Jump to content

ROPE

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Supruga je imala prometnu nezgodu pri putu na posao, zanima me osim 100%-tnog bolovanja da li ima pravo i na odštetu za ozljede, i u tom slučaju koja je procedura? Unaprijed hvala.
  2. Čuj, kada je objavljen novi zakon, sve papire, nalaze i ostalo koje sam imao (uspio sakupit u tom kratkom roku)odnio sam svojoj doktorici koja mi ih je kompletirala te sam ih išao osobno predati Mirovinskom baš radi toga da ne "zakasnim" i sa ovim zakonom kad sam sa već svim prije...nakon već 1-2 tjedna dobivam poziv i po kratkom postupku su me se riješili, nisu mi ni pogledali papire a kamoli da me je netko nešto i priupitao. Očito je moj grijeh što sam radio dok sam mogao, odnosno što se nisam razbolio "na vrijeme", kad već vlada određuje vremenski period u kojem se možeš razbolit! ____________________________________________________ Pozdrav svim braniteljima!
  3. U slučaju da uložim tužbu i da je odbiju, ako odem na Upravni sud, s obzirom na to koliko dugo traju parnice da li ću i dalje biti na bolovanju ili...? Zanima me i moja nazočnost na DLP-u, kako bi to pomoglo kad smo za njih samo brojevi...? Hvala svima sa konkretnim odgovorima. :hvala:
  4. Trebam savjet, naime, liječim se od PTSP-a od 8mj.2009, na 1. stupanjskoj komisiji bio sam 03.12.2009. koja mi je poslala Rješenje odnosno odbijenicu u kojem nije naveden razlog odbijanja već samo "...kod osiguranika nije nastupila invalidnost prema čl. 34. ZOMO...", ali mi je dr. iz komisije usmeno rekao da imam malo liječenja i da se vidimo za 1-2 god. Susreo sam svog suborca koji se od PTSP-a liječi 2 god. i koji je dobio isto takvo Rješenje, inače nemam status HRVI-a, bivši pripadnik spec. policije, imam ratni put, hospitaliziran, dnevna bolnica, kontrole psihijatra i psihologa... Moje pitanje bi bilo što bi mi bilo pametnije činiti; uložiti žalbu na Rješenje PLP-a ili čekati pa ponovno ići za koji mjesec? Na bolovanju sam od 15.10.2009. Hvala svima na odgovoru.
  5. Cigo1,ponajprije, hvala na odgovoru. Koliko shvaćam ništa se bitno nije promijenilo u smislu produžavanja ugovora na određeno, mislim to da daju "prednost sklapanju ugovora na neodrađeno vrijeme" su čiste gluposti jer to opet nudi mogućnost poslodavcu da radi kako hoće jer će oni to tumačiti sebi u korist,radnika se opet ne zaštićuje u potpunosti. :tupan:
  6. Može li mi netko reći da li se novim zakonom o radu mijenjao rok produživanja ugovora o radu na određeno vrijeme odnoso koliko se max. može isti produživati? Da li poslodavac nakon isteka roka radnika mora prijaviti na neodređeno ili mu može dati otkaz, te što se događa u slučaju odlaska na komplikacije u trudnoći u vrijeme isteka "posljednjeg" ugovora o radu na određeno. Hvala svima na odgovoru.
  7. Bio sam u Uredu za obranu u svom mjestu stanovanja gdje mi je službenik rekao da ja sam moram naći zapovjednika kod kojeg sam bio, te da mi on mora potpisati sudjelovanje u ratu kao ročni sastav ili naći 2 svjedoka pa na Upravni sud. Bio sam u 123. brigadi u Požegi i sad bi ja trebao ići u Požegu i ganjat čovjeka da mi to potpiše ili je to dužnost Ureda za obranu kao što su napravili u tvom slučaju? Hvala još jednom svima na odgovoru.
  8. Možda nisam dobro postavio pitanje...ja imam status hrvatskog branitelja (SJP- 4 godine) i imam upisan dupli staž za to vrijeme, međutim zanima me da li se ikako može upisati i vrijeme koje sam proveo na prvoj liniji dok sam bio u redovnoj vojsci (ročni sastav)?
  9. Može li mi netko reći da li se i ročni sastav HV-a može uvesti u vojni staž, i na koji način? Čuo sam da su navodno neki upisali i ročni u vojni staž?! Hvala. Pozdrav!
  10. Pozdrav Esade, evo malo više detalja o meni i mom statusu: rođen sam 1972. g., zaposlen kod privatnika (prijavljen na minimalac),1993. dragovoljno sam pristupio specijalnoj policiji (pričuvni sastav) i proveo u ratu 2 god. i 8 mj. Nemam status HRVI-a, nisam ranjavan, a što se tiče bolesti prouzrokovanih ratom (kao što je PTSP) možda i imam, ali nikad nisam išao u svezi toga doktoru, tako da nemam nikakvu dokumentaciju.
  11. Pozdrav Esade, stranica ti je odlicna.. Jel mi možeš pomoć u vezi ovoga; od 1993.-1996. g.bio sam u pričuvnom sastavu specijalne policije,sudjelovao među ostalim akcijama i u "Oluji", "Bljesku", Velebit, čišćenje Plitvica itd. Dali mi je kasno za priznavanjem statusa HRVI-a i rješavanje vojne mirovine? Ako nije,odakle da počnem i koja je procedura? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija