Jump to content

dprimic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dprimic objavio

  1. JLS smatra kako ne postupa na zahtjev stranke nego izdaje rješenje temeljem postupanja po službenoj dužnosti. Nadalje, tvrde kako su u početku izdavali rješenje na ime podnositelja zahtjeva za legalizaciju ali im je Ministarstvo graditeljstva rušilo ta rješenja, tražeći da obveznici komunalnog doprinosa budu trenutni vlasnici.

    I u Pravilniku o obračunu i naplati vodnog doprinosa i u odlukama o JLS o komunalnom doprinosu i dalje stoji da je obveznik podnositelj zahtjeva u postupku ozakonjenja građevine. Pitam se kako to prolazi na upravnim sudovima.

     

  2. Poštovani,

    Nakon što je provedena legalizacija zgrade i izdano rješenje o izvedenom stanju kupio sam stan u zgradi. Kupoprodajnim ugovorom je utvrđeno da će stari vlasnik platiti komunalnu i vodnu naknadu. U međuvremenu su prošle skoro 4 godine a tijelo lokalne samouprave još nije izdalo rješenje o komunalnom doprinosu. U razgovoru s predstavnicima tijela lokalne samouprave isti su najavili rješenje koje će se bazirati na postojećem vlasništvu. Tko je obveznik plaćanja komunalnog doprinosa, osobe koje su bile suvlasnici zgrade u trenutku podnošenja zahtjeva za legalizaciju i donošenja rješenja o izvedenom stanju ili sadašnji suvlasnici?

     

    Stari vlasnik ne izbjegava ugovornu obvezu, međutim, ukoliko na rješenju bude moje ime ja na neki način postajem jamac, i ukoliko stari vlasnik zbog bilo kojeg razloga ne bude plaćao rate, meni prijeti ovrha.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija