Jump to content

future_667

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle u taj osobni mogu stavit svakakvu glupost ko plaha narav i dati otkaz bez ikakvog problema
  2. Ali pise mi u pravilniku da prije osobno ili pos uvjetovanog otkaza mora ici opomena radniku. Jel je cesto da se isplacuju neki iznosi radniku da potpise sporazumni?
  3. Mora li poslodavac ispostovati cijeli otkazni rok kod ovakvog tipa otkaza?
  4. Pozdrav, može li poslodavac uručiti osobno uvjetovani otkaz bez da je prije radnika upozorio na kršenje urednog izvršavanja obveza iz radnog odnosa? Kako osobno uvjetovani otkaz funkcionira u sudskoj praksi? Zahvaljujem se. Lp.
  5. Jasno. A jel radno vijece samo tako daje suglasnost s otkazom? Kakva je praksa s time?
  6. Što kažete na to da se obratim radnickom vijecu i iznesem razloge zbog kojih ne bih trebao dobiti otkaz?
  7. Pokušao sam na lijep način, isprike i svašta, ali s nekim ljudima jednostavno ne možeš. Nisam siguran za sud, pošto je to velika korporacija + korumpiranost našeg pravosuđa, sumnjam da se mali čovjek može boriti s time. No, Šta mislite koliko bi taj sud trajao? Ako bih kojim slučajem dobio sud, moraju li mi oni isplatiti sve plaće kao da sam normalno radio za vrijeme trajanja procesa?
  8. Pozdrav, zamolio bih vas za kratku pomoć Prvo da spomenem da sam zaposlen na neodređeno, više od godinu dana u jednoj velikoj korporaciji koja posluje s velikom dobiti te imamo sindikat i radničko vijeće. Menadžer mog odijela, nakon svih vrijeđanja i ponižavanja unazad mjesec dana mi je najavio otkaz zbog nekih razloga koji nemaju veze s obavljanjem moga posla jer su mi rezultati poprilično dobri, već imaju veze s njegovim egom. Proučio sam pravilnik i nisu ostvareni uvjeti koji su u pravilniku navedeni kao situacije za izvanredni otkaz. Također, nisam ni tehnološki višak jer stalno zapošljavaju nove te će mi vjerojatno ponuditi sporazumni raskid ugovora. Piše još da se moraju savjetovati s radničkim vijećem prije otkaza. Možete mi preporučiti što da učinim? Mogu li mi uopće dati izvanredni otkaz s obzirom na moje rezultate ili me moraju prebaciti na drugo radno mjesto? Mogu li mi dati poslovno uvjetovani otkaz ako poduzeće ostvaruje veliku dobit? Mogu li odbiti samo tako "zahtjev za zaštitu prava", iako ću sa svim dokumentima o rezultatima osporiti njihovu odluku? Puno vam hvala :klanja:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija