Jump to content

MarVu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, tako nekako sam si i mislila... To što kad se zbroje sva primanja godisnje (plaća i ti ostali dodaci) se gle cuda dodje točno do godišnje plaće prije smanjenog ugovora i nije neki argument! Ostaje ova prijava koju spominjete na kraju, gospođa je definitivno zaslužila barem to, pa samo pitanje... U slucaju prijave Inspektoratu, da li oni gone i nas zbog te 'sive ekonomije' ili samo poslodavca?
  2. Bok, da li se na obavijest o počinjenom prekršaju piše žalba tj. prigovor npr. tražeći smanjenje novčane kazne ili se čeka da stigne prekršajni nalog? Ako je bitno prekršaj je izazivanje manje nezgode (minimalna šteta a velika novčana kazna I jednako bitno ako se prigovor (kad god se pisao) ne uvaži i kazna ostane ista, da li nakon konačnog rješenja ima opet neki rok za platiti (3 dana) pola kazne? Hvala..
  3. Dobar dan! Situacija je slijedeća.. Prije 3 mjeseca kolega i ja dajemo izvanredni otkaz zbog neisplate tri uzastopne plaće (što se ponavljalo već n-ti put u posljednjih 5-6 godina). Bez otkaznog roka naravno. Do kraja tog mjeseca isplaćuje tri zaostale plaće, a nakon dva mjeseca (ne baš rado) i plaću za posljednji mjesec. E sad dolazimo do pitanja... Posljednje dvije i pol godine imali smo ugovor na (gotovo) minimalac, dok je stvarna plaća bila gotovo tri puta više. Znaaaam, glupo od nas što smo potpisali takav ugovor ali jednostavno nismo vidjeli alternativu u tom trenu a iskreno smo mislili da je privremeno (prije tog godinama prijavljeni na stvarnu plaću). 'Ostatak' smo u principu dobivali, s kojekakvim odgodama, ali više manje na kraju godine bi bili na nuli. Često isplaćivan kao 'putni trošak' s računa firme (iznosi od više tisuća kuna, putovali nismo, uredski posao, putne naloge i račune potpisivali nikad) a ponekad i kao uplata s privatnog računa vlasnice. Sve preko računa, vidljivo, nikad u kovertama i sl. Naravno, nakon otkaza taj dio (za posljednje 4 plaće i još neki zaostatci od prije) nitko ne spominje. A nije ni da smo si baš dobri. Sad smo stvarno došli do pitanja... Da li da se zaista s tim novcima oprostimo i shvatimo ovo kao jako skupu lekciju u životu (što jesmo!) ili možda ipak nije gubitak vremena potražiti odvjetnika, pa koliko god trajalo pokušati to istjerivati po sudovima, s bar 5% šanse za pozitivan ishod? Iskustva, savjet, bilo što je dobrodošlo...! Hvala svima koji budu imali volje čitati!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija