Jump to content

gospodin_pas

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. naravno da će ti njegovo osiguranje nadoknaditi štetu. to što nije bio osiguran nema veze za postupak naknade štete.napravi prijavi štetu njegovom osiguranju i zatraži izvid štete i trebalo bi sve biti u redu. tim više što motocikl nije ni sudjelovao u prometu. tako da lijepo kažeš da motor tamo stoji i da ga ti naravno ne voziš jer nije registriran i to je to. živio.
  2. kristina draga, obavezno uzmi odvjetnika. ima tu puno toga na šta se treba obratit pažnja. uvjetna je dobra , ali opet ostaje činjenica da si kažnajvana a to nije zgodno. pogotovo kod zapošljavanja. i nedaj Bože ponovnog sličnog događaja.tako da uzmi odvjetnika, neće te tako puno izaći i odmah na početku neka ti kae s čim se može proći a s čim ne.a što se naknade štete tiče to zaboravi i ne brini. osiguranje sve plaća i ne mogu ti ništa.
  3. živio. osiguranja u većini rješavaju sporove mirnim putem, tako da je moguće da su u vansudskom postupku isplatili oštećeniku određeni iznos kao naknadu štete pa sad taj iznos potražuju od tebe jer si izgubio prava iz osiguranja zbog toga što si upravljao pod utjecajem alkohola.naime,do 0.5 promila u krvi po zakonu ti ne mogu ništa, a preko toga imaju pravo regresa ali ti se možeš osloboditi ako dokažeš da alkohol nije u uzročno posljedičnoj vezi sa nezgodom. u tvom slučaju teško. sudska je praksa da ta količina alkohola nedvojbeno utječe na tvoju sposobnost vožnje. ako si samo puhao drager možeš se opet nekako izvući jer on nije pouzdan, ali ako e toliko bilo u krvi teško. ali opet ne i nemoguće. upravo zbog tog vremenskog odmaka od nastanka štete do trenutka puhanja. ne znam ,teškoo ti tu može netko sa sigurnošću nešto reći .ja bi na tvom mjestu probao se dogovorit sa osiguranjem,vjerujem da bi ti i dali na par rata ili da uplatiš osiguranje života kod njih pa e oslobode regresa. ima dosta opcija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija