Jump to content

marin555666

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može li osoba od 16 godina putovati sa prijateljem nekoliko dana(unutar RH). Ima dopuštenje roditelja. Treba li se vaditi nekakva potvrda ili ne?
  2. Prijava je obavljena u rijeci, ali su oni odveli osobu natrag u crikvenicu jer tamo stanuje i jer je crikvenica kako oni kazu glavna podruznica. Roditelji su sada mirni i ne napadaju vise, ali ta osoba se zeli maknuti od tamo. Ne zeli biti blizu njih nakon svega toga sto su ucinili, pa makar oni sada bili anđeli i najbolji roditelji... Zeljela bi biti smjestena u dom, i zapoceti novi zivot, a ne zna kako i sto treba uciniti da bi ti postigla.
  3. Pozdrav. Osoba o kojoj cu sada navesti par stvari je posvojena sa godinu dana, i sve je krenulo na lose kada su roditelji dobili bioloski svoje dijete. Otac je osobu kao "odgojnu mjeru" petnaest minuta mlatio kaisem po nogama, a majka bi za to vrijeme uskocila izmedu i samarala ju, cupala i luoala dlanovima po glavi. Dulji niz godina ista osoba je psihicki zlostavljana. Vrijeda ju se, brani joj se ikakva sloboda i privatnost. Sve to od strane roditelja. Ne brinu se o zdravlju osobe, govore osobi da si umislja da ga boli nesto. Da skratim pricu, osoba se zeli maknuti od te obitelji. Sada je ta osoba prijavila na czssu roditelje zbog zlostavljanja jer ju je otac osamario i prijetio joj. Prijava je odradena u rijeci, ali centar u rijeci nije glavni na tom podrucju, te je odvedena u crikvenicu, gdje i zivi. Tamo su je docekale dvije starije zene u centru. Jedna je tu osobu doslovno sprdala dok je plakala. Rekle su da nije u zivotnoj opasnosti, i da ce ici na radionice sa roditeljima. Oni su rekli da su pogrijesili i da im je zao itd. Tu osobu je strah i ne osjeca se sigurno. Ne zeli zivjeti s tim ljudima, ne zeli im biti blizu, zeli normalniji zivot, gdje nece morati primisliti deset puta prije nego sto kaze nesto, i gdje se nece bojati da ce ju netko premlatiti. Zeli se maknuti od tamo i sigurna je u to. Nece im nikada oprostiti i ne moze ih gledati. Dovoljni je razmisljala o svemu i dosta joj je straha i konstantne napetosti. Moze li se ona ikako maknuti od tamo? Moze li se zaliti na centar i njihove postupke? Postoji li ikakva mogucnost da ju se smjesti od sada nadalje u dom? Sto uciniti da se ona makne od tamo i da vise ne zivi s tim ljudima. Sa 18 ima kamo otici, ali jos je dvije godine do toga.
  4. Hvala puno na pomoci i savjetima.
  5. Nije pokrenut nikakav postupak, ali mi je prijetila osoba da ce me prijaviti u vezi te poruke. Kako bih trebao postupiti da se to dogodi? Sto ako ta osoba imam mnogo novcanih sredstava? Bi li tim sredstvima bila u mogucnosti podmititi suca? Saslusava li se slucaj u opcini gdje je osoba podnijela tuzbu, ili u nekoj drugoj, gdje niti jedna strana nebi nogla imati utjecaj na presudu.
  6. Ali ta osoba nije nista rekla djevojcinim roditeljima izravno. Nikada nista njima nije rekla. Napisala je svojoj djevojci ono sto sam vam gore napisao, kako bi izrazila ljutnju, jer se prema toj osobi ti ljudi odnose kao da ne vrijedi nista. Kako je to prijetnja kada uopce nije receno da ce osoba nesto uciniti, vec je to izreceno kao izrazavanje kolicine gnjeva, niti je tim ljudima izravno ista govoreno. Nije osoba napisala npr., "Doci cu ti pred kucu i polupati auto.", pa da je prijetnja.
  7. Moze li mi reci netko, da li je ovo prijetnja. Poruka je poslana djevojci kako bi se izrazilo koliko je ljuta ta osoba.(Ne na djevojku vec na cijelu situaciju i sve sto se dogada.) "I svaki put kada se nesto desi u glavi vrtim kako bih mogao tu i tamo otici do grada i razbiti prozor na autu vasem Tek toliko da oni trose malo a ne ja"
  8. Pozdrav svima. Moze li mi reci netko, da li je moguce da osoba koja zeli lose nekoj drugoj osobi, izmisli da ju je ta druga osoba ili napala, ili uznemiravala, ili prijetila, i da isto tako trazi svog poznanika da svjedoci protiv te druge osobe. Postoji li mogucnost da se tu drugu osobu osudi na temelju izmisljenog dogadaja?
  9. Nisam se dobro izrazio ispricavam se. Samo zelimo biti sigurni da roditelji nece imati priliku ista napraviti toj osobi nakon sto se prijavi zlostsvljanje.
  10. Znaci li to da u svakom slucaju roditelji nece znati o tome nista sve dok se ne dode po zrtvu zlostavljanja?
  11. Problem je sto je mjesto stanovanja manje, i svi svih znaju, sto znaci da ako ode na policiju postoji velika vjerojatnost da ce pozvati roditelje. Bi li bilo pametnije poslati email pravobraniteljici i czss-u u Rijeci?
  12. Prijaviti ce osobno, samo ta osoba zeli biti sigurna da joj roditelji nece moci prici ili je napasti na bilo koji nacin. Zeli biti sigurna da oni nece to saznati dok su sami sa tom osobom doma kako joj se nebi nesta dogodilo. Samo zelimo znati sto vise detalja.
  13. U redu, a recite mi molim vas na sto mislite kada kazete preispitati osnovanost prijave. Ako se dode u tu obitelj i pita da li je to istina naravno da ce roditelji poreci to. Pogotovo u ovom slucaju. Ja jako dobro znam te ljude i spremni su na takve lazi i igre da ne biste povjerovali, i uz to oni misle da su oni najbolji roditelji i govore djetetu da treba biti sretna s njima, i da je svoj drugoj djeci tako.
  14. Hvala vam na savjetu. Zna li tko mozda detaljan postupak kod ovakvih slucajeva? Smjesta li se dijete u dom cim dode prijava pa da konacne presude ili? Bilo bi od velike pomoci ako bi bi mi netko mogao to reci.
  15. Pozdrav. Dijete o kojem cu sada navesti par stvari je posvojeno sa godinu dana, i sve je krenulo na lose kada su roditelji dobili bioloski svoje dijete. Sto bi trebalo napraviti sesnaestogodisnje dijete, koje je kao "odgojnu mjeru" otac premlatio pojasom, a majka isamarala. Dulji niz godina isto dijete je psihicki zlostavljano. Vrijeda ga se, brani mu se ikakva sloboda i privatnost. Sve to od strane roditelja. Ne brinu se o zdravlju djeteta, govore djetetu da si umislja da ga boli nesto. Da skratim pricu, dijete se zeli maknuti od te obitelji. Sto uciniti. Koliko je tesko udaljiti to dijete i smjestiti ga natrag u dom. Nema dokaza osim jedne snimke vrijedanja i priznanja roditelja da su istukli dijete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija