mjesec dana sam obavio to za preostalu radnu sposobnost izlazio na komisiju u BIH.U tom psiho nalazu je nesto sifrirano mislim neka slova a nisam provjeravao sto bih to trebalo da znaci. Prosao sam na toj komisiji i cekam rjesenje pa neznam bi li i to rijesenje predao kad budem obnavljao postupak.
  10. Umirovljen sam kao HVO branitelj prosao 50/50 profesionalno. Pisao sam zalbu koja mi nije uvazena. Sad zivim u RH i pitam kako i na koji nacin ja mogu obnoviti postupak zbog pogorsanja stanja.Sto treban da napravim. Dosadasnji su mi svi nalazi iz BIH dali trebam jos koji nalaz da obavim u RH ili da odem izvrsiti bolnicko lijecenje pa tek da predam.U nalazu zadnjem pise da sam pod stalnim nadzorom nuropsijatra kao sto se i ljecim vise od pola godine idem na dnevne terapije u udrugu oboljeli od PTSP. Sto mi je jos potrebno ako neko zna neka javi HVALA!
  11. Molio bih savjet ako neko zna i ako je upucen u ovaj moj slucaj. Dobio sam mirovinu po ugovoru izmedju BIH I HR 50% logor i 50% okolnosti izvan rata u BIH koja iznosi 1500 kn. Poslje sam pisao zalbu koja nije prosla sto sam napisao sve mi je odbijeno po toj i toj tocki ugovora ove dvije drzave. Imam status DRAGOVOLJCA koji je potvrdjen od federalnog ministarstva BIH od 10. 10. 91 koji nije priznat nemam 100 dana do 15. 01. 92 to mi je jasno. Ali mi nije jasno gdje ja to mogu oboliti 50% izvan rata kad sam u ratu bio od 1991 pa do 1996 i poslje toga nisam nigdje radio gdje imaju pred sobom svu dokumentaciju. A sad me naj vise interesira dali ja mogu izvaditi zdravstveno osiguranje u HR i nastaviti da se ljecim u HR da se uvjere da su to posljedice nastale u logoru i ratu. Osobnu iskaznicu HR imam svako koliko ja mogu da predam za obnovu postupka i dali ja mogu svoj predmet prebaciti u zupaniju gdje mi je izdata osobna iskaznica. HVALA
  12. Pozdrav svima! Molio bih ako neko zna tel da provjerim do koje je faze stigao zalbeni postupak. Zalbu sam napisao u 11 mjeseci 2008 god. i do sad nista.Dali neko zna tel na koji cu da provjerim.HVALA UNAPRIJED.
  13. Da se i ja ukljucim jel mi neda krv mira i pocinjem da se tresem od muke koju procitam na forumu. Ja sam RVI tj. zatocenik 139 dana stogog logora 1993 god i kada sam izasao na razmjenu opet sam se ukljucio u HVO i bio do kraja LJETA I OLUJE. Ovim sporazumom izmedju dviju drzava papiri mi odlaze i prolazim 50% 50% profesionalnu 50 je bolest u logoru a 50 izvan dejstava i izvan rata u bih.Ali nije to uopce bitno zbog cega se javljam nego me povukla ova o odbijenicama i problemima. Koliko ja imam informacija da je nas zatoceni ranjeni i obitelji poginuli oko 4000 tisuce koji pripadamo ugovoru izmedju dviju drzava ali nasa gospoda je spremila 16000 tisuca zahtjeva pa ako prodju prodju. I ovdje je stradao pravi zatocenik i pravi ranjenik jel ja sam kao pravi i posteni ostvario i ovdje u bih 50% jel nisam ostavljao kovertu kad sam izlazio na komisiu a onaj kao oboljeli ili sto je tek vadio status RVI 2004 ostavljao i ne podljeze ugovoru izmedju dviju drzava. Ovdje oko ovih pravi invalida treba napraviti pravu reviziju tj provjeriti stara rjesenja sto imamo od 1995 pa i nalaze koji su kupovali ali nije u interesu velikim ribama jel su i oni nalaze medju kupljenim RVI.Velike ribe su presjednici hvidri kao i zapovjednici sto su potpisivali uvjerenja o okolnosti stradavanja. Lova se uzimala od njih pa do doktora idt.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija