Jump to content

lukas1991

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na temelju pravomocne ovrsne presude opcinskog suda iz 2006, i onda prijedlogom za ovrhu iz 2010, u prijedlogu za ovrhu pise 1000kn mjesecno, od XX datuma nadalje, svakog 10. u mjesecu. Na e-ovrhe vidim da svaki mjesec se pojavi novi redni broj s iznosom od cca 130 eur, a pod osnove za placanje vidim da je ista sifra kao taj prijedlog za ovrhu (s promijenjenim datumom), Objasnjeno mi je u FINI da je to pogreska tj. da se jos uvijek "nova" alimentacija naplacuje svaki mjesec, tj. novi mjesecni iznosi dolaze u redoslijed naplate.
  2. Dobar dan, Imam slucaj da imam ovrhu po ocu zbog njegovog neplacanja alimentacije, ali na FINI su mi rekli da se i dalje izdaju rjesenja svaki mjesec za mjesecni iznos alimentacije, tj. da nikad nisam prijavio da je obveza placanja alimentacije prestala. Dobio sam uvid i rjesenja i pogledao na e-gradani i stvarno je tako, mislio sam da automatski prestane nakon kraja skolovanja. Napomena da otac jos uvijek vraca tek inicijalni dug a ne ove iznose. S obzirom da to znaci da je u dugovanje uslo i zadnjih 5 godina kada vise nisam student, u FINI su mi rekli da bi trebao preko odvjetnika trazit brisanje tih iznosa dugovanja, jer me u suprotnom (ako se to ikad naplati) otac moze tuziti. Da li je ovo tocno i ako je koji je postupak "brisanja" tih iznosa? Treba mi odvjetnica i sud, nemogu sam? Hvala.
  3. Zahvaljujem na odgovoru. Nema imovine ali mene ne zanima trenutna naplata nego postupna naplata od njegovih prihoda. Sto se tice vremenskog roka, znam da je odredeni dio potrazivanja vjerovatno otisao u zastaru. To mi nije kljucno. Kljucno mi je da li bi imao prednost nad drugim potraziteljima dugovanja (drzava banke itd ) ukoliko bi podignuo ovu tuzbu. To mi je kljucno upravo zato jer nikada nece moci vratiti sve dugove koje je skupio. Hvala puno ako netko zna odgovor na to pitanje.
  4. Dobar dan svima, Nedavno sam zavrsio skolovanje i moja odvjetnica me pitala da li zelim tuziti oca za neisplacenu alimentaciju u periodu od zadnjih 10 godina. Ovakva je situacija, otac je u velikim dugovima i duguje i drzavi (lista duznika poreza) i leasingu i bankama itd. Nema nikakvu imovinu. Zadnjih 6 mjeseci sam primao alimentaciju kroz Finu (na temelju ovrhe) jer su napokon nasli sredstva na njegovom racunu, zadnjih 10 godina prije toga nije bilo. Zanima me da li se isplati tuzit za tu alimentaciju koju prije nije placao, tj. koliko ja shvacam prije (tih 6 mjeseci) sam cudom dobivao alimentaciju jer sam imao prednost pred drzavom i bankama, a sad me zanima da li bi u slucaju ove privatne tuzbe i dalje imao prednost? Jer ako nebi imao pretpostavljam da se taj dug nebi mogao naplatit. Hvala puno na bilokakvim informacija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija