Jump to content

đeki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je đeki objavio

  1. Poštovani, supruga je nekoliko mjeseci nakon ulaska u brak od svojih roditelja dobila neke novce koji su stavljeni na moj račun i kojima smo kupili mali stančić.Stančić je 5 godina glasio na moje ime, te bi supruga sada željela da se on darovnim ugovorom ipak prebaci na nju.Trenutno smo u super odnosu, te joj ja dajem za pravo da je to ipak bila njena imovina koju je dobila od roditelja i da bi ona trebala glasiti na nju.Međutim, kao što u stvarnom svijetu ima svega, danas smo si super a sutra već nismo, volio bih znati za stvari kao npr. što u slučaju našeg razvoda ili neznam nekih nepredviđenih situacija?Daje li meni zakon pravo na polovicu tog stančića?

    Može li se darovni ugovor u budućnosti poništiti? Puno hvala

  2. Rok za pobijanje kupoprodaje u smislu prikrate vjerovnika je istekao,obzirom da isti otpočinje od dana sklapanja ugovora,pa kako se u ovom slučaju radi o teretnom pravnom poslu,to je rok radi pobijanja dužnikovih pravni radnji 1.godina.

     

    Zahvaljujem se na odgovoru. Da li rok za pobijanje kupoprodaje teče od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora ili od dana predaje zahtjeva za upisom prava vlasništva u zemljišne knjige (jer tek tada taj ugovor vrijedi prema trećim osobama i zbog vjerodostojnosti ZK Suda kao institucije)? Te kako zaštititi nekretninu u slučaju da se otvori stečajni postupak, a nije nastupila zastara u smislu prikrate vjerovnika?

  3. Poštovani, molim za vaš odgovor.Prije godinu dana (8/2015) kupili smo stan koji je glasio na firmu i bio je vanknjižno vlasništvo.Sa vlasnikom firme dogovorili smo da u narednim mjesecima ishodi potrebnu dokumentaciju kako bi se bilo moguće upisati kao vlasnik, jer on kao dugogodišnji vlasnik nije znao da je to moguće.Godinu dana nakon toga on i njegov odjetnik uspjevaju riješiti sve papire, te se mi upisujemo u knjigu položenih ugovora kao vlasnici 1 /1.

    Međutim, nakon našeg upisa putem interneta saznajemo da je ista ta firma bila u blokadi ( navodno zbog dugovanja) otprilike pola godine od sklapanja ugovora, odnosno kada su sredstva od prodaje sjela na račun firme ( ona je izašla iz blokade).

    Također 3 mjeseca (8 /2016) prije nego smo se mi upisali na nekretninu je nad firmom pokrenut prijedlog za otvaranje stečaja.

    Pitanje: može li itko (firme ili osobe) kojima je ista ta firma dužna pobijati naš kupoprodajni ugovor, odnosno osporavati nas kao sadašnje vlasnike.

     

    Puno hvala na vašim odgovorima.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija