Jump to content

Citizen00

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Citizen00 objavio

  1. Poslao sam žalbu ministarstvu pa sada cekam odgovor. Ne nadam se pozitivnom riješenju. Ali javim vam ovdje šta sam dobio.
  2. Evo što kaže zakon: Zakon-o-posredovanju-pri-zapošljavanju-i-pravima-za-vrijeme-nezaposlenosti Narodne novine 153/13 " Članak 41. (1) Osnovicu za utvrđivanje visine novčane naknade čini prosjek obračunate plaće, umanjen za doprinose za obvezna osiguranja ostvaren u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa, odnosno službe.(2) U osnovicu iz stavka 1. ovoga članka ne ulaze naknade plaće ostvarene po posebnim propisima.(3) Ako se osnovica za utvrđivanje novčane naknade ne može utvrditi prema odredbi stavka 1. ovoga članka, nezaposlenoj osobi se utvrđuje osnovica u visini minimalne plaće, umanjene za doprinose za obvezna osiguranja utvrđene posebnim propisom, ovisno o postotku vremena provedenom na radu." Jeli ovdje netko lud ili šta? Ja ne vidim gdje se u zakonu spominje da li si počeo raditi prvog ili petnaestog nego samo obračunate plače. Ja nisam pravnik ali neznam zašto zakon tumače na tri puna kalendarska mjeseca mada se to nigdje u zakonu ne spominje? Ažurirano Problem je što se ne drže zakona nego ga tumače kako im dođe.
  3. Naime, na stranicama HZZ-a piše Šta se.visine naknade tiče: " Osnovicu za utvrđivanje visine novčane naknade čini prosjek obračunate plaće, umanjen za doprinose za obvezna osiguranja ostvaren u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa, odnosno službe." Meni nisu uzeli u obzir obračunate plaće nego su donjeli riješenje po kojem nemam pravo na naknadu 70% od prosjeka zadnje tri plaće jer nemam pun mjesec. Naime počeo sam raditi od 7.7 do 7.10 i predao sam birou tri obračunate plaće kao i prosjek. Međutim njihova pravna služba me uvjerava da nemam pun mjesec(sedmi) i onda dobivam 70% najniže plaće. Wtf??? Imam sve ostale uvijete ali eto nisam počeo raditi prvog nego sedmog pa nemam prava. Može li mi netko dati kakav savjet, da se zalim na njihovo riješenje? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija