Jump to content

Maja_88

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam puno. Napisala sam izjavu kojom garantiram da ce se dijete vratiti samnom u najduzem roku od tri mjeseca,razlog odlaska,da cu medicinsku dokumentaciju dostaviti czss i ocu odmah po povratku ili mailom,na kojoj adresi cemo biti i da ce imati kontakte preko interneta svaki dan. Ovjerila kod biljeznika i otac opet ne zeli potpisati pristanak. U czss kazu da mi oni ne mogu dati punomoc vec sud,a to traje. Dogovorila sam konzultacije s odvjetnicom za sutra.
  2. Uredu. Ukoliko izostane dogovor,onda idemo na sud. Napominjem,preseljenje je privremenog karaktera jer u konacnici namjera nam je vratiti se u RH i tu zivjeti. Zelim odvesti dijete u privatnu kliniku na drugo misljenje (ne bih detalje ovdje iznosila,uglavnom dijete je vec odlazilo na tu kliniku). Ako nije problem,zanima me jos jedno pitanje. Prijasnji odlasci preko granice su bili samnom,dijete ima osobnu koju sam ja izradila i navodno za kratkotrajna putovanja ne trebam punomoc i pristanak drugog roditelja. Na granici RH sam pitala policiju treba li punomoc oca rekli su ne. Onda bi trebalo da mogu otici npr. na 2mj? Taj put mi je veoma vazan. Napominjem,ne radi se o trajnom iseljenju vec privremeno i to na manje od godinu dana. Ako ja ne pravim probleme,dajem ocu i vise od onog sto mu zakon nudi kakve su mi sanse na sudu? Ispricavam se,ali sam jako uznemirena. Tu se postavlja pitanje prava nerodenog djeteta. Otac je stranac,mora obaviti neke procedure u svojoj drzavi,a zatim bi dosao tu i trazio boravak temeljem spajanja obitelji i zaposlenja. Izgleda da cu morati naci odvjetnika. Hvala vam puno.
  3. Postovani,imam dijete od 2god. Otac i ja nismo bili u braku. Ne placa alimentaciju i poprilicno je bjesan i agresivan jer imam novog partnera iako 1 god nismo zajedno. Skrbnistvo je dijeljeno. Ja zelim s djetetom otici na godinu dana u inozemstvo gdje dijete izmedu ostalog treba ici na operaciju u privatnu kliniku. Pokrenula sam obavezno savjetovanje u czss i otac je dobio poziv kao i ja. Tvrdi da mu je preko telefona receno da ne mogu otici iz zemlje. Ja mu nudim za tih god da vidi dijete tri mjeseca pa nakon tri mjeseca kod mene ponovno da ga uzme na tri mj osim kada je operacija te da i on dode i bude tamo za vrijeme operacije. Alimentaciju cak ni ne trazim ako ce 6mj u godini biti kod njega. Jesam li ja zarobljena u jednom gradu i ne mogu ni privremeno otici kako bi s novim partnerom obavila sve potrebno i za godinu bi se vratili nazad. Moram napomenuti da sam tri mj trudna s novim partnerom. Koja su moja prava ovdje i kakve su mi sanse obzirom da ocu dajem sve sto mogu i cak sam mu par puta financijski pomogla? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija