Jump to content

kontesanera

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nemamo bračne stečevine. Tako da nemam brige što se toga tiče....hvala, svejedno
  2. Odlično! Hvala lijepo Nadam se da mi ovaj forum neće opet trebati, bar ne ovakva tema
  3. ovo je sigurno točno? buni me malo što na rješenju nema nikakav pečat pravomoćnosti niti to igdje piše da je pravomoćno.a sve je rješeno u samo jednom ročištu. dakle rješenje smo dobili na ročištu, odrekli smo se žalbe i to je to....pretpostavljam da sud to šalje na matični ured i poreznu i sl.....
  4. Imam još jedno pitanje. Znaci na ovom ročištu prije par dana nam je odmah uruceno rješenje o razvodu a mi smo se odrekli prava na žalbu. Da li to znači da je rješenje odmah pravomoćno? Mogu li sad kupit neku pokretninu, nekretninu....bez da se mislim da bi to mogla bit bračna stecevina....
  5. opet krivo! pa šta je ovo ovdje. prvo se ide na posredovanje pa onda na sud!!!! i ovdje nije stvar u tome tko će prijedlog za sporazumni odnijet na sud, već da je taj predlog predan na sud (i to odvjetnik ga je predao) sa samo jednim potpisom i što je još gore to je na sudu prošlo.
  6. pogledala sam dobro spis radi se o prijedlogu a ne tužbi. i on i ja samo predlagatelji, samo što je jedino njegov potpis tamo i uz to njegova punomoc toj odvjetnici. jako jako čudno. u prijedlogu nisam stvarno vidjela ništa sporno....i dalje ne mogu vjerovati da njegova odvjetnica nije znala procedutru. da li je to moguće?
  7. Samo da javim da sam bila u pisarnici i dobila uvid u spis. U spisu je prijedlog za sporazumni razvod potpisan samo od jedne strane. I gospodja u pisarnici se išćuđavala kako je to moguće i kako je uopce moguce da ja taj prijedlog nisam ni potpisala a sta je najgore nisam ga ni vidjela do danas. I jos me pitala sta cu napravit? Ne znam ni sama al dodje mi da tu odvjetnicu od druge strane prijavim odvjetnickoj komori! Da li je moguce da odvjetnica,( koja mene nije nikad kontaktirala, koja nema moju punomoc) ne zna da je meni to trbala dati na uvid i na potpis??? Ili se pravi luda?
  8. imam to sve ali ipak ću otići do pisarnice, jer mi je to sve malo čudno. hvala na odgvrima
  9. Hvala puno. Uvid u spis se trazi u pisarnici?
  10. Hm, koliko znam po novome prvo treba proci tzv. Obiteljsku medijaciju i napraviti plan zajednicke skrbi te tek kad to obavite i dobijete rjesenje od centra, mozete pokrenuti sporazumni razvod na sudu. Jesam li u pravu? jer tocno to smo mi napravili. Znaci koliko sam upoznata nakon sto se dobije rjesenje od centra moze se pokrenuti postupak na sudu i taj prijedlog za pokretanje sporazumne brakorazvodne parnice mora biti potpisan od obje stranke dakle muza i zene. Kako ja nisam potpisala nista nije mi jasno kako sam dobila poziv na rociste. Znam da je te papire rjesavala muzeva odvjetnica, s kojom ja nisam ni u kontaktu niti ona ima moju punomoc. Tako da mi sad nije ovo jasno. Ujedno me zanima da li ja mogu dobiti uvid u taj spis, zanima me tko je potpisao umjesto mene i zanima me kako je srocen taj prijedlog za pokretanje razvoda ili kako se to vec zove?
  11. Ajoj sve ste krivo shvatili. Muž i ja smo se dogovorili da će dijete živjeti sa mnom. Znači kad smo se odlučili na razvod otišli smo PRVO na Centar za socijalnu skrb i tamo smo se sve jasno dogovorili, da će dijete živjeti sa mnom, dogovorili smo vidjanja i visinu alimentacije. Koliko je meni poznato oboje smo trebali nakon toga zajedno poslati zahtjev za razvod na sud zajedno sa tim rješenjem sa centra. Ono što meni nije jasno da li taj zahtijev za razvod braka koji se upucuje na sud mora biti potpisan i od mene i od njega jer se radi o sporazumnom razvodu. Dakle pretpostavljam da je on predao taj zahtijev ali je falsificirao moj potpis. Znači pitanje je ako je sporazumni razvod braka da li taj zahtijev, dopis , obrazac ili kako se to vec zove za pokretanje brakorazvodne parnice koji mi upucujemo na sud mora biti potpisan od nas oboje ili je dovoljan samo potpis jednog od nas?
  12. nitko ne zna da li obrazac za sporazumni razvod mora biti potpisan od strane OBJE stranke? i ostalo?
  13. molim vas ako može odgovor na slijedeća pitanja dakle radi se o sporazumnoj rastavi braka. odradili smo centar za socijalnu skrb i dobili rješenje od njih. zanima me koja je točno procedura dalje ? (na rješenju piše da ono vrijedi 6 mjeseci i da smo ga dužni priložiti zahtjevu za razvod na sudu) tj. znam da treba ispuniti obrazac i odnijeti ga na sud, ali me zanima da li taj obrazac treba biti potpisan od obadvije strane. naime, dobila sam poziv na ročište vezano za rastavu braka a nisam apsolutno ništa potpisala osim plana za zajedničku roditeljsku skrb na centru!!! moram priznati da mi je to malo čudno. dalje me zanima što tebam ponijeti na to ročište od dokumenata? te da li sutkinje na sudu, poštuju ovo mišljenje centra vezano za viđanja djeteta i alimentaciju. te dali uopće tamo ima smisla suktinji reći da otac ne poštuje dogovor oko viđanja djeteta, tj.viđa ga puno manje pod izlikom nekakvih obveza ili je to tema za centar? također,pretpostavljam da će otac sada, htjeti iskamčiti manju alientaciju nego smo se dogorili na centu prije par mjeseci,pa me zanima i da li je to moguće. evo još pitanja, brak je trajao skoro 20 godina, ja imam isto toliko radnog staža ali sam nažalost prije 4 mjeseca ostala bez posla, muž radi u državnoj firmi sa solidnim primanjima i nemamo nikakvih kredita. imam li ja ikakvih još prava u obliku uzdržavanj i sl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija