Jump to content

oldje

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. oldje

    Punomoć

    Ok u redu, a dali znate mozda ovo sto sam pitao originalno, dali mogu brata opunomocit i gdje se to obavlja? *Mislili smo ja, brat, mama i njena sestra da se na ostavinskoj raspravi mogu predociti ugovori o odricanju nasljedstva u moju i bratovu korist, ovjereni kod javnog biljeznika. Takodjer, uz ta dva ugovora imamo i oporuku pokojne none, napisana je vlastorucno, potpisana i naznacen je datum.
  2. oldje

    Punomoć

    Dobar dan zelim svima. Naime imam slijedecu situaciju; Moja je nona umrla pres dva tjedna. Odlucila je svoju kucu i neka zemljista ostavit meni i mome bratu. No ona ima dvije kceri (nasa mama i nasa teta) koje su zive i koje ce se odreci svega u moju i bratovu korist. Ja zivim u Irskoj. Brat zivi u Hrvatskoj. Ostavinska rasprava je za cca mjesec dana i mene zanima dali mogu dati punomoc svome bratu da sve sto treba potpise umjesto mene na ostavinskoj raspravi, jer ja necu biti u stanju putovati u Hrvatsku radi toga. Takodjer, ukoliko je to moguce, na koji nacin da mu dam punomoc, dali preko ambasade u Irskoj ili kako? Hvala svima na pomoci.
  3. Gospodine hvala Vam na opseznim odgovorima. Dali mozete isto tako usporediti porez HR i Irske, jer ja ne razumijem sto trebam gledat. Meni se uzimalo iz moga rada prije 20 posto poreza, a zadnjih 3 godine 40 posto. Znaci brutto minus toliko. Mislim ja neznam, ali unazad dve godine ja placam 180 eura prosjecno netto poreza tjedno.
  4. Gledajte gospodine ja sam ovo nasao 20% do 360.000,00 kn godišnje (do 30.000,00 kn mjesečno) 30% iznad 360.000,00 kn godišnje (iznad 30.000,00 kn mjesečno) E sad ja neznam sto moram od cega oduzeti. U Irskoj sam prosjecno platio godisnje 3000 eura poreza a zaradjivao oko 2200 eura mjesecno.
  5. Aha znaci sto tocno moram trazit ne razumijem mozete li pojasniti. Imam platne liste sve transparentne, na njima pise tocno koliko sam zaradio i platio poreza na kraju svake godine u cent. E sad, ja neznam sto moram od cega oduzimat, i kolike su cifre poreza u Hrvatskoj, ne kuzim.
  6. Radim i zivim u Irskoj, sad neznam kako gledat tu razliku poreza tocno. Koliko je porez u Hrvatskoj na placu.
  7. Pozdrav svima. Ja vjerujem da niste jednom vidjeli ovakav post. Zivim i radim van Hrvatske 5 godina. Odjavio sam boraviste na 5 godina. Sa zdravstvenog itd sam se odjavio ali ne i sa porezne jer je mojoj mami rekla osoba koja radi na salteru porezne da ako se namjeravam vratit nazad danas sutra da bolje ostanem.u sistemu. Sad sam se odlucio vratiti kuci, doslo je i to vrijeme i bojim se kao samog vraga da kada se idem opet zaposlit da me ne doceka neko iznenadenje ili neka brutalna kazna, jer vidim da svasta ljudi pisu i govore. Ideje sugestije? Sta mislite jesam u problemu i idem li u zatvor cak? Bojim se ko samog vraga a zena mi je trudna i ne trebaju nam komplikacije. Imam 28 godina.
  8. Pozdrav, zeljela bih se informirati o svojim pravima u vezi odgode putovanja nastale uslijed pandemije korona virusa. Naime, u 11.mjesecu 2019 godine (prije pocetka pandemije) smo sklopili ugovor o organiziranju bracnog putovanja na Mauricijus sa Luna Mellis agencijom. Samo putovanje se trebalo dogoditi u srpnju 2020.godine, no zbog globalne pandemije je otkazano i premjesteno na studeni 2020. Kako se situacija i dalje nije poboljsavala, i taj datum je bio otkazan. U dogovoru sa agencijom oba puta smo premjestili putovanje na kasniji datum (ovaj put na srpanj 2021.) Posto je situacija i dalje neizvjesna i i dalje nismo sigurni da li ce se putovanje odrzati zbog restrikcija u obje drzave, interesira me koja su nasa prava oko zatrazivanja povrata novaca a ne odgode na kasniji datum (u slucaju da nam aviokompanija otkaze letove, a Mauricijus i dalje ostaje u lockdownu). Da li imam pravo na potpuni povrat novaca u tom slucaju? Bilo mi je receno da mi agencija moze ponuditi vaucer, medutim to mi ne odgovara, posto putovanje nije bilo odgodeno i otkazano sa moje strane. Hvala na odgovoru Lijepi pozdrav
  9. Ma ok. Ja ih ne zelim ni vidjeti. Dali mi mogu dat otkaz a da nista ne potpisem niti ih ne vidim? Hvala na odgovorima svima. Zelim ih zaboraviti i mozda prijaviti ako se inate. Odbijam pozive neka mi daju otkaz kao sto pise u ugovoru o radu, izvanredni otkaz. Inace sam ful odgovoran i 5 godina radim po svuda i svakakav ali ovaj put se casa prelila a mozda i zato sto idem u Irsku sad brzo pa se jednostavno sve nakupilo odreda. Ekipo hvala i ako vas jos sta zanima recite
  10. Pozdrav Da mogu. Pise u ugovoru puno tocaka koje ako se ostvare od strane mene ja im moram nadoknadit stetu. Trosak obuke, radnu robu, ID karticu, zastita na radu, protupoz zastita. Ali to vam sve skupa ne vrijedi toliko jer je to sve u svemu lihvarski ugovor o radu znate. Pise da je radni tjedan 40 sati a ja tukao 72 sata. Pa znate kakve su to smjene, to doslovno spavas i zivis na poslu. Evo ja sene javljam vec 4 dan šefu uopce i napisao sam mu poruku da mi papire posalje postom jer nemam namjeru razgovarat. Ostavit cu im robu pred vratima i ID karticu u posti i nek se znate vec sta. Hvala na interesu za ovaj post. Valjda nisam jedini i najgori slucaj tj izolirani.
  11. Hvala ti na odgovoru. Ja nažalost nemogu ostat ni minute tamo, shvatit će samo onaj tko je radio tamo i toliko. Znaci moj poslodavac je u prekrsaju ako toliko ja radim? Neka mi uzmu dvije tisuce kuna ali zelim da mi se isplate place tj dvije place. Evo ako imate jos sto nadodati hvala.
  12. Pozdrav svima. Imam slijedeću situaciju. Zaposlen sam u firmi na određeno vrijeme, ugovor na mjesec dana. Radno vrijeme ne postoji odnosno poslovođa zove dva sata prije da dodeš u smjenu. Na početku je radno vrijeme bilo regulirano i to 1. Smjena od 06i30 do 14i30 2. Smjena od 14i30 do 22i30 3. Smjena od 22i30 do 06i30 Nakon dva tjedna u firmi počeli su problemi. Ostajao sam duple smjene i to po 16 sati u komadu. Prva druga, druga treca, prva treca i treca prva smjena i tako konstantno. Dogodilo se i u jednom tjednu da sam radio po 4 duple smjene a najvise sam napravio 72 sata od pon do sub. Oko 10kg sam izgubio u dva mjeseca. Najteze su bile 3 pa 1 smjena jer cijelu noc se radi a umjesto da se ide ujutro doma ja sam do 14i30 morao ostajat. Neki su radnici znali i 3 smjene ilitiga 24 sata u komadu bit. Mjesto gdje odlazemo svoju robu je prljavo i kužno, sve puno blata i pepela od cigareta. Mi smo kooperanti jednoj jako firmi. Ta glavna firma zna kako mi radimo i suti i svima dobro. Ona svoje radnice stedi i cijeni. Također sat mi je placen 19kn, svi blagdani i nedjelje kako god uvijek je 19kn. Na platnoj listi nema stavke prekovremeni rad a smatram da 16h u komadu ipak je prekovremeni rad. Mnogi su tamo unisteni od tih smjena da je to prestrasno. Poslovođa zove kako hoce i samo ti kaze "stari prva druga sutra". U petak sam trebao doci raditi. No ipak nisam te se nisam javio na telefon. U ugovoru o radu pise da ako ja prekinem ugovor prije isteka moram im platit dvije tisuce kuna. Trebaju mi isplatiti placu i pol i neka si uzmu tih dvije tisuce kuna. Zanima me dali poslodavac moze blokirat isplatu place? Sto da radim dalje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija