Jump to content

Xenaratnica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. <poštovani Felix, nadala sam se optimističnijem odgovoru, pa tražim dalje...mora postojati način da se otupi oštrica i onemogući ovakve problematične osobnosti i nekompetentne roditelje od toga da štete ponajprije svojoj djeci, pa onda i svim unaokolo koji su uključeni ako ne drugačije svojim emocijama i brigom za dobrobit djeteta....da ne kažem-strahom od posljedica po nježnu psihu. Činilo mi se da se u posljednje vrijeme nešto pokreće, od Udruge za ravnopravno roditeljstvo, pa da će možda nešto zakotrljati... Od pristupa "baš me briga" nema pomoći, jer majka je psiholog (da, i radi s mladima), dooobro zna da mu je dijete najslabija točka i to koristi ( osobno sam uvjerena da je ljubomora na vezu djeteta i oca bila i okidač svega i zaključka da nije voljena). A to što kažete o pokušajima lažnog optuživanja, prijavljivanja policiji...i tog je bilo, u nekoliko navrata, ali izgleda da su ipak shvatili da je on premiroljubiv čovjek da bi takve optužbe bile istinite. Nakon poziva na razgovor nije se ništa više dogodilo, bili su više nego pristojni. Pitao je da li on može dati prijavu za lažno prijavljivanje. Na razgovoru u Czss joj je pred soc. radnicom rekao da će je za svaku klevetu izrečenu privatno tužiti i da će soc. radnicu zvati za svjedoka, odmah je zašutjela. Ma, mislim da je pogreška popuštati i bježati od sukoba, jer samo dobiju krila, i ovo ide sve na gore. Bez obzira na sve, vaše su informacije više nego korisne, i sama sam čula prestrašnih priča, pa znam... Posljednje što sam čula da je otac tužio majku djeteta za klevetu nakom dugotrajnog maltretiranja, istina dobro platio odvjetnika, ali dobio je presudu u svoju korist...eto, iz druge ruke
  2. Poštovani, Pratim kroz duže razdoblje ovu temu jer sam umiješana u obiteljsku situaciju koja, nažalost, umjesto da se istaloži, prijeti da postane gora...i opasna po zdravlje uključenih. Dakle, brak je razveden prije dvije godine, maloljetno dijete (sad 7 godina) ostaje s majkom, otac "ima pravo viđanja dvaput tjedno i svaki drugi vikend, svaki drugi praznik...to se poštuje s povremenim opstrukcijema od strane majke, otac pokušava smirivati situaciju jer se boji da se situacija ne prelomi na djetetu koje je vrlo nježno i privrženo oboma, a oca jednostavno obožava. Pročitala sam postove poštovanog Felixa (i mnogih drugih) i jasno mi je otprilike što se tu događa. Da ne rastežem u širinu, ovo je sad hitno: otac dobiva posao u struci, ali na terenu...dolazi samo vikendima. Unatrag nekoliko mjeseci dogovarao se s majkom djeteta pa je dopuštala da je uzme k sebi jedan dan u "njenom" vikendu budući kroz tjedan nije prisutan. Sad je međutim "okrenula ploču" jer ima "neki" razlog za ljutnju, pražnjenje,štogod. Uglavnom, ne može vidjeti dijete kad nije njegov vikeng, tko mu je kriv. Na CZSS nisu uspjeli dogovoriti plan viđanja, jer kad je majka osjetila da soc. radnica razumije oca i pokušava pomoći, nije se više željela pojaviti, samo je ustrajala na svom pravu, dapače, traži smanjena viđanja. Pitanje: što toćno otac može poduzeti, je li sud sad jedini put? Može li podnijeti prijedlog sudu sa određivanjem viđanja djeteta svaki vikend (dok traje takav njegov terenski posao, a može potrajati i 6 mjeseci, godinu..). može li se odrediti privremena mjera, koja bi stupila odmah na snagu? Jer dok traje dogovaranje, majka opstruira, izaziva, ne bi li možda navela na oca na kakav glupi korak koji bi ga "izbacio iz igre". Je li uopće moguće dobiti takvu odluku, jer ipak su vikendi jedino slobodno vrijeme za djecu i roditelje. Smije li majka također ne dopustiti obitelji oca da viđa dijete dok je on odsutan (baki, djedu, teti, bratićima)? Eto, molila bih konkretan odgovor, korake treba poduzeti čim prije.
  3. Poštovani, Pratim kroz duže razdoblje ovu temu jer sam umiješana u obiteljsku situaciju koja, nažalost, umjesto da se istaloži, prijeti da postane gora...i opasna po zdravlje uključenih. Dakle, brak je razveden prije dvije godine, maloljetno dijete (sad 7 godina) ostaje s majkom, otac "ima pravo viđanja dvaput tjedno i svaki drugi vikend, svaki drugi praznik...to se poštuje s povremenim opstrukcijema od strane majke, otac pokušava smirivati situaciju jer se boji da se situacija ne prelomi na djetetu koje je vrlo nježno i privrženo oboma, a oca jednostavno obožava. Pročitala sam postove poštovanog Felixa (i mnogih drugih) i jasno mi je otprilike što se tu događa. Da ne rastežem u širinu, ovo je sad hitno: otac dobiva posao u struci, ali na terenu...dolazi samo vikendima. Unatrag nekoliko mjeseci dogovarao se s majkom djeteta pa je dopuštala da je uzme k sebi jedan dan u "njenom" vikendu budući kroz tjedan nije prisutan. Sad je međutim "okrenula ploču" jer ima "neki" razlog za ljutnju, pražnjenje,štogod. Uglavnom, ne može vidjeti dijete kad nije njegov vikeng, tko mu je kriv. Na CZSS nisu uspjeli dogovoriti plan viđanja, jer kad je majka osjetila da soc. radnica razumije oca i pokušava pomoći, nije se više željela pojaviti, samo je ustrajala na svom pravu, dapače, traži smanjena viđanja. Pitanje: što toćno otac može poduzeti, je li sud sad jedini put? Može li podnijeti prijedlog sudu sa određivanjem viđanja djeteta svaki vikend (dok traje takav njegov terenski posao, a može potrajati i 6 mjeseci, godinu..). može li se odrediti privremena mjera, koja bi stupila odmah na snagu? Jer dok traje dogovaranje, majka opstruira, izaziva, ne bi li možda navela na oca na kakav glupi korak koji bi ga "izbacio iz igre". Je li uopće moguće dobiti takvu odluku, jer ipak su vikendi jedino slobodno vrijeme za djecu i roditelje. Smije li majka također ne dopustiti obitelji oca da viđa dijete dok je on odsutan (baki, djedu, teti, bratićima)? Eto, molila bih konkretan odgovor, korake treba poduzeti čim prije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija