Jump to content

tristessa

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tristessa objavio

  1. da, nema rukopisa na uplatnici, to je tipska uplatnica na kojoj je sve naštampano...

     

    slažem se s vama felixx u nekim stvarima, osim u tome da je 100 kn trivijalan iznos - meni nije, u dvije i pol godine to je ukupno 3000 kn, to su mi dvije stanarine i ne mislim da je to mali novac. nemam plaću deset tisuća kuna, nažalost.

     

    i ne mislim da ću "samo podnijeti tužbu, a ona će pasti na koljena", zato se i raspitujem ovdje jer kao što sam već napisala, o pravu ne znam ništa, nikada u životu nisam bila na sudu ili imala neki sudski spor.

     

    a najgore od svega mi se čini da na kraju ispada da ona meni zaista za sve onda može reći da nisam plaćala - jer uvijek je moja riječ protiv njezine, ona se "ne sjeća" i slično... a kad ja poželim "pobuniti" se za nešto ne vrijedi samo moja riječ ili potpis na ugovoru nego moram imati dokaze :/

  2. pokušala sam, ali ona kaže da je to bio usmeni dogovor (a nije) i da sam se ja trebala bolje informirati, jer da sam ja poznavala bivše stanare "pa sam se mogla informirati kako ide plaćanje režija".

    u našem ugovoru o zakupu nema ni riječi o plaćanju pričuve.

     

    Ažurirano

     

    i nažalost, ja nemam više te uplatnice na kojima se vidi da sam uredno plaćala i pričuvu, jer sam po izlasku iz stana njoj dala sve uplatnice od svih režija. da li je to bitno ako ju želim tužiti?

  3. pozdrav,

     

    molim savjet:

     

    bila sam podstanar u jednom stanu 2 i pol godine. cijelo vrijeme sam ja plaćala pričuvu, ne znajući zapravo da je to dužnost vlasnika stana.

    iz stana sam izašla prije 3 mjeseca.

    mogu li ja tužiti vlasnicu stana zbog toga?

     

    imali smo ugovor napisan na običnom papiru, koji nije bio ovjeren kod bilježnika i u kojem nijednom riječju nije pisalo ništa o pričuvi, dakle plaćanje pričuve nije bio dio našeg dogovora, ni pismenog ni usmenog.

     

    ja sam glupa što sam ju plaćala, ali bila je dio računa za komunalne usluge i nisam nikako mogla platiti samo dio računa u pošti.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija