Jump to content

iviilic

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Evo da i ovo napokon privedem kraju. Bio sam kod suca i temeljem ovih netočnih tvrdnji gdje se navodi da sam istovremeno bio na 2 mjesta, detaljnog objašnjenja cijele priče, te zbog olakotnih okolnosti sudac me kaznio opomenom, odnosno s 300kn ali je to poništio pošto sam 1,5h bio u pritvoru. Isto tako sam oslobođen sudskih troškova pa sam tehnički završio samo s opomenom. Eto to bi bilo sve, hvala svima na savjetima, možda ovaj post pomogne nekome.
 2. Za sudske troškove ne piše apsolutno ništa, samo je uplatnica došla. Da li bi trebao kontaktirati sud i pitati o čemu se radi ili što jer mi je i tih 100kn trenutno mnogo na neki način. I hvala na ovim savjetima, naravno priznati ću da sam išao na tekmu i zapravo je bilo sve kako navodite tu (obilježja, odlazak samo zbog sportske zanimacije....). Ukoliko svjedoku ništa ne dođe onda će očito moji iskazi i obrana biti dovoljni samo se nadam da ću moći suca uvjeriti da su tvrdnje u onom početnom postupku lažne.
 3. Vezano za plaćanje jedino što piše je "izriče novčana kazna u iznosu 900kn, a koju je duzan platiti u roku od 1 mjeseca dana od primitka ove presude, a ako okrivljenik na taj nacin uplati dvije trecine izrecene novcane kazne, a što iznosi 600kn, smatrat će se da je novcana kazna placena u cijelini." Jel to znaci da imam 1 mj za plaćanje ili onih 8 "defaultnih" dana? Isto tako tražio sam oslobođenje sudskog troška no došla mi je uplatnica od tih 100kn ali u presudi o tome ništa ne piše. Nadalje stigao je i poziv na sud za ovu drugu kaznu gdje me jedino zanima što je sa svjedokom pošto sam se pozvao na njega, a u pozivu ništa ne piše ni njemu ništa nije došlo na adresu. Da li to znači da nema potrebe za svjedokom? I kakav savjet dajete kod pristupanja sucu i cijelom postupku? Lp.
 4. Evo update za prvi prekršaj o voznji u alkoholiziranom stanju. Kazna je smanjena na 900 kn (2/3 umanjeno - 600kn) i 100kn sudski trošak (za koji sam naglasio da me se oslobodi ali se opet pojavio vjerojatno zbog novog postupka) i ukinuta mi je zabrana upravljanja vozilom koju sam dobio na 1mj. Jos se ceka sudski poziv za drugi prekršaj vezan za utakmicu.
 5. Izgleda da je tako možda i najbolje da me oni pozovu i gotovo? Samo da još pitam trebam li tu navesti olakotne okolnosti i priložiti pripadnu dokumentaciju ili se to kasnije spominje i podnosi na sudu?
 6. Ako ti mislis da su gadno zaj...li onda bi se jednostavno trebao žaliti na cijeli postupak i gotovo, jedino neznam kako će se situacija s alkoholom riješiti, valjda na sudu onda.
 7. Ha neznam kolike sanse imam da me oslobode toga. Pricekat cemo da kolega drot editira zalbu pa mozda nadoda nesto pametno. Cinjenica jest da sam htio na utakmicu i da se sve svodi na to, no isto tako ovi su napisali greške zbog kojih bi svakako trebalo razjasniti situaciju na sudu
 8. Da priznajem ovaj dio s alkoholom. Rekao je drot negde gore u postu da oni mogu izmjenit taj zapisnik i tjekom provedbe postupka, pa na sudu opet njima na ruku ide sve. Valjda sam te dobro razumio
 9. To sam ja i htio da dođe do toga na raspravi samo sam očito krivo formulurirao cijelu žalbu. Mislim, za ovaj dio o alkoholu sam kriv pa sam to i morao priznati i htio sam se izjasniti o tome da nisam nikakvi pripradnik navijacke skupine. Evo onda teksta. Prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a navodim da do sada nemam nikakav prekršaj ovog tipa (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda). Prigovaram na obavezni prekršajni nalog o visini kazne, te na izjave o mjestu legitimiranja i mojeg kvalificiranja kao navijača HNK „Hajduk“ što na neki način aludira na drugačije ponašanje na športskom objektu. Ukoliko je potrebno pozvao bih se na svjedoka . Ja studiram u Varaždinu, majka mi je nezaposlena, otac u mirovini te imam brata, također redovnog studenta koji studira u Zagrebu (za sve navedeno prilažem potvrde). Molim Vas da mi smanjite novčanu kaznu u čim većoj mogućoj mjeri jer ove predložene narušavaju egzistenciju moje obitelji te bi otežale studiranje mojem bratu i meni, a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, i najmanja novčana kazna će u potpunosti ispuniti svrhu kažnjavanja.
 10. Evo samo da stavim prigovor vezan za utakmicu. Valja li to, da li da ubacim rečenicu gdje se teretim za ovaj drugi postupak pošto su oba povezana? Treba li nešto maknuti? https://s29.postimg.org/g85vu5ppz/Capture.jpg
 11. Eto hvala i tebi, javim ishod svega kad dođe vrijeme. Ako ništa drugo, ova tema možda pomogne još nekome kod sličnog slučaja.
 12. Hvala još jednom na trudu i svim informacijama, stvarno je pomoglo te sam više optimističniji po pitanju cjelokupnog slučaja. Za kraj da pitam još nekoliko formalnosti pošto ću vrlo vjerojatno tražiti suđenje. Koliko je preporučljivo odnosno ima li potrebe za svjedokom, te ukoliko će on svjedočiti, trebam li to prethodno najaviti u žalbi (prijatelj koji se sa mnom vozio na utakmicu)? Kako dugo bi mogao čekati do poziva na sud? Mogu li ja osobno podići potvrde o nezaposlenosti i mirovini za roditelje?
 13. Evo proučio sam ove materijale i malo promislio o svemu te sam odlučio slijedeće: Za ovaj drugi nalog ću priznati krivnju i tražiti maksimalno spuštanje kazne i troškova, te ukidanje zabrane voznje uz priloge o studiranju, nezaposlenosti itd, a kod toga me jedino zanima kad stupa na snagu zabrana vožnje? Što se tiče ovog prvog naloga tu se dvoumim između žalbe s priznanjem ili prigovora bez izjašnjavanja o krivnji gdje bih ja objasnio tu cijelu priču koja uistinu jest istinita (zato se i javljam ovdje, jer slični odgovor mogu vjerojatno očekivati na sudu), a nije sukladna s onim u nalogu, pokušao se izvući na tih 0,72 promila koji je blizu dopuštenoj granici od 0,5 za prisustvovanje na stadionu. Isto tako bih objasnio da sam "klasični gledatelj", a ne navijač Hajduka odnosno pripadnika Torcide kao što su naveli u nalogu, što aludira na potpuno drugačije ponašanje gledatelja (huliganizam, neredi i sl.). Dvoumim se jer ne znam na koji način bih više spustio kaznu jer kad bi obje bile npr. spuštene na 1/3 opet bi to bio prilično visok iznos koji si ne mogu priuštiti. Ukoliko bih išao na sud, koliki su otprilike troškovi i je li moguće da ih ja osobno ne snosim? Postoji li ikakva mogućnost da prođem s opomenom vezano za prekršaj o vožnji, a ako ne koliko mogu očekivati krajnju kaznu.
 14. Evo stigla pošta pa da počnem. Dakle dobio sam 2 prekršajna naloga. 1. nalog: Kazna 1700kn (1333kn umanjeno) + 100kn troškovi prekršajnog postupka. U nalogu se navodi da sam u 14.47 zatečen u Koprivnici kod ulaza na stadion identificiran kao navijač Hajduka pod utjecajem alkohola 0,72. Pošto su me oni u to isto vrijeme zaustavili 5km prije Kc ja ne znam kako istovremeno mogu biti tamo i kod stadiona, te na temelju čega su oni pretpostavili da sam ja navijač Hajduka kad im o tome nisam rekao ni riječ. Kaznu također smatram previsokom te se u postupku navode potpuno netočni navodi. 2. nalog 2100kn kazna (1400kn umanjeno) + 100kn troškovi prekršajnog postupka i oduzimanje vozačke dozvole na 1 mjesec Tu se navodi da sam u isto vrijeme kao i na prošlom nalogu (14:47h) zatečen da upravljam vozilom pod utjecajem alkohola (0,62) u mjestu Subotica podravska 5km od Kc. Ovdje više manje ništa ne osporavam osim po mom mišljenju stvarno previsoke novčane kazne pošto mi je ovo prvi ovakav prekršaj. U oba 2 naloga navedeno je da mogu iznijeti obranu, dostaviti pismenu obranu itd. Sad me zanima što da dalje radim, trebam li pisati 2 žalbe za svaki prekršaj, može li se obrana usmeno izreći. Sve ovo mi je prvi put i zato ovdje tražim pomoć. Za plaćanje kazni umanjenih 2/3 imam 8 dana isto kao i za podnošenje prigovora. Ukoliko podnesem prigovor jesam li obavezan ići na sud? Što se tiće olakotnih okolnosti brat i ja smo studenti, majka nezaposlena, otac u mirovini te je ovo prvi prekršaj ovakve naravi. Isto tako što poduzeti s netočnim tvrdnjama iz prvog naloga, naravno imam i svjedoka koji je bio uz mene, a osim toga nisam dobio apsolutno nikakve papire vezane za prekršaj nakon puštanja iz pritvora osim zapisnika o testiranju na alkohol u kojem su također navedene netočne tvrdnje. Hvala još jednom. Lp.
 15. Ja bih da se pošalje na drugu adresu zbog potencijalnih obiteljskih problema, ali znači ne može se to riješiti. Sve ovo mi je novo i prvi put pa zato nisam u ništa upućen. Javim ishod situacije kad dođe pismo.
×
×
 • Napravi novi...