Jump to content

OzbiljnaMama

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ova nocna mora se zavrsila. Ako ikome bude od koristi, ovo je moje iskustvo: 1. CZSS: bilo je krajnje neugodno. Socijalna radnica ponasala se prema meni kao da sam polupismena zenturaca i najgora mama na svijetu, a da me uopce ne poznaje. Dakle: nitko nije nikoga od nas legitimirao. U sobu je usla i djedova druga supruga te s nama ravnopravno diskutirala. Na moje upozorenje da ona tu ne pripada i da cu ja iznijeti svoj stav, ali da odluku prepustam sudu socijalna radnica nije niti trznula. Ista se (po meni) izuzetno neprofesionalno ponasala ne uzimajuci u obzir zastitu prava i dobrobit djeteta, vec osobni parametar uspjesnosti u vidu "rijesila sam JA to". Uz prisilu da se "imam dogovoriti" ili ce mi "oni odrediti pa ce biti kako ona kaze" i da ce "ako se necu dogovoriti, evo ona sada pozvati psihologa pa cu vidjeti...." jedino sto sam izjavila prema savjetu svoje odvjetnice bilo je da nemam nista protiv da djed viđa unuku, ali da to - s obzirom na njezin dnevni raspored - ne moze biti u fiksnom terminu, vec da cemo se dogovarati od mjeseca do mjesec u max. trajanju od 4 sata mjesecno i pod mojom kontrolom. Za divno cudo, soc. radnica je na to pristala, vjerojatno nakon sto je uvidjela s kakvim ljudima (na obje strane) ima posla. Ili joj je to standard. Ili tko zna sto.... 2. Moja odvjetnica protumacila mi je da se takvi slucajevi ne rjesavaju po "spranci", vec da Sud, za razliku od CZSS, gleda od slucaja do slucaja. U svakom slucaju, prije samog rocista na Sudu djed je pisanim putem odustao od svog nauma i to napisao Sudu da ne bi "uznemirio dijete". Kasno Marko na Kosovo stize...... I sada se ja pitam: on zaj**** cijelo sudstvo, mene, ja placam odvjetnicu, dobijem zdravstvene probleme, to moje dijete hocu-necu ipak osjeti,.....i na kraju puj-pike-ne vazi! Pitam se: Zasto u pravosudnom smislu ne postoji doslovno kazna za ovakve ljude koji se perverzno poigravaju sa svima? CANIS i ostali, puno vam hvala. U doticnom trenutku bili ste mi zaista pomoc.
  2. Puno hvala. Imam jos jedno pitanje: Izvor problema u stvari je u velikom dijelu u supruzi bivseg svekra koja istovremeno NIJE djetetova baka. Rijec je o djedovoj drugoj po redu supruzi koja je silno isfrustrirana vlastitim zivotom jer vlastite djece nije imala (stari vise nije htio!), te igranjem uloge majke s mojim djetetom lijeci svoje rane. Da li ona mora ici "u paketu" s djedom ili se ovdje definiraju iskljucivo djedova prava? Isto tako, koliko je, da tako velim, primjereno mjesecno trajanje druzenja djeda s unukom i mogu li, buduci da meni i bivsem suprugu konstantno podrivaju roditeljski autoritet, uce dijete krivim vrijednostima, pa i idu do toga da su sami cak i medicinsku terapiju djetetu jedanput propisali dok smo mi bili 15 minuta udaljeni bez ikakvih strucnih konzultacija, .....odnosno, ukoliko pristanem povremeno druzenje, zelim inzistirati na obaveznom prisustvu jednog od roditelja tijekom tog druzenja. Da li se prisustvo roditelja u toj situaciji u stvari i podrazumijeva? I da jesmo dalje u braku, i da jesu svi odnosi dobri, ne bih pustala dijete dugo s njima (curica ima turbo popunjen vlastiti raspored) i uvijek bi ili ja ili bivsi suprug bili tu. Pitanje je: Koliko je primjereno trajanje tog druzenja i da li se podrazumijeva da se dijete kao kufer tada daje djedu ili to bude uz prisustvo roditelja? Meni, naime, ne pada na pamet da svoje dijete tretiram kao njihovu igracku. Bilo ciju igracku.
  3. Ja ne razumijem. Zasto Sud poziva mene ako je otac ziv i redovno ju viđa? Pa to moze onda traziti i njegova mama sa suprugom, moja mama, moja sestra...... dokle to ide? I sto znaci da je djed nasilan ili nije? Zar uznemiravanje bivse snahe nije uznemiravanje i u konacnici i nasilno? DA LI JA MOGU TRAZITI PRIMJENU CLANKA 116. OBITELJSKOG ZAKONA (zabrana pristupa djedu koji ne zivi s djetetom) RADI OSOBNE PROCJENE O KORISTI DJETETA? DA LI BI BILO KORISNO DA ISTOVREMENO I OTAC TO ZAJEDNO SA MNOM TO ZATRAZI? Naime, nasi se stavovi po pitanju viđanja djeteta s djedom poklapaju.
  4. Molim za pomoc! Razvela sam se od supruga SPORAZUMNO prije 2 godine. Imamo maloljetnu kci. Druzenje oca s djetetom funkcionira i sve je vremenom prilicno kulturno između nas troje doslo na svoje. Osim u domeni njegovog oca (djeda) s kojim je bilo problema i tijekom braka. Buduci je isti mentalno nasilan (citaj: ja i nitko do mene) bivsem suprugu je nedavno pukao film i kci vise ne vodi kod djeda i njegove supruge (maceha bivseg). Isti su si naime zamislili kako su oni mama i tata pa nasu kci tretiraju za igracku. Nakon njihovog prekida oni su se sada okrenuli k meni (?) trazeci preko suda vanparnicni postupak sa mnom u smislu viđanja djeteta. Koji f"#$$= imam ja s time?!? Moja su pitanja: 1. Ima li djed ikakva prava na osobno viđanje ako je procjena roditelja bila da je dijete uznemireno i razdrazljivo nakon tih posjeta? 2. Mogu li zatraziti zabranu pristupa ili sam duzna nemocno promatrati kako mene i moje dijete suprug bivsega uznemirava. O kakvoj se osobi tj. osobama radi dovoljno govori cinjenica da su zahtjev sudu dali tek nekoliko dana nakon sto sam ih, nakon milijuntog inzistiranja da dozvolim viđanje djeteta, zamolila da me ostave na miru jer mi je upravo otac umro. Ljudi mi izjavili sucut i produzili na sud. U cijelom procesu zelim maximalno zastititi svoju kci. KAKO SI MOGU POMOCI?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija