Jump to content

silent_ramone

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li u Ugovoru o radu mora pisati detaljan opis radnog mjesta ili je dovoljno navesti samo naziv radnog mjesta. Npr. ako je radno mjesto "Čistačica", da li se treba detaljno opisati što sve radnik kao čistačica radi, ili je dovoljno samo napisati radno mjesto "Čistačica"?
  2. Prilikom predaje zahtjeva za kupnju nekretnine čiji je vlasnik Republika Hrvatska, jedan od dokumenata je: "Potvrda o tome je li podnijet zahtjev za povrat bivših vlasnika, sukladno Zakonu o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme jugoslavenske komunističke vladavine („Narodne novine“, 92/96)" Gdje se ta potvrda može podignuti, i što je potrebno za dobiti tu potvrdu?
  3. Ma prijavio sam policiji isti dan. Napravljen je zapisnik i vlasnik psa je priznao da je pas bio na cesti, no ne i da je došlo do kontakta (jer u stvarnosti i nije došlo do kontakta). Mene sada zanima da li ima smisla podignuti privatnu tužbu protiv vlasnika psa, odnosno kolike su šanse da dobijem takav spor, a s obzirom da nije bilo kontakta?
  4. Imao sam prometnu nesreću koja je izgledala otprilike ovako: Ja vozim motor po glavnoj cesti, skrenem na sporednu, gdje ugledam psa na cesti nakon nekih 20-30 metara. Kako bih izbjegao psa, zakočim na pijesku i motor zajedno sa mnom pada na pod. Motor je dobio manju ogrebotinu, ja također (na nozi). Tko je kriv u ovom slučaju, s obzirom da ne postoji kontakt između motora i psa? Da li je kriv pas (vlasnik, pas je bio na cesti) ili sam ja kriv (neprilagođavanje brzine uvjetima na cesti)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija