Jump to content

lum50

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Šteta je zaista izgledala zanemariva, do reicmo 5000 kn, ali na kraju su gotovo išli svi dijelovi novi, popucale su kopče i sl na svakoj plastici i automatski ide komplet novi dio. Dosta stvari ispod haube se pomaknulo za 5-10 cm i "zdropilo" pa je i to islo novo. Pokazao sam fotografiju vozila dosta ljudi i svi su se slozili da neizgleda kao velika steta. Prijašnje štete su isto bile u voznji ali ej bio manji iznos i nisu trazili alkotestiranje. Ja nisam limar ni procijenitelj da na licu mjesta utvrdim visinu štete i to me je na kraju koštalo. Znam da je tuzba jedina preostala ali me strah toga jer znam da ce se razvuci na nekoiliko godina vjerojatno..
  2. Slažem se da sam trebao pozvati policiju, ali po mojoj procijeni šteta je bila mala i za to nikada nisu tražili alkotestiranje do sada.. (nije mi prva šteta) Servis je auto popravljao po kasku, njihovom izvidu štete i račun glasi na osiguranje. Po meni bi morali isporučiti vozilo pa onda ako imaju osnove (a imaju) tražiti naplatu svog računa..
  3. Pozdrav svima, Situacija je sljedeća; Uzrokovao sam prometnu nezgodu, ja sam bio kriv i druga strana je pristala da ispunimo europsko izvješće. Kako moje vozilo nije izgledalo uopće jako oštećeno pristao sam naravno na europsko i ispunio izvješče. U osiguranju smo riješili papire za popravak drugog vozila i nakon toga sam prijavio svoju štetu po aktivnoj kasko polici. Procijenjitelj je sve slikai dokumentirao i nakon otvaranja haube već se vidjelo da se radi o većoj šteti i opet me nije ni pitao za polijski zapisnik i alkotest te me pustio da odem u servis. Vozilo sam odvezao u servis i pokrenuo popravak. U međuvremenu je osiguranje tražilo moje učešće za dva djela (bila su prije oštećena) te time potvrdili da znaju da je auto na popravku i da su upoznati s tim. Učešće sam platio servisu uredno. Na dan kad je auto završen osiguranje je odlučilo da trebam alkotest i da neće isplatiti štetu. Pisao sam prigovor(te priložio sliku da vide kako je izgledalo vozilo) te sam danas dobio obavijest da je i prigovor odbijen. Vozilo se trenutno nalazi u servisu koji ga ne želi isporučiti dok netko ne podmiri račun (ja ili osiguranje) Iznos računa je preko 4000 €. Zanima me dali servis uopće ima osnovu da zadrži moje vozilo? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija