Jump to content

Problemus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Problemus objavio

  1. Hvala još jednom. Stvarno ste brzi. Znate li koliko me ta parnica može okvirno koštati i ima li šanse da ju izgubim iz ikojeg razloga? (poanta je da kao prosječan građanin Hrvatske nemam za platiti renomiranog odvjetnika)
  2. Poštovani, Hvala na odgovoru. Danas sam također razgovarala sa susjedom pravnikom kojemu to baš i nije područje (bavi se kaznenim pravom) ali je rekao da pokušamo izvanrednim pravnim lijekom i tražimo ponavljanje postupka budući da je rješenje pravomoćno - ali nije siguran da li će to sud uvažiti - koje je vaše mišljenje?
  3. Poštovani forumaši, Molim Vas da mi pomognete svojim iskustvom ili dobrim savjetom. Slijedi kratki proces događanja: 12/2013 - umro mi je tata (koji iza sebe ostavlja stan u centru grada i ja sam jedina nasljednica - kćer) U 7/2016 sam pokrenula postupak ostavinske rasprave koja je održana u 10/2016. Na ostavinskoj sam ostala šokirana jer sam saznala da je ostavinska već održana na zahtjev Grada Zagreba prošle godine (08/2015) jer Grad Zagreb ima pravni interes u imovini (jer je tata stan kupio od Grada Zagreba prije puno godina a otplaćuje ga u ratama od stotinjak kuna i ostalo je za otplatiti oko 4.000 kn koje redovno plaćam -- uplatnice čak stižu na moju adresu). Poziv na ostavinsku nije došao do mene jer kako navode NISU MOGLI NAĆI NASLJEDNIKA pa su me "tražili" putem objave u Narodnim Novinama te je nakon toga svega sve pripalo gradu. Ne znam na koji način su uopće tražili Nasljednika, odnosno mene, (osim putem NN) jer živim na stalnoj adresi (na koju čak stižu i uplatnice za stan). Da li je to propust javnog bilježnika? matičara? odnosno zanima ne tko je odgovoran (da ga usput tužim) i na koji način da se sad borim za svoj stan? (na koji se grad upisao) (budući da sumnjam da bi se Grad Zagreb samovoljno sjetio mog oca i stana te pokrenuo ostavinsku - vjerujem da je u nečijem interesu bilo to sve pokrenuti i vjerojatno kupiti jeftino taj stan ) Svako iskustvo i pomoć je dobrodošla
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija