Jump to content

Avalanche

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani. Dali imam ikakvo pravo na nasljedstvo po svom ocu, koji ima domovnicu i strani je drzavljanin? Drugih hr. dokumenata nema i trenutno je vlasnik 50% kuce. Oboje smo strani drzavljanini, s obzirom, da on rodjeni Hrvat ima domovnicu i oib, a ja nisam i nemam. Zahvaljujem.. Lijep pozdrav
  2. Poštovani. Zahvaljujem.. Lijep pozdrav
  3. Postovani. Prosli su mjeseci, a i godine, ali osjecam da necu dugo. Rak mi se opet vratio i ne znam koliko sam sposoban za novo zdravljenje.. ali nije ovo tema mog pitanja. Obracam se na Vas sa jednim pitanjem- imam brata i mamu. Oboje brinu o meni. Kod odvjetnika je mama sacinila oporuku. Izjavio sam, da se dobrovoljno odricem prava na nasljedstvo iza smrti majke u svoje ime i u ime svoje djece, jer sam za svoga zivota izrazio zelju i zahtjev, da ne zelim biti njen nasljednik vec da svu imovinu nasljedi brat. Moje pitanje je: dali po mojoj smrti, gledano na to, da nemam nista i da sam se svega odrekao, dali mogu moja djeca traziti bilo kakav dio nasljedja? Dali mogu po smrti moje mame traziti bilo koji dio nasljedja? Ja stvarno vise nemam snage, da pokrecem bilo sto. Zelio bi samo mir.. Unaprijed zahvaljujem na Vasem odgovoru. Sa postovanjem.
  4. Postovani. Zahvaljujem na Vasim odgovorima. Da, kriv sam po pitanju placanja. Kuca je sad na njenu mamu ili na nju, to ne znam,bivsa je punica zauzela imanje. Po razvodu sam placao jos 10 godina kredita. Ja sam se pokupio sa jednom putnom torbom kod roditelja. Njoj sam ostavio sve. Ona je nasla drugoga, a ja sam bio po terenima (na prvim linijama..). Od tad je krenulo sve nizbrdo. Poceo sam se napijati i sad sam nikad ozdravljeni alkoholicar. Glup sam jer sam zivot izokrenio.. Pa i ne cudi sto nisam nikad nikog pitao za pomoc. Vjencali smo se mladi i dobili dvoje djece. Jedino sam na sudu izjavio, da kcer pripadne meni. Nije. Jer sam tad bio jos u radnom odnosu u vojarni, pa se ne bi imao tko brinuti za nju (tako su mi rekli), iako sam zivio sa roditeljima. Sad sam u mirovini. Primam cca. 2800 kn. Imam 46 godina i vojna odlikovanja sto mi sad nista ne znace, a znaci mi PTSP, epilepsija, smrdljivo napijanje i pusenje dvije kutije na dan. Zivim kod roditelja, nemam nista i na kraju nista nisam ostvario. Lijep pozdrav.
  5. Bio bi zahvalan, kad bi znao.. koliko traje, da ovo zastari ako uopce moze zastariti? Primio sam sudsku odluku o placanju. Placao nisam iz nekih drugih razloga. Na sudu sam izjavio, da jih ne vidjam, ne placam i nemam kontakta s njima.
  6. Postovani. Zahvaljujem na odgovoru. Sad mi je jasno, da brez tuzbe nece proci.. Nije mi jasno zasto me bivsa zena nije tuzila kao zakoniti skrbnik nad djecom, a sin ide u tuzbu.. Promjenili su i prezime.. Pozdrav.
  7. Postovani. U moru tema, svi mi imamo specificne i trazimo, da nas bar neko usmjeri kamo.. Nisam placao alimentaciju za djecu. Njoj je ostala kuca i sve u njoj. Za kucu sam ja odplacivao kredit. Ona nikad nije digla tuzbu protiv mene. Sad se je moj punoljetan sin sjetio, da me tuzi. Nisam jih posjecivao i nismo imali kontakta jer je ona tako htjela da se maknem od njih. Kcer nije jos punoljetna ali za koju godinu tu je. Dali ja imam ikakve sanse ako ide u tuzbu? Citam zakon ali sve mi se cini, da nemam asa u rukavu.. Pozdrav. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija