Jump to content

markoz91939

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se, želim biti siguran da sam dobro razumio. Znači ja se vodim kao na neodređeno, unatoč tome što sam ja na mirovinskom i dalje prijavljen da radim na određeno?
  2. Poštovani, molim Vas za pomoć. Radim već više od 4 godine na određeno, uz ugovore koji se konstantno produljuju. Nedavno sam dobio drugi posao, te želim ovdje dati otkaz. Moj šef želi da mjesec dana odradim otkazni rok, što je zakonski rok ako radnik daje otkaz, ali novi poslodavac želi da ja počnem raditi za 10 dana. Svjestan sam da ako nastavim raditi nakon isteka ugovora, to automatski postaje rad na neodređeno. No, skupljajući papire za novog poslodavca, na potvrdi o stažu mi piše da sam ja još uvijek prijavljen na određeno, a zadnji ugovor mi je istekao 31.03., te sljedeći nisam potpisao. Sa pravne strane, da li mene išta spriječava da samo prestanem dolaziti na posao, ukoliko se ne uspijem dogovoriti za kraći otkazni rok?
  3. Poštovani, molim vas odgovor na jedno pitanje. Naime, jedan od mojih radnika je greškom kupio robu za privatne svrhe i tražio R1 račun, te je to uočeno tek nakon što je dostavio sve račune u računovodstvo. Ono što me zanima je da li će biti ikakvih problema po pitanju toga s obzirom da moj radnik ne traži naknadu za taj R1 račun niti smo mi primili u računovodstvo taj račun? Unaprijed vam hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija