Jump to content

MarkoMCMXI

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MarkoMCMXI objavio

  1. Pa i da i ne, nisam imao slobodan dan ako ste na to mislili, bio je blagdan/praznik, a valjda se blagdan ne može još uvijek podvesti pod slobodan dan. Dakle, onaj slobodan dan, tjedni odmor, nisam imao. Možda je bolje pitanje što je točno radni tjedan? Je li on nužno od ponedjeljka do petka/subote? Ili se računa od slobodnog dana/tjednog odmora pa do sljedećeg slobodnog dana/tjednog odmora? Svakako mislim da rad 11 dana zaredom nije zakonski dopustiv, ali molim da me se ispravi ako griješim, možda sam krivo protumačio.
  2. Dobra večer svima, evo da se i ja uključim pitanjem. Radim u trgovačkom centru, a situacija je sljedeća: 19.03. sam imao slobodan dan te sam radio sve do Uskrsa, kad sam bio opet slobodan jer, eto, Uskrs. I sritan vam svima! Nedjelja 24.03. je bila radna u ovom konkretnom centru. E sad, moje je pitanje da li je ovo dovoljna osnova za davanje izvanrednog otkaza? 11 radnih dana bez tjednog odmora, mislim da je prosto kao pasulj, ali eto, ne bi bila loša potvrda od nekoga. Hvala svima!
  3. Ne, apsolutno ništa do sada nisam poduzimao, a znam da je već prošlo vjerojatno i previše vremena.
  4. Poštovanje! Ovako, mislim da ću biti dug pa unaprijed isprika... Prvo ću sve staviti u vremenski okvir, mislim da je bitno...dakle, u petak, 23.09.2016. tražim sporazumni raskid ugovora (na moju inicijativu, mada ako sam dobro shvatio, što se tiče prava to nije bitno) te uzimam 2 dana godišnjeg odmora, dakle ponedjeljak i utorak, 26. i 27.09.2016. Za to vrijeme poslodavci sastavljaju sporazumni raskid i mene mailom zovu na potpisivanje, za vrijeme godišnjeg, na što se ja oglušujem i tražim da mi ga pošalju poštom, oni me uporno zovu na potpisivanje, meni je sve to prebrzo i tako prolazi taj tjedan. Napokon mi ga šalju poštom, ali zbog raznih razloga (točnije, radio sam u Zagrebu pa sam otišao doma u Split), taj ugovor nikada nije dospio u moje ruke. Mome bivšem direktoru se to sve skupa ne sviđa te mi kaže (mailom) kako će me odjaviti "iz firme sa sutrašnjim datumom", što na kraju i radi te me odjavljuje 29.09.2016. Znam, odnosno poprilično sam siguran, da to ne smiju...e sada me zanima, jer ne volim bahate mediokritete, a i naljutilo me to što sam zbog toga (OK, više zbog svog stava prema svim praktično-birokratskim stvarima, ali opet...) ostao bez zdravstvenoga u sezoni gripe...da li mogu što napraviti, da li im mogu zapapriti? Dakle, raskid ugovora nisam nikada vidio niti potpisao, ostatak godišnjeg odmora mi nisu isplatili, obračun zadnje plaće nisam dobio nikada......što još?....skoro sva moja radnička prava tokom rada su bila kršena, radio sam na isti ugovor (kao administrator) i nakon što sam dobio promaknuće i s kojim se sve promijenilo, od radnog vremena do opisa posla....ma da ne duljim, molim za bilo kakav odgovor i pomoć. Hvala unaprijed G - Man!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija