Jump to content

daky33

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sta je tu je..Vama hvala
  2. 5 do 10 godina. Ja imam olaksavajuce okolnosti a i sam sudac je rekao da je minimalno jedna godina minimalac znaci nikako manje jer je to kantonalni sud. Cak je bio prigovor da me prebace na maloljetnicki ali tuziteljica ulozila Prigovor i odbijeno mi je.
  3. Pokusavaju na maloljetnu al neda tuziteljica , ljuta je umisljena, ali pokusava odvjetnik, ako uspjedne na maloljetnu super ali ako ostanem na punoljetnim onda 1 godina zatvora
  4. Izgleda godina dana zatvora
  5. Naravno da sam bio iskren. A vama hvala na iskrenom misljenju.
  6. Sutra je taj dan. Kantonalni tuzilastvo 13:00 h. Tuziteljica kao rekla da ce to biti vjerojatno 1 i pol godina zatvora..
  7. Sudjenje je 5.12. Kantonalni sud u Zenici.Trta me hvata
  8. E hvala, za ovaj izlazak iz drzave pitam jer me zanima zaposljenje van, tj Njemacka ili Svicarska, iako tesko zbog one potvrde o nekaznjavanju i one da se ne vodi postupak.
  9. A sta znaci sljedece npr. uvjetna kazna 2 na rok kusnje 3 ili obrnuto ili tako nesto
  10. Nalazim se stvarno u teskoj situaciji... A Ante119 koliku je dobio uvjetnu tvoj prijatelj i skije li napustit drzavu?
  11. Oprostite sto nisam naveo, u Bosni sam. Obratio sam se ovdje jer nisam nasao nesto slicno Legalisu u Bosni. Naime, u izvjestaju je navedeno da smo bili na rodjendanskoj zabavi i otisli zbog zagusljivosti prostora vani da prosetamo. Pistolj koji nije bio repetiran imao je dva metka u spremniku je ovon nesrecniku ispao iz ruke... Pobjegli smo nekako. Istina tu noc sam pio dosta i prije i poslje te greske koju smo ucinili i koja je nesnosljivo glupa i kajem se nemogu opisati nikom koliko. Desilo se subotom. To je bio upad na benzinsku crpku. Uhvaceni smo nakon dva dana i priznali i bio sam u protvoru. Priznao sve od detalja do detalja. Ispricao se osteceniku tj. vlasniku benzinske. Vracene 2500 KM. Nisam prije nikad kaznjavan bio i necu si dopustit vise nikad ni u ludilu nikakvu prometnu pogresku a kamoli neko krivicno djelo. Imam odvjetnika sa iskustvom od 40 godina. Masno ga moj otac placa, malo malo 300-400€. Kajem se iskreno zbog ove greske i zao mi je onih dvojice radnika koji su morali gledati kako im neko vatrenim oruzjem mase pred ocima. Nadam se nekoj uvjetnoj da bi mogao raditi i baviti se sportom kao i dosad. Brinem se jer je u zakonu u FBiH kazna za oruzanu pljacku koju izvrsi grupa tj. dvije ili vise osobe propisana na najmanje 5 godina...Neznam vise sta da mislim, sta da radim sta da kazem, a vama hvala sto ste izdvojili vremena da procitate moj post.
  12. daky33

    Razbojnistvo

    Optuzen sam za razbojnistvo s prijateljem. On je bio taj koji je nosio oruzje i maloljetan je ,a ja 18 godina imam. Priznao sam, vratio sve do zadnje novcanice, ispricao se ostecenom. Sta mislite kolika bi bila kazna? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija