Jump to content

undertaker

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Desilo mi se sljedeće: U petak navečer u 20:20 sparkam auto u centru i ne platim kartu jer sam iskreno mislio da me nebudu kaznili ( kartodrapac mi je već u 2 navrata rekao da nemoram platit kartu kad sam otprilike u to doba parkirao a krenuo sam po kartu na parkomat ) i nadjem ja dnevnu kartu na kojoj piše zamjećen u 20:22, i naplaćen parking kao od 20:30. U subotu se ja lijepo ustajem prije 6 i u pola 7 me više na parkingu nema jer radim ujutro. Imam sljedeće pitanje, budući da je opće poznato da se u Zagrebu naplaćuje parkiranje svugdje do 21:00, kak oni mene mogu tražit da ja platim parkirnu kartu za od 200 kn za pola sata parkiranja, da li postoji zakon koji nas od takvih postupaka možda štiti, ja njima bez daljnjeg mogu i želim platiti pola ili jedan sat parkinga ali 200 kn..ljudi moji... nebi niš reko da sam se sparkao usred bijela dana pa da kao neznaju kak ću dugo ostat sparkiran ( što im je glavni argument ) ali tu je vidljivo da mi nemopgu teoretski naplatiti više od 1 sat jer se od 21:00 više parking ne plaća!
  2. Da li netko zna gdje i koako doći do tog zakon! Hvala!
  3. Buduci da imam rociste za par tjedana, molim Vas da mi neko samo odgovori na ovo zadnje pitanje, Hvala, Hvala, Hvala!!!
  4. Ma nee... nitko ne zeli biti tako okrutan i bacat bakicu van , samo me zanimalo kako se taj dio darovnog ugovora odnosi na nužni dio ( da li gubimo pravo nužnog dijela ako ona ima pravo doživotnog korištenja nekretnine )
  5. Samo me zanima jos jedan detalj, da li i koliko mijenja situaciju činjenica da baka ima pravo doživotnog korištenja nekretnine?
  6. Samo me zanima jos jedan detalj, da li i koliko mijenja situaciju činjenica da baka ima pravo doživotnog korištenja nekretnine?
  7. hvala Vam na odgovorima, naime najmanje 3 odvjetnika do sada mi nisu dala tako jasan odgovor, svakako me zanimalo ono o nužnom dijelu, ovo drugo i nije tako bitno . Sada me zanima još jedna stvar, da li se može provesti etažiranje nekretnine bez pristanka svih suvlasnika?
  8. Nažalost na prethodni post nije nitko reagirao, nas 3 imamo zajedničkog oca, koji je pak bio bakin jedini sin, prvi unuk kojem je baka darovala svoj dio nekretnine je sin iz prvog braka , dok smo nas 2 iz drugog braka, otac nam je preminuo još 1997, e i baka nema više apsolutno nikakvih pokretnina i nekretnina, osim jednog groba mislim
  9. mislim da je ova tema isto prožvakana al meni i dalje nije jasno, ovak baka ima 3 unuka, i jednome odluči darovati svoj kompletni udio u nekretnini koji iznsi pola nekretnine darovnim ugovorom, naravno ostala 2 unuka ostanu praznih ruku, sta da rade, baka je jos uvijek ziva
  10. Ok zaboravio sam napomenuti ( a primjetio sam na forumu ) da u Darovnom ugovoru nema ničega što bi upućivalo na to da se taj dio kuće ne treba stavljati u bakinu ostavinsku masu a baka ionako nema nikakve druge nekretnine ili slično. Primjerak Darovnog ugovora sam dobio u obrazloženju polubratove Tužbe za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Polubrat se već uknjižio kao vlasnik te polovice nekretnine. Isto tako da li je moguće provesti etažiranje iste nekretnine ako mi kao ostali suvlasnici na etažiranje ne pristajemo ?
  11. Prije 6 godina moja baka ( tatina mama) je ostavila polovicu nekretnine (1/2) mojem polubratu ( tatin sin iz prvog braka ) dok ja i drugi brat ( obojica djeca iz drugog braka ) nismo dobili ništa, oni su potpisali DAROVNI ugovor. Otac nam je preminuo prije 10 godina, bio je vlasnik druge polovice i tu smo svi dobili jednake omjere. Baka je još uvijek živa. Ja i brat živimo u nekretnini dok je polubrat u SAD. Da li postoji neki rok u kojem smo trebali možda osporavati taj Darovni ugovor i što nam je zapravo činiti, majka nam je umirovljenik, a brat i ja studenti te nemožemo financirati odvjetnika dok nas polubrat tuži za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Molim Vas Hitan savjet. Unaprijed Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija