Jump to content

Iovi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iovi

    Kredit u banci

    Proucio sam malo ugovore i uvidio sljedece stvari: Kredit koji sam ugovorio u valuti je EUR, tako pise na ugovoru. Anuiteti takoder. Oni od mene traze da potpisem promjenu valute iz EUR u HRK (ne znam zasto). Kada sam im odgovorio da ne vidim smisao u tome da potpisujem promjenu valute te da necu nista dodatno potpisivati, prestali su inzistirati. Najavili su mi i naplatu veceg anuiteta (u skladu s pogresnim iznosom kredita koji oni vode kod sebe u sustavu) za 9. mjesec, iako je u ugovoru jasno da se prva rata naplacuje 1.10., a za 9. mjesec sam platio interkalarnu kamatu. To sam im napomenuo i nisu mi nista naplatili do sada. Takoder sam ih trazio da na temelju vec potpisanog (jer je sve uredno potpisano) odmah isprave svoje greske u sustavu (iznos kredita i valutu) i meni sto je prije moguce dostave dopis kojim ce mi potvrditi da je sada sve onako kako smo i dogovorili. Trazio sam i ispriku za ucjenu kojom su pokusali dobiti moj potpis, pod prijetnjom da ce mi nakalemiti kredit veci nego sto sam trazio i potpisao i zahtijevao Potvrdu o otplatnom planu koju su mi po ugovoru bili duzni dostaviti, a nisu. Odgovorili su mi samo kratko da je zahtjev u obradi i da ce mi dostaviti trazeno u Zakonskom roku. Od tada je proslo kojih tjedan dana, a oni se vise ne javljaju i ne pisu. Koji je Zakonski rok u pitanju uopce?
  2. Iovi

    Kredit u banci

    Takvom se logikom i ja vodim u razmisljanju i pritom ne shvacam sto oni ustvari zele od mene. Sumnjicav sam. Tim vise sto su im odgovori "nekakva greska u sustavu" i "ne znamo sto ce se dogoditi s kreditom". Pa rekoh da pitam vas ovdje... Definitivno necu nista potpisivati pa cu vidjeti za par dana sto kazu. Hvala na odgovorima.
  3. Iovi

    Kredit u banci

    Oni niti ne tvrde da su mi uplatili vise, nego da taj veci iznos kod njih stoji greskom (greskom sustava, koji je pobrkao valute i kune pretvorio u eure), ali da cu biti duzan taj veci iznos (mada ga nisam potpisao) ukoliko ne potpisem aneks. Aneksom bi navodno ostao duzan ovaj manji iznos, ali bi ga tek uz aneks oni mogli pravilno knjiziti. Jos ni jednu ratu nisam otplatio jer sam kredit digao ovaj mjesec, a oni sada s krajem mjeseca shvacaju da imaju probleme. Moram li ista potpisivati? Hoce li mi onda isplatiti razliku do tog veceg iznosa, ako mi ga vec misle dati u zaduzenje?
  4. Iovi

    Kredit u banci

    Napominjem da na svim papirima stoji taj manji iznos u kunama te je isti ovjeren i kod javnog biljeznika i isplacen na moj racun. Znaci nisam dobio taj veci iznos, nego manji, koji sam i trazio. Taj manji je na ugovoru i ovjeren je kod biljeznika. Naknadno su mi javili da negdje kod njih u sustavu stoji taj veci iznos (ekvivalent u eurima), koji ja osobno nigdje ne vidim, nisam vidio i nisam potpisao. Ali mi se vodi kao zaduzenje i ukoliko ne zelim da tako ostane, kazu, moram doci dodatno potpisivanje obaviti. Meni to ne zvuci bas uvjerljivo niti zakonski, ne znam za vas. Ažurirano Hvala na odgovoru, Vi ste me razumjeli ispravno. Sto da im onda odgovorim na njihovu "ucjenu" kako cu biti duzan vise novaca nego sam trazio i dobio? Sto uopce mogu napraviti? Oni znaju sto meni pise u ugovoru i zato zele da potpisem aneks, kojim ce napraviti novi ugovor s istim uvjetima i ispravljenim iznosom.
  5. Iovi

    Kredit u banci

    Koliko kosta odvjetnicka usluga te vrtste i gdje da nadem odvjetnika do sutra ujutro?
  6. Iovi

    Kredit u banci

    Imam jednu neobicnu situaciju. Naime, digao sam kredit manjeg iznosa u kunama, a nakon mjesec dana banka mi javlja da se nesto u sustavu pogresno proknjizilo i da mi se taj iznos u kunama nekako pretvorio u iznos u eurima pa sam po njihovim podacima zaduzen za puno veci iznos. I ukoliko ne zelim biti duzan taj veci iznos, moram doci potpisati aneks ugovora o kreditu. Napominjem da na svim papirima stoji taj manji iznos u kunama te je isti ovjeren i kod javnog biljeznika i isplacen na moj racun. Moje pitanje je sljedece: Kako je moguce da se u jednoj banci dogodi takva "greska u sustavu" koja mijenja valute, a time i iznos kredita? I kako je moguce da cu ja biti duzan vise nego sto sam trazio i dobio ukoliko ne dodem potpisati aneks? Jesam li obvezan ista potpisivati radi njihove greske u sustavu? Sto biste vi na mom mjestu? Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija