Jump to content

biljanac

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je biljanac objavio

  1. Pozdrav! Po meni, problem je u tome što ste izvanredni student, a ne redovni. Smatra se da imate posao ako upisujete izvanredni studij pa niste kandidat za studentske poslove. Ja nisam pravnik, ali mislim da je tako bilo i kad sam ja studirala. Probajte se pozabaviti s tom činjenicom i pregledati zakon ako vam nitko ne odgovori.
  2. Pozdrav! Vlasnica sam paušalnog obrta koji je između ostalog registriran i za davanje instrukcija, odnosno edukacije. Zanima me da li za isti taj posao smijem naplatiti uslugu preko ugovora o djelu kao fizička osoba? Da ne izdajem račun na obrt. Radi se o već dobivenom EU projektu u kojem je naveden način plaćanja preko ugovora o djelu pa da ne kompliciramo sa traženjem promjene. I još pitanje kako plaćam davanja za paušalni obrt ako sam zaposlena na pola radnog vremena kod drugog poslodavca? I da li se na paušalni obrt onda prijavljujem na drugu polovicu? S obzirom da nisam obveznik isplate plaće. Hvala
  3. U ovom slučaju, bez obzira na vrstu posla i odjel za koji je raspisan natječaj, bit priče se vrti oko toga da su oni mene odbili jer ja NISAM GRAĐEVINSKE STRUKE.
  4. S obzirom na godine i status mag.ing. geoinženjerstva, svaka "borba" i poslani dopis, pa i ovo davanje u javnost, daje još jednu mogućnost nade u rješenje problema, koji činjenično uopće ne bi smio postojat. Moja namjera nije bila promovirati problem, nego samo zatražiti šprancu žalbe. Iako, moram priznat da mi je drago da postoje osobe koje su informirane o tome.
  5. Znamo i mi (Udruga geotehničara) da je "problem" naših diploma prisutan veći niz godina. Imalo bi se tu puno toga za reći. Radno mjesto je bilo za Stručnog suradnika u odjelu Eksploatacije mineralnih sirovina. Jedan od natječaja, a ja sam prijavu predala na četiri natječaja. I za svaki dobila jednak odgovor. Uz izuzetak da su mi za jedno radno mjesto poslali dopis da nisam uz prijavu predala dokaz o stručnoj spremi. A to ne znam kako da dokažem da jesam. Hvala svima na pomoći, ako netko ima neki savjet, dobro došlo je Meni je trebao primjer žalbe, zahvaljujem Spitfire na uputama kako to točno napisati.
  6. Tražili su VSS građevinske ili arhitektonske struke. Da, objavljen je poziv za testiranje po tom natječaju. Još imam par pitanja, da li postoji neki propisan uvjet na koji način se šalje žalba? Mailom, poštom-da li preporučeno ili mora biti i povratnica? Da li treba uz tu žalbu prema Odboru za državnu službu pri Ministarstvu MPI na izdano Rješenje MGIPV priložiti kakvu taksu? Hvala
  7. Da, u pravu ste s tim titulama, nazivima i komorom. Naša Udruga geotehničara, koje sam i ja član, pratimo to i pokušavamo svo ovo vrijeme izaći s tim na kraj. Zato Vam i nisam slala detalje oko tog rješenja. Nego zapravo samo tražila neki obrazac žalbe. Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru. Moj rok za predaju te žalbe je sutra, ali ako Vi do sutra ne nađete nešto što bi mogli poslati, molim da pošaljete naknadno. Ja sam već poslala jedan dopis da to nije smisleno, na što su mi oni dali smjernice zbog kojih oni misle da sam u krivu. Ne slažem se s time, kao ni moji kolege geotehničari pa budem pisala žalbu.
  8. Odnosi se na rješenje koje sam dobila. Konkretno za dipl. ing. geotehnike da to to nije građevinska struka. Pa na to želim napisati žalbu
  9. Pozdrav! Molila bi primjer kako pravilno napisati žalbu. Žalim se na nepriznavanje moje stručnosti (stručne spreme) na natječaj za posao u Ministarstvu. Treba mi neka forma kako bi to trebalo izgledati. Puno hvala! Ne znam da li se to može tu poslati, ili nekom ostavim mail u poruci?
  10. Pozdrav! Moram priznat da me odgovor nikako nije razveselio, naravno jer se mora nešto plaćati, ali kaj je tu je. Hvala vam na trudu i informacijama
  11. Hvala Vam na odgovoru. A ko određuje cijenu nekretnine? Da li je ona određena kupoprodajnim ugovorom, onom procjenom koju imaju od banke ili porezna šalje svoju osobu na teren za procjenu?
  12. Stan koji je trenutno u vlasništvu supružnika se prodaje i oni kupuju kuću veće kvadrature jer sad imaju i još jedno dijete. Da li se plaća porez na tu kuću i u kojem iznosu? Hvala!
  13. Hvala Vam na odgovoru. A što ako se desi slučaj da ja ne želim potpisati novi ugovor i da se ne zaposlim u drugoj firmi u roku od 8 dana?
  14. Pozdrav! Imam ugovor na određeno vrijeme i potpisujem ga svakih mjesec dana. U firmi sam od 6.mj prosle godine i iskoristila sam samo jedan dan godisnjeg. Radnog staza imam 8godina. Koliko je min broj dana GO na koje imam pravo? Što u slučaju da mi ne produze ugovor na kraju mjeseca ili da ga ja sama ne zelim potpisati? Da li mi moraju platiti GO? A da se desi slucaj da ne odem u drugu firmu nego na burzu. Razlog za nepotpisani novi ugovor se ne vidi nigdje. Kao ni to da li ga firma nije meni ponudila ili ga ja nisam potpisala. Ili sam u krivu?
  15. Shvaćam. Hvala Vam na trudu i vremenu.
  16. znači bez obzira na to što su računi od 2003. i 2004. godine?
  17. Sad sam dobila presliku od tate. Rješenje o ovrsi je bilo 13.10.2016. NIje poslano na adresu, jer moji nisu više na adresi na kojoj su bili prije kad je bio aktivan telefonski račun. Na osobnoj mu je ostala stara adresa (propust jer ju nisu promjenili i prijavili se na novoj adresi) pa se sutkinja vadila na to da nije imala gdje poslati rješenje. Kopiju rješenja su sad dobili na mirovinskom Računi jesu od 2003. i 2004. godine.
  18. Racuni su bili neplaceni za 12.mj/2003, 01.,02.,03.mj/2004. Dospjece placanja za iste je valjda 01.,02.,03. i 04.mj/2014. to je na sud doslo 27.01.2006. Moji su dobili samo opomene i iskljucenje.
  19. Pozdrav! Dosao je tati prijedlog za donosenje rjesenja o ovrsi, na mirovinu,800kn. Ovrha se odnosi na telefonski racun iz 2004te koja je dosla na sud 27.1.2006. To nije bilo poslano sa suda do 21.10.2016. Problem je jer je tata dobio vec sad manju mirovinu za 800kn, na mirivinskom su mu rekli da je novac kod njih na racunu, znaci na hzzo-u a ne u t-comu. Zar taj predmet nije vec odavno trebao otici u zastaru? Na koji nacin to rjesiti? Kome se zaliti i kako vratiti tih 800kn? Do sad nisu dobivali nikakvu postu vezanu uz to. Dug postoji al da li je za to nastupila zastara. Molim Vas pomoc.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija