Jump to content

Geminoid

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos jednom hvala svima na odgovorima, sve sam sretno rjesila( bar se nadam). Moje zadnje pitanje glasi nakon sta platim 2/3 kazne + sudske troskove s uplatnicama koje sam dobila...Jeli onda to gotovo ili treba o jos necemu vodit racuna?
  2. Hvala! U ponedjeljak cu onda zvati sud... Što mislite bili trebalo bit nekakvih problema s tim ili ne? Meni nije problem ni busom otic do tamo samo da se rjesi. I mozda je glupo pitanje al putujem u drugu zemlju( isto u eu) za tjedan dana, ako ne uspijem rjesit to do tada oce li mi to stvarat problem na aerodromu? Znam da nisam kriminalac al opet, ne znam kako to ide...da me nebi zadrzali i pobjegne mi avion, svakakvi mi scenariji padaju napamet, stvarno nisam upućena.
  3. Ispricavam se na puno pitanja ali imam novi problem. Naime, kako san se odselila a nisam jos promjenila prebivaliste zamolila sam nove stanare da ostave jos neko vrijeme prezime i pokupe mi postu. Oni su to i napravili te sam bila na sudu i dala izjavu ali suđenje se nakon toga trebali provesti u drugoj zupaniji i najvjerojatnije nebi trebala ni biti prisutna te bi mi samo doslo rjesenje. Ja novce za kaznu vec imam i zelim to sto prije rjesiti. Međutim proslo je vec mjesec dana od toga i rjesenja nigdje te danas vidim da su stanari unatoc nasem dogovoru makli moje prezime. Sto mi je ciniti, koga da zovem? Znaci nisam bila na sudu vec samo kod sudskog vjestaka dati izjavu...
  4. Ali ne bi trebala postojat nekakva zastara ili nešto? Ako se ne ponovi isto djelo u narednih par godina.
  5. Puno vam hvala svima na odgovorima Malo sam zabrinuta jer mi je ovo prvi problem sa zakonom i ne znam što me očekuje... Bilo bi mi drago kad bi me malo uputili u to kako će izgledati kad dođem na sud i kako bi mi bilo najbolje da se postavim da prođem što bezbolnije jer sam student i u slaboj financijskoj situaciji, a ne želim obitelj opterećivati time nego se planiram sama pobrinuti za kaznu. Znam da je najpametnije sve priznati i pokajati se, to i planiram, ali ako netko ima još što za nadodati bila bih jako zahvalna. I još nešto, nakon što sve to prođe i kazna bude izrečena, kakve su daljnje sankcije? Ne bi mi bilo baš ugodno da me sa trideset skidaju po cesti zbog gluposti koju sam napravila s 20 jer sam inače prilično uredna, usudila bih se reći da čak urednije živim od većine ljudi mojih godina, ali eto bilo je ljeto, praznici - zalomilo se. Iskreno se nadam da će ovo bit samo jedna od onih priča kojih ću se prisjećati na roštilju s prijateljima dok vrtimo teme iz doba kad smo bili ludi i mladi Iako mi je trenutno loše od same pomisli u što sam se uvalila... A valjda će proć sve dobro.
  6. I što da kažem kad ih nazovem? I koja je PU nadležna ako se to dogodilo u jednoj županiji a živim u drugoj?
  7. Hvala, hoću. Iako ne vidim razlog da ne bude prekršaj, posjedovanje droge je prekršajno djelo a u mom slučaju se ne radi o dilanju, niti ima uopće ikakve sumnje na to. Ispravite me ako griješim.
  8. Pa ne znam. Mogu pretpostaviti sud ali ne i suca. Znači nije moguće?
  9. Hvala na odgovoru! Imam još jedno pitanje, postoji li kakva mogucnost da izbjegnem dolazak pisma na adresu, jer ne bi volila da itko od mojih sazna? Mogu li podnijeti nekakav zahtijev za preuzimanje na sudu ili tako nešto?
  10. Pozdrav, postoji li nacin da preuzmem poziv na sud( pismo ) negdje drugo ili moram cekati da mi dođe na adresu?
  11. Pozdrav svima, prije dva tjedna sam na glazbenom festivalu uhvacena s manjom kolicinom amfetamina, koju sam bez pruzanja otpora predala policajcima. Na licu mjesta potpisala sam neki papir medutim nisam dobila nikakvu kopiju istog. Kako mi je to prvi prekrsaj nisam znala da to trebam dobiti a pismo ce mi, rekli su, stici tek za dva mjeseca. Kako bi se sto bolje pripremila za sud volila bi znati sto su mi tocno napisali u prijavi jer kako vrijeme prolazi, strah me da ne kazem nesto krivo i dobijem jos vecu kaznu. Postoji li nacin da dodem do toga i kako ili mi je pametnije da ne pitam nista nego iskoristim to za zalbu kasnije? Unaprijed hvala svima na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija