Jump to content

Gast

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gast objavio

  1. Hvala Vam na odgovorima. Sto to konkretno znaci, "pokretninama iz stana", netko ce doci i odnijeti namjestaj i televizor?! Ili se valda prvo ispostavi poziv nekakav na placanje prema ovrsi prije nego se ide "otudjivati pokretnina"? Mozda su pitanja blesava ali ja ne znam sto ocekivati od hr sudstva i zakona iskreno... Argumentima u prigovoru na ovrhu sam tu istu opovrgnuo sto su i opcinski i zupanijski sud potvrdili, no ako vrhovni ipak "misli" drukcije koja su onda moja prava? U konacnici ne bjezim apsolutno od odgovornosti i placanja, ali ne mogu ni pomisliti da bi netko u stan isao nositi tv radi ovrhe?! Ovdje takvo sto jednostavno ne postoji.
  2. 10 g?! To je nesto novo u Hr? Na vise mjesta iscitavajuci Zakon nailazim na 5 god. zastare u ovakvom slucaju. Zivim u Njemackoj a u Hr sam suvlasnik jednog manjeg stana sa suprugom. Ne znam kako Hr zakoni (u praksi) funkcioniraju ali ako bi Vrhovni sud ponistio presudu Zupanijskog suda i ovrhu proglasio "valjanom", naravno da bih platio u tom slucaju sto sud presudi a ne da se "sjeda" na neku imovinu ili kako to dole uopce "funkcionira"...
  3. Pozdrav svima, Moj slijed navodno neplacenog parkinga u Opatiji iz 2016.godine ukratko izgleda ovako: dobivam rjesenje o ovrsi od "poznatog" odvjetnika iz Pule koji zastupa parking poduzece iz Opatije, zalim se u roku, Opcinski sud prihvaca mou zalbu i odbija rjesenje o ovrsi, odvjetnik se zali na ovo rjesenje Zupanijskom sudu, Zupanijski sud opet odbija i onda, tj. u svibnju 2018. odvjetnik trazi reviziju na Vrhovnom sudu. Da li je sto poslije bilo ili ne, ne znam, zivim i radim u inozemstvu a otada sam se preselio u drugi grad i nisam na onoj adresi koju je odvjetnik onda "dobio" na osnovu tablica na autu. Sto mogu sada ocekivati i do kada ovo moze sve trajati?! Je li za ocekivati da Vrhovni sud sve vrati na pocetak? Kada nastupa zastara, od kada tocno se racuna onih 5 god? Ako bi Vrhovni sud presudio da je ovrha ipak vazeca, kako mi moj odvjetnik ovdje kaze, nema instrumenata da se ovrha naplati ovdje u inozemstvu gdje zivim. Navodni prekrsaj je iz svibnja 2016. god Puno hvala unaprijed na odgovorima.
  4. Postovanje i pozdrav svima, Vjerujem da nisam jedini koji se suocava(o) sa sljedecim problemom. Neki dan dobio sam pismo od Europarkinga iz Londona s potrazivanjima za neplacenu kaznu za parking u Zagrebu, iz 2015. god. Hrvatski sam drzavljanin nastanjen u Njemackoj. Auto je na DE tablicama. Slika u pismu je prilozena, auto je tada bio moj (u medjuvremenu sam ga prodao i nisam vise vlasnik tih tablica) i ne sjecam se jesam li ja tada vozio i pocinio preksrsaj. Da ne duljim, zanima me imam li ikakva prava sada i imam li osnove na zalbu nekakvu? Da li je s aspekta hrvatskog pravosudja ova procedura potpuno legitimna (naplata preko ove organizacije, dostupnost mojih podataka u Njemackoj i sl.)? Sto se moze dogoditi/ocekivati ako iznos (sad mnogostruko visi!) ne platim Europarkingu? Tko i po kojem osnovu me onda moze goniti? Puno hvala unaprijed na odgovoru(ima).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija