Jump to content

padom

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam da su prevara i sudjelovao sam gore u raspravi, ali sam mislio dali je netko dobio nešto poslije te opomene pred tužbu? Ovo je zanimljvo za adresu, inače ovo mi je prvi kontakt is Češke, inače mi je stizalo samo iz Njemačke. Gledam sada na računu koji su mi poslali da je stavka "European Business Number" komada 1, jesmo li dobili uopće kakav broj od njih? Mislim da bi svi oni koji su od straha nešto uplatili, trebali tražiti taj broj od njih pa napraviti frku da taj broj ne znači ništa, da su prevareni i tražiti novce nazad. Tako bi im barem malo stvorili pritisak.
  2. Pozdrav svima! Upravo dobio mail "OPOMENA PRIJE TUŽBE ZA NEPLAČENE RAČUNE PO NARUČBENICI ER16517942 DAD GmbH" od Ksenia Vesel Šalju svima redom istu stvar (generički) samo što su privici različiti (ugovor, računi, opomene). Jel ima netko da je dobio nešto poslije toga?
  3. Čekaj, ti bi se s njima nagađo i platio im nešto? Ne razumijem zašto? Pa neka te tuže ako smiju i ako misle da imaju pravo. Niti si tražio njihovu uslugu niti si koristio nešto od njih, ili sam u krivu? Potpisati njihov papir je mogao bilo tko čak i oni sami. Jednostavno ih ignoriraj ne javljaj se i odustati će.
  4. I meni također došla opomena od pravnog odjela gdje mi prijete. Također su mi povisili iznos za troškove slanja opomene i rukovanje. Nadam se samo da neće biti ništa od toga ali imam veliki strah
  5. Meni nije lakše jer se u videu uopće ne spominje sporni EBN od DAD gmbh već dotični navodi European City Guide, Construct Data Verlag, Deutscher Adressdienst GmbH and NovaChannel.
  6. Strašno .... ispada da se ipak treba obazirati na njihove prijetnje. Ja sam poslao dopis preporučeno sa sadržajem koji se nalzi ovdje na forumu, ali isto bez žiga jer sporni ugovor/ponudu također nisam ovjerio žigom. Ali što ako oni ne uzmu u obzir to što sam poslao, ili recimo da ne preuzmu poštu koju sam poslao preporučeno pa mi se ista vrati? Koliko se sječam opomenu za neplaćeni račun prije nekoliko tjedana su mi poslali također preporučeno.
  7. Pozdrav svima ... I ja se pridružujem prevarenima. Također sam potpisao obrazac i poslao mailom, koji je prethodno većinom bio ispunjen s mojim podacima. Jedino što nisam ovjerio žigom obrta pa me zanima dali se kao takav smatra ugovor važećim? Također sam naišao na slijedeći članak pa ako netko zna dali je to točno ili ima bilo kakve informacije za podjeliti vjerujem da bi mnogi bili zahvalni. Pomoć na njemačkom sudu “Jedini način da otkažete ovu obvezu jest da uputite pismo tri mjeseca prije isteka ugovora na lokalni sud u Njemačkoj, koji je zadužen za ovakve predmete. Znači, tek za dvije godine i devet mjeseci od trenutka potpisa ugovora možete pokušati razvrgnuti ugovorni odnos s EBN-om, ali samo ako to zatražite u Njemačkoj, u općini gdje se nalazi spomenuti lokalni sud”, kazao nam je splitski poduzetnik, naglašavajući kako se HKG preoprezno izjašnjava o, kako kaže, dobro osmišljenoj prijevari-navlakuši za poduzetnike. “Upravo sam čuo i za primjer iz Koprivnice, dakle, dobro pokrivaju čitavu Hrvatsku”, kazao nam je. Prevareni poduzetnici spominju i mogućnost kolektivne tužbe zbog lažnog predstavljanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija