Jump to content

abica

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je abica objavio

  1. Hvala Vam na odgovoru.Imam pitanje, zastarni rok? !998. su podnjeli ovrhu, radi se jednoj Štedionici, i upisali kao teret u gruntovnici.Već godinama od njih ništa ne dobivam, niti opomene, baš ništa, jedino, što su prikazani na vlasničkom listu mog pokojnog oca, kao teret. Pa zar bi bilo moguće da je dug u zastari, ipak je to skoro 20 godina

  2. u tome i je problem. nasljedili ste zemljište (bez kuće iako je kuća izgrađena na njemu).

    vrijednost nasljeđene imovine je očito puno manja od duga. ako bi nasljedili i kuću vrijednost nasljeđene imovine bi bila puno veća pa bi mogli biti terečani za dug u njegovoj visini. neko treba srediti upis imovine (kuće ) u zemljišne knjige. to može samo vlasnik.

     

    na zemljištu je upisana hipoteka. zemljište je manje vrijednosti. ako bi bila ucrtana kuća (legalizirana) hipoteka vrijedi za cijelu nekretninu(zemljište i kuću) te je bilizu ili premašuje visinu duga.

     

    možda bi se isplatilo da isplatite banci dug u vrijednosti nasljeđene imovine.

    tražite brisovno očitovanje i kad skinetze hipoteku rješavate kuću.

    treba paziti na zastaru duga koju prekidate isplatom djela duga.

     

    možda bi za vas bilo povoljnije odreč se nepostojeće (ako nije upisana u zemljišne knjige ne postoji) imovine i kad prođe određen broj godina tražit brisanje hipoteke.

     

    od kad je dug?

    Dug je iz 1996. godine

  3. Imam pitanje, naime otac mi je umro 2000.g.Iste godine je bila i ostavinska rasprava, nasljednici, ja, moja pokojna mama(sada), i tatin sin iz prvog braka. U međuvremenu je stavljen teret na imovinu zbog neplaćenog kredita, taj teret je još uvijek na vlasničkom listu mog pokojnog oca.

    Sada me zanima, dali se neka treća strana može upisati na nekretninu, zbog dugovanja?

    Jer , danas sam dobila poziv za ostavinsku raspravu(opet), iza pokojnog tate, zbog navodno , Naknadno pronađene imovine, naglašavam, da ništa drugo ne postoji, osim te nekretnine.

    A taj poziv, jena inzistiranje treće strane, zbog izvjesnog dugovanja.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija