Jump to content

RTP

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je RTP objavio

  1. Živim u kući sa osobom koja ne plaća račune. Ta osoba je muž moje pokojne sestre koji u kući prijavljeno živi već 21 godinu. Kuća u pitanju trenutno nema vlasnika. (kuća trenutno nema vlasnika jer: nakon majčine smrti (koja je kuću oporukom ostavila meni), gorenavedena osoba se žalila na oporuku i sada traži nužni dio za svoje invalidno dijete (unuka preminule) pod skrbništvom države i sada se čeka sudska parnica) Sada, bez obzira na ishod parnice, pretpostavljamo da će invalidno dijete dobiti nužni dio, ali gorenavedena osoba neće dobiti nikakvo vlasništvo. Pitanje 1: što mogu učiniti da namirim troškove koji su nastali kada je gorenavedena osoba prestala plaćati račune (računi su u iznosu 20.000kn). Svi dosadašnji računi su plaćeni preko mojeg internet bankarstva i mogu dokazati da sam ih ja platio, ali ne mogu realno dokazati koliko mi novaca osoba duguje. pitanje 2: ako se ne mogu namiriti, osoba i dalje odbija plaćati račune, pa me zanima je li je moguće izbaciti iz kuće da smanjim gomilanje troškova.
  2. Hvala Vam lijepa na odgovorima. Puno ste pomogli.
  3. Ne, sa pokojnikove strane nema krvnog srodstva. Srodstvo koje postoji, je samo putem bračnog (sada pokojnog) druga.
  4. Fenomenalno... dakle odvjetnik mi je samo nesposoban. nastavak na pitanje: isplati li mi se uopće onda ići na sud, kada će zbog potpisnika oporuka ionako biti osporena, ili samo da dam familiji koja osporava oporuku ono što traže?
  5. Poštovani, imam mali problem (kao i svi na ovom forumu ). Dakle, rasprava kod javnog bilježnika oko podjele imovine preminulog nije prošla jer se pojavio odvjetnik (osobe koja oporukom nije dobila ništa), i koji se ne slaže sa oporukom i cijela stvar sada ide na sud. Situacija oko oporuke je slijedeća: potpisali su je nećaci pokojnika (koji nisu ni navedeni u oporuci, niti imaju ikakvo pravno, ni želju oko podjele navedene imovine), ali naš odvjetnik nam je rekao kako oko toga neće biti problema. Sada, je li naš odvjetnik u krivu i oporuka nije važeća, ili je to samo "last effort" pokušaj pobijanja oporuke? Pojašnjenje: kada kažem nećaci: to je familija, ali to su sin brata pokojnikove (također pokojne) žene, i sin sestre pokojnikove (pokojne) žene. Ne znam je li bitno, ali bolje da sve bude precizno napisano. Hvala.
  6. Pozdrav svima, dopustite da vam objasnim svoju situaciju: U obiteljskoj kući živim sa šogoricom (živimo na različitim etažama kuće). Šogorica je prije negdje 6 mjeseci prestala plaćati režije, tada je rekla da će ih platiti kasnije jer je imala problema sa novcem. Stanje kuće: Kuća je (trenutno) u vlasništvu moje pokojne majke dok se ne obavi ostavinska rasprava, kada će kuća pripasti meni po majčinoj oporuci (moj brat je također umro, a nakon njegove smrti, šogorica je ostala živjeti u kući; pošto je tada uredno plaćala svoj dio režija, nije bilo problema). Dakle, šogorica je prijavljena da živi na našoj adresi već 30-ak godina, ali pošto je svjesno odlučila ne plaćati režije (novaca sada ima, ali ga troši na ljetovanje i odjeću dok se računi kuće gomilaju), zanima me što ja kao (buduća) vlasnica kuće imam pravo napraviti? Smijem li ukloniti osigurače koji daju njenom dijelu kuće struju? Smijem li na elektri isključiti struju za čitavu kuću? Smijem li zatvoriti cijevi za vodu/grijanje u tom dijelu kuće? Smijem li zatvoriti dovod vode za čitavu kuću? Ili moram ići riješavati ovu situaciju sudskim putem? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija