Jump to content

Milan59

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Milan59 objavio

  1. Ja sám věc sudu poslao ispricnicu dá nemogu doci i obrazlozio zasto.Taj tzv.dug za tv pretplatu HRT poslala jednom biljezniku u Zagreb 2014 godine kojí je to poslao drugom biljezniku u Karlovac a taj opcinskog sudu u karlovcu i Onda já dobivam rijesenje u srpnju 2016 godine o ovrsi na koju se zalim i saljem své te podatke dá sada Nakon godinu Dana od opcínskog Suda iz ogulina dobivam poziv za rociste.to je po mění takav reket dá je za smijeh.Meni je poznat dá je hrvatsko sudstvo u banani, iduce godine uzimam cesko drzavljanstvo i nezelim vise sa hrvatskim zakonima, bílo čím imati vise kontakt i posla .Hvala na odgovoru,ja cu poslati sada izjavu ovjerenu u ambasádi Hrvatske sa svim tím podacima, kopijom dokumenata,pa cemo dá vidimo sto ce biti.Ako neide tako, uzimam odvjetnika, jet vidím da svi moraju zaraditi, hrt izgubi na sudu pá neka od nje naplate troskove.
  2. Tako je i Nakon zalbe na sud u karlovcu oni to prosljedili do ogulina a ovi mě požívají na ročište, sud i biljeznicima mafija reketiraju gradjane be potřebě, to je moje misljenje
  3. Prema svim tím komentarima morati cu angazirati odvjetnika u ogulinu dá negubim vrijeme na poslu, jer praví odgovor nisam dobio.Da pojasnim, já u hrvatskoj nezivim od 2004 godine, na adresi u hrvatskoj zivjela majka Moja koja je umrla 2016 godine, ona je redovito plavala tv preplate.Na osnovu cega mě moze rtz teretiti za dug od 480 kuna kojí nisam napravi dá bi Onda poslali biljeznicima dá mě terete za dug i izvrse ovrhu.Sud u karlovcu donosi rijesenje prošlé godine kóje dobiva u srpnju, já se zalim i nista od Suda iz karlovca nedobivam dá bi sada Nakon 1.5 godinu Dana dobivam od Suda iz ogukina poziv na rociste.Koje to Ludo pravosudje kóje nemoze ili nece riješiti slucaj gdje sám sudu u karlovcu poslao své podatke dá sám se odjavio iz Hrvatske, živím stalni u ceskoj, kopiju dokumenata itd.Sada samo ovdje na forumu trazim pomoc ako je moguca dá rijesim to bez advokáta ako je moguce.Taj dug mogu platiti od 480 kuna Ali necu iz principa jer dug nisam stvorio a dá placam advokáte itd.Ako je moguce sada neki konkretan odgovor ili ne i já se unaprijed zahvaljujem svim komentatorima.
  4. Kako 10 godina káď u zákonů zoo píše za neplacanja tv preplate 1 godina
  5. Poziv sám primio u ceskoj, moj stalni boravak u ceskoj, ne hrvatskoj, iz Hrvatske sám se odjavio.Rijesenje od opcinskog Suda iz karlovca o ovrsi primio sám prošlé godine u kolovozu, slao sám prigovor na to a oni mě poslali na ročište u ogulin.Mogu li sada napisati sudu opoziv na zastaru ili kakav drugi dokument, kakvom nazivom, hvala
  6. Živím u Ceskoj, poziv na rociste primio sám 15.12.2017 a rociste je 16.1.2018.Rijesenje o ovrsi je od 2014, zastarjelo,komu i sto sada dá nápisem sudu, sto dá posaljem, kojí dokument, opoziv ili nesto drugo, hvala na odgovoru.
  7. hvala na odgovoru,sve mi jasno
  8. tome nerazumim malo ali to znaci da postupak moze dalje trajati oko naplate ovrhe..
  9. Sada sam pročitao malo zakon o ZOO i prema svemu tome moja je ovrha zastarjela prema clanu 214 ZOO st.2 i prema clanu 232 ZOO st.2 jer dug je nastao u periodu od 7-12.12.2013 godine prema papirima HRT a od opcinskog suda sam dobio rijesenje o ovrhi u 7 mjesecu i 2016 godine.Ulozio prigovor na to rijesenje gdje sam zatim u kolovozu 2016 godne dobio rijesenje od suda iz Karlovca da se stavlja izvan snage u dijelu kojem je određena ovrha,te s eukidaju provedene ovrsne radnje.Sada bi me zanimalo,zasto ponovo rociste u Ogulinu.Saljem prigovor na rociste i pismenu izjavu koja ce biti ovjerena u ambasadi RH u Pragu.Zanimalo bi me dali je moj postupak u redu ili ne oko neodlaska na rociste.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  10. Dali postoji mogućnost da dam pismenu Izjavu koju bi poslao na sud i ovjerio u ambasadi republike hrvatske u Pragu sa svim podacima koje posjedujem a koji su dovoljni da pobijem ovrhu na tom rocistu.HRT me tereti za dug od 480 kuna i sa nekim zateznim kamatama i to sve zajedno dug je 980 kuna.Terete me da nisam platio tv pretplatu za 6 mjeseci 2013 godine a u Hrvatskoj nezivim od 2004 godine i posjedujem papire,potvrde ,razne dozvole,radne dozvole,zena mi je cehinja da nisam u tom periodu zivio u Hrvatskoj.Dali bi ta pismena izjava pod krivicinom i materijalnom odgovornoscu bila dovoljna da neplacam bez veze razne advokate da rijesavaju slucaj koji je iz aviona vidljiv da je to prevara od strane HRT i prikazivanje laznih duznika ili dugova.Kako citam po raznim socijalnim stranicama nisam jedini slucaj koji ima takve probleme ili cu morati angazirati odvjetnika da na kraju sve to rijesi.Molim pravni odgovor jer zbog obaveza na poslu nemam vremena da lutam po hrvatskim sudovima radi necijih gluparija.Hvala, Milan
  11. Imao sam ovrhu za tv preplatu, prigovor je uvažen , Rješenje o ovrsi stavljeno van snage i sada se, temeljem prigovora, provodi parnični sudski postupak, na kojem bi se trebao pojaviti 16.1.2018 godine u 11:30 u Ogulinu..Zbog obaveza na poslu a nezivim u Hrvtaskoj nego u Češkoj,nisam u mogućnosti da u navedeno vrijeme prisustvujem na sudu u parničnom postupku.Zato,trazim odvjetnika koji bi me zastupio u tom postupku.Ja ću u međuvremenu napisati sudu ispricnicu da nisam u mogućnosti sudjelovati na sudu i ubudućem rocistu da ću im poslati ime odvjetnika.Hvala Milan..moze i odgovor na email jurcevic@seznam.cz
  12. dobar dan Imam jendo pitanje.Prosle godine od suda sam dobio riješenje o ovrsi od radio televizije da nisam platio tv prelpaltu za 2014 godinu.Poslao sam im 29.7.2016 godine prigovor da sa svim potrebnim podacima,da nezivim u Hrvatskoj,da nisam u to vrijeme zivio u Hrvatskoj kada nisma platio tzv. tv preplatu itd.Sada me sud iz Ogulina zove na ročiste da sve to potvrdim.Molim vas,neam namjeru ici na sud,jer nisam stvorio dug,nemam namjeru uzimati za to advokata i placati ih za nesto sto nisam uciono,tj,dug za tv preplatu.Dali postoji mogucnost neke zalbe,prigovora da napisem ponovo sudu ili nesto slicno.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.Milan
  13. Majka mi je umrla i brat ce pokrenuti ostavinsku raspravu.Posto nezivim u Hrvatskoj dali mogu ovjeriti izjavu u koju cu napisati da se odričem svog dijela naslijedstva da nedolazim na sud.Izjavu cu ovjeriti u u ambasadi Republike Hrvatske i poslati bratu ,Jer,kako sam citao po Zakonu o ostavisnkoj raspravi cl.217 mislim da nebi smio imati oko toga problema.Hvala na odgovoru..
  14. pisao prigovor javnom biljezniku d abi za pola godine dobio dopis da prigovor napisem sudu.Zvao sam javnog biljeznika u Karlovac,dobio odgovor da sada prigovor napisem sudu u Karlovcu,cekam njihov odgovor.Da nije malo sumnjivo sudu,da nezivim u Hrvatskoj,da nista nisma potpisao ,da imam dug nepostojeci..Napisao sam im dosta opsiran prigovor,pa neka razmatraju..
  15. Dobar dan, da nije istinito bilo bi tužno.Od strane Opcinskog suda iz Karlovca dobio sam ovrsni prijedlog od odvjetničkog drustva Midrazza-Partneri da dugujem HRT neku pristojbu u periodu od 20.07.2013 do 20.12.2013 godine.U svemu tome je smijesno da ja zivim u Češkoj republici od 2004 godine,odjavljen iz Hrvatske i nikad nikome u tom periodu nisam potpisivao nikakv ugovor za tv pretplatu,nikad nije stigla nikakv opomena od strane HRT da se tv pristojba neplaca itd.itd.. a sto je najsmjesnije nije tocna bivsa adresa stanovanja mojeg u Hrvatskoj.Slao sam prigovor javnom bilježniku koji mije to poslao najprije iz Karlovca,da bi mi suda nakon pola godine opet poslao dopis da poslajem prigovor na sud radi istog slucaja.U Prigovoru sam naveo da nezivim na toj adresi u tom periodu i fotokopiju dokumenta da zivim u Ceskoj.Također putem facebooka doznao sam da je bilo slicnih slucajeva da su od HRT dobivali ovrhe a pojma nisu imali oko svega toga,samim time znaci da netko prevarom nastoji lihvariti građane a pojma o tome nemaju.U zakonskom roku poslao sam prigovor i vjerujem da ce se pozitivno rijesiit a dug od 450 kuna necu im nikad platiti jer ga nisam niti napravio.Molim odgovor: osim prigovora kojeg sam poslao,koji je rok zastare i ako mi sud ponovo posalje nesto slicno kako da reagiram.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru..
  16. To je strasno sto čitam a niste jedini koji imaju problema oko svega toga.
  17. Dobio sma odgovor koji je slijedeci Poštovani, Slijedom Vašeg upita obavještavamo Vas da se hrvatskom državljaninu koji podnese zahtjev za izdavanje putovnice, izdaje putovnica ukoliko ispunjava uvjete za izdavanje navedene isprave primjerice da nema zabranu za izdavanje putovnice koju zahtjeva nadležni sud. Naime, člankom 41. Zakona o putnim ispravama hrvatskih državljana („Narodne novine“, broj: 77/99, 133/02, 48/08 i 74/09, 154/15, 82/15) propisano je, između ostalog, da će se na zahtjev nadležnog suda odbiti zahtjev za izdavanje putne isprave podnositelju za kojeg se opravdano sumnja da će izbjeći nazočnost u kaznenom postupku ili izvršenje presude kojom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju dužem od tri mjeseca ili mjera sigurnosti obveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi (članak 41. stavak 1. točka 1.), te da će se zahtjev za izdavanje putne isprave na zahtjev nadležnog suda odbiti podnositelju za kojeg se opravdano sumnja da će izbjeći izvršiti dospjelu imovinsko-pravu obvezu iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i djece, poreznu obvezu ili drugu zakonom utvrđenu imovinsko-pravnu obvezu za koju postoji izvršni naslov (članak 41. stavak 1. točka 2. navedenog Zakona). Uvažavajući gore navedeno, ističemo da se okolnosti i činjenice važne za izdavanje putovnice utvrđuju u tijeku postupka nakon što stranka podnese zahtjev za izdavanje navedene isprave. S poštovanjem, Služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova RH Mene se ti tiče ova druga stavka,obaveza prema zeni nemam,poreznih obaveza vise nemam,kako sam prethodnim komentarima pisao,znaci nebi smijelo biti prepreke oko izdavanje putovnice..
  18. poslao sam upit na MUP ,čekam odgovor...na email adresu je poslan upit,pitanja@mup.hr izgleda da su pretrpani pitanjima,pa im to malo duže traje..
  19. Za taj dug nisam niti znao,jer nezivim u Hrvatskoj od 2000 godine..dok nisam dobio odbijenicu za Putovnicu...zena od brata ima poznatu u poreznoj pa je ona to iskopala na osnovu tog clana zakona sto sam predlozio i podnio zahtjev za zastaru...Na osnovu njihovih informacija nista drugo nepostoji..Htio sam samo od vas potvrdu informacije dali je to moguci razlog radi neizdavanja putovnice..Hrvatskoj je sve moguce pa i to... Hvala na odgovorima..
  20. Mislis upit Ministarstvu unutrašnjih poslova ili konzulatu?
  21. Dobio sam riješenje od Ministarstva finacija i porezne uprave Kralovac da sam oslobođen poreza i svih tih obaveza prije 15 dana..Znaci to je moguće..Prijatelj koji mi radi u policiji,provjerio je i od strane policije nema nikakih problema,sve čisto..Znaci to je bio razlog jer se radilo o novcanoj sumi od 70 000 kouna...Hvala na brzom odgovoru...
  22. Dobar dan, Podnio sam zahtjev za izdavanje Putovnice u Konzulatu u Pragu i od njih sam dobio slijedeci odgovor:Uvrđeno je da postoje razlozi za odbijanje Putovnice u Konzulantnom uredu RH u inozemstvu,sukladno članu 41.stavak1.točka 2.Zakona o putnim isprava hrvatskih drzavljana.. Provjeravao sam putem policije,nikakvih prepreka nemam,potraga,slicno..bio je problem u ministarstvu financija oko neplacanja doprinosa i poreza..Dao sam zalbu za zastaru i dobio sam rijesenje da sam oslobođen tih davanja..Trebam odgovor:dali bi mogao biti problem dug prema ministarstvu financija koji je rijesen ili je nesto sasvim drugo a nema u evidneciji kod policije..Trebao bi predati ponovo dokumentaciju za putovnicu pa molim odgovor na moje postavljeno pitanje i pomoc oko svega toga.. Unaprijed zahvaljujem na pozitivnom odgovoru.. S poštovanjem, Milan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija