Jump to content

rhye

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije bila nikakva procedura.. zapravo mi se čini da je to bila dobra volja žene u skriptarnici jer je vidjela da sam očajna od same pomisli da moram ići nalaziti se sa mamom. Sve se riješilo u nekih 15-ak min. Nadam se da je i tebi sve prošlo kako treba, ali kažem, sve i ako ti kažu da se ne može, slobodno reci da znaš za jedan slučaj sa porezne u Sesvetama gdje se jedna cura odjavila sama bez porezne kartice od majke (samo ju je ona nakon njihovog poziva naknadno morala donjeti u poreznu).
  2. Pozdrav svima. Pokušat ću biti što detaljnija, pa samo da pripremim čitatelje da će ovaj post najvjerojatnije biti poprilično iscrpan i dugačak. U petak 12.5. u McDonald'su u Jurišićevoj (Zagreb) prijateljica i ja smo oko 17h naručile (i pojele) 2 menija. Napomenut ću samo kako je bila ogromna gužva, čekalo se u redu za kasu 20-ak minuta i za to vrijeme pratile smo postupke radnika, koji nisu bili oličenje higijene i propisnog rukovanja hranom (bez rukavica, miješanje bombončića u aparatu za sladoled golim rukama itd.) Tu večer nakon posjeta Megiću prijateljica je počela imati jake bolove u želucu (i ja, ali sam ih pripisala junk foodu) i krenuo je proljev. Sljedeće jutro i ja sam se probudila sa grčevima i bolovima u trbuhu i završila na wc-u također sa proljevom. Taj dan (subota, 13.5.) obje smo otišle na Hitan prijem u zaraznu oko 15h, jer su bolovi bili grozni, temperatura blago povišena, proljev i dalje aktualan, te nam je nakon pregleda od strane liječnika i vađenja krvi ustanovljeno trovanje. Sljedeći dan smo predale i uzorak stolice, te je na jučerašnjem nalazu ustanovljeno postojanje campylobakterije, koja nije baš najbezazlenija stvar na svijetu (dovoljno govori da se naša doktorica opće prakse s takvim nalazom nikada u svojoj praksi nije susrela). I dalje su simptomi prisutni, ne znamo koliko će još dugo trajati, i koliko je možda ljudi također u tom McDonald'su otrovano. Nije moguće da je do trovanja, tj zaraze došlo putem nečeg drugog, jer je to jedino što smo taj dan obje konzumirale. Zanima me savjet što se tiče eventualne tužbe McDonald'su zbog izostanka s posla i uzrokovanih bolova i tko zna kakvih posljedica koje možda slijede. Papirologija, kome se obratiti, kako, gdje... svaka info je dobrodošla. Hvala na pažnji i unaprijed na bilo kakvom savjetu.
  3. Odjavila sam se s mamine porezne kartice! Malo ke teži postupak jer te šalju od vrata do vrata, ali da, moguće je "na silu" se odjaviti s nečije porezne kartice. Eto, ako će ikada ikome trebati, samo na komad papira napisati rukom zahtjrv koji sadrži tvoje podatke i podatke te osobe kod koje si prijavljen, ne treba ništa posebno, dovoljno je ime i prezime i adresa ako se ne zna oib, to oni u sustavu nađu, i odnjeti to u skriptarnicu odakle će se onda to sve riješiti. Majka će dobiti poziv da donese svoju poreznu karticu da se na njoj evidentiraju promjene, ali ja sa svojom šašavom familijom više nemam ništa! Jupi!
  4. Kako mogu samq ako ne mogu doći do njene porezne kartice? Ne mogu provaliti i ukrasti ju, ona me ne želi odjaviti. Selila se iz svoje ordinacije u drugu i niti nemam pojma gdje sada radi, a ni ne želim imati veze s njom, vidjeti ju, zvati ju, obavljati nešto što bi trebao biti njen posao. Ići ću sutra pokušati to nekako srediti.
  5. Hvala na odgovoru. Stvar je u tome da su mi u poreznoj rekli da ne mogu izvaditi svoju karticu, koju moram predati poslodavcu, prije nego se odjavim s njene, što ona odbija napraviti, a ja ne mogu sama. Danas ću ići provjeriti da li me odjavi la i tražiti pravni savjet ako nije.
  6. Evo, imam par updateova i sad mi ustvari i treba pravni savjet. Nakon što sam majci ujutro, kada sam saznala da se ja na kraju i vidim kao uzdržavanju član na njenoj poreznoj kartici u poreznoj upravi, poslala poruku da ju molim da me odjavi, i da to ne mogu sama jer mora donijeti svoju poreznu karticu i OIB i da nek' me odjavi, da mi treba porezna kartica za posao. Ona na tu poruku nije odgovorila, pa sam ju navečer nazvala, i iz trećeg pokušaja se javila. Objasnila sam joj situaciju, da bi mi ona počela pričati svakakve gluposti, da njoj treba moja potvrda s faksa da sam ispisana, da ona mora otići kod knjigovođe, da će to napraviti pod uvjetom da se ja odjavim s njihove adrese (istina, još uvijek sam prijavljena kod njih, ali prva stvar sutra ujutro je moj posjet MUP-u i promjena prebivališta) i da će me odjaviti pod uvjetom da joj skeniranje svoju novu osobnu iskaznicu (da me može kontrolirati gdje sam, to je jedan od razloga zašto sam otišla, Malte ne se skrivao od svojih roditelja da bih živjela svoj život), da je rok za prijavu poreza 28.2. i da do tada ona ne može ništa (valjda da dobije nekakav povrat na temelju toga što sam uzdržavanju član), da ona radi i nema vremena... Long story Short, ona odbija odjaviti me sa svoje porezne kartice. U utorak sam saznala da sam dobila posao, dakle prije 3 dana, i već tri dana trčim na mirovinsko, poreznu, kopiraj ovo, izvadi duplikat svjedodžbe na NCVVO-u (jer je original na njihovoj adresi as good as lost) i onda na kraju još ona s ovim nebulozama... ne gubi mi se posao prije nego sam počela raditi jer me mama ne želi odjaviti sa svoje porezne kartice. Postoji li nekakav pravni način da ju natjeram da me odjavi? Za kraj: ne daj bože nikome ovakve roditelje, žao mi je jer su moji i dali su mi život, ali ga pokušavaju uništiti ili u najmanju ruku zakomplicirati kako god znaju i umiju..
  7. Ova tema će možda biti nebulozna, budući da ni sama nemam pojma kako da svoje pitanje sročim, ali forum i internet su mjesto bez cenzure pa će se možda naći netko tko mi može pomoći. Naime, moji roditelji su imali običaj bitnu papirologiju rješavati sami, bez da sam upućena u išta od toga, valjda zato da me poštede i osiguraju mi praznoglavi, privilegirani život. Nismo u dobrim odnosima, nismo komunicirali već 2 godine otkako smo se skoro pa smrtno posvađali, a ja sam otišla od doma, tj. preselila se. studirala sam na fakultetu do prošlog mjeseca, kada sam se ispisala. U međuvremenu sam dobila posao, i sada prikupljam papirologiju koju moram donjeti poslodavcu, i zapela sam na prijavi da bih dobila Poreznu karticu. Možda je glupo postavljati ovo pitanje jer neke bitne odgovore ne znam ni sama. Ne znam jesam li prijavljena na Poreznu karticu majke, a poslodavcu moram dostaviti svoju Poreznu karticu. Ako se ispostavi da jesam prijavljena na majčinu Poreznu karticu, postoji li ikakav način da se s iste odjavim sama, bez da s majkom moram kontaktirati? Ružno zvuči da s roditeljima nemam nikakav odnos, ali svatko ima svoj život i priče su različite. Bilo bi mi užasno neugodno, a i njima, da prvi kontakt s njima moram imati zbog toga, nakon što si nismo niti čestitali rođendane, Božiće, svetke i petke. Dakle, moje pitanje je mogu li se sama odjaviti s majčine Porezne kartice, u slučaju da sam kod nje prijavljena, ili jednostavno moram stupiti u kontakt s njom da bih to riješila? Molim odgovore bez osuda, hvala vam.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija