Jump to content

jedna_mala

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    jedna_mala je reagirao na Sunčana strana ulice u naplata duga EOS Matrix   
    Poštovana! Na vaš dug od 7000 kn godišnja kamata je 600 kn! Svakom uplatom manjom od tog iznosa godišnje vaš dug se ne smanjuje nego raste s tim da je već uvećan zadnjih 5-6 godina za zatezne kamate i ostale REALNE I IZMIŠLJENE troškove ovrhovoditelja! Banka ne može biti više vaš ovrhovoditelj jer je dugovanje ustupila pa nema AKTIVNU LEGITIMACIJU za provođenje ovrhe! Neiskusan EOS-ov operater vam je rekao nešto što njegovi poslodavci žele sakriti, a to je da ovrhu banka ne povlači zbog čuvanja redoslijeda naplate, ali to nije po zakonu! Banka je nepošteni stjecatelj bez osnove u ovom slučaju jer nemate nikakav poslovni odnos s njima i ne možete znati da li taj novac zadržavaju ili prosljeđuju novom vjerovniku! Pa čak i ako to rade nije po zakonu! Banka vas ne želi odblokirati jer su bahati a obični ljudi su pravno neuki pa to koriste! Ako ih tražite da vam daju podatak koliko su do sada tako naplatili i proslijedili odbiti će vas i pozvati se na bankovnu tajnu!
    Ja bih na vašem mjestu tražio od nadležnog Općinskog suda OBUSTAVU OVRHE zbog nepostojeće aktivne legitimacije ovrhovoditelja (banke jer je ustupila dug pa više nije ovrhovoditelj)! ZAHTJEVU ZA OBUSTAVOM OVRHE prilažete OČEVIDNIK O REDOSLIJEDU NAPLATE (fina) i OBAVIJEST O USTUPU POTRAŽIVANJA (ali ne Eos-ovu, već od RBA koju su vam bili po zakonu dostaviti preporučenom poštom)! Sud će (vjerojatno) naložiti fini da obustavi ovrhu u skladu sa zakonom!
    Što će tada poduzeti EOS ne znamo, ali u svakom slučaju će izgubiti redoslijed, a osobno ne bih s njima ni pregovarao o povratu "duga", niti bih ga priznao, pa nek se naplaćuju kako znaju! Osobno mislim da s njima dogovor nije preporučljiv jer su istrenirani da uzmu maksimalno i više od toga pa nek onda to učine po zakonu ako mogu a ja bih iskoristio sve pravne mogućnosti da to spriječim (zastara, prijateljska ovrha i sl.) Možda vam ovo izgleda malo nepošteno ali vjerujte da oni s tim nemaju problema i da će ako mogu naplatiti i dvostruki i trostruki iznos duga ako im vi to dozvolite! U pravu ste da se vrlo lako može dogoditi ako poslušate njihove sugestije plaćate dug za koji više nećete znati kome i koliko ste platili! Podsjećam vas da dobrovoljnim plaćanjem i jedne kune duga EOS-u prekidate zastaru i otvarate Pandorinu kutiju beskonačne ovrhe!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija