Jump to content

Vrtic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani svi, Za 5 dana je ročište na koje sam pozvan kao oštećena strana. Sud u Velikoj Gorici. Okrivljeni me pratio i uhodio više od 3 godine, radi se o 17-godišnjaku (možda će sada uskoro 18, ne znam). Neću ovdje previše široko o svemu no prilično je duga i "bolesna" priča, pola grada je već znalo da me uhodi, roditelji ignoriraju to sve, ne znam što mogu očekivati od njega ako ne osjeti apsolutno nikakve posljedice I ako mu roditelji ne obrate pažnju na sve to i potraže mu pomoć. Tražio bih odštetu svakako. Imam malo dijete i dosta je više strahova i "cimanja" na svaki zvuk po noći oko kuće, volio bih postići da se prestane ignorirati stanje tog momka i da se nešto poduzme. Ukoliko roditelji osjete barem materijalne posljedice - pretpostavljam da će imati više motivacije za poduzeti nešto. Ne želim čekati hoće li i kada izvući nož ili pištolj. Ukoliko je netko zainteresiran za zastupati me - nisam u situaciji platiti sada, no ukoliko se sve odvije u koliko-toliko moju korist - tako ćemo se moći i naplatiti. Eto. Hvala i lijepi pozdrav! M *Molim da me se kontaktira na mail ili još bolje - telefonski. Dostupan sam u svako doba, može i nedjelja u ponoć:) Mail: Tesla.croatia@gmail.com TEL: 0996468270
  2. Poštovani, nije - našom odlukom nije primio dio cjepiva. Ipak sam se konzultirao s odvjetnikom i zajedno smo me "pripremili" za idući sastanak koji su odgodili za ponedjeljak kako bi imali stručni tim uza sebe - što god to značilo. (vjerojatno zastrašivanje) Nemaju pravo niti ikakvog temelja ispisati ga iz vrtića, niti po zakonu, niti po ugovoru koji smo potpisali s vrtićem. A dokument kojim su se pravdali je neko stručno mišljenje nekoga iz zavoda za javno zdravstvo iz 2013. godine i nema apsolutno nikakvu "snagu". Biti će sve u redu, no u slučaju da "prisilno" pokušaju zabraniti ulazak mojem sinu u vrtić - od moje strane im slijedi tužba za naknadu štete i za povredu prava osobnosti djeteta. Kada se sve završi i razjasni - podijeliti ću kompletno iskustvo popraćeno svom dokumentacijom tako da i ostali roditelji u sličnim situacijama ne posustanu kada i njih krenu zastrašivati. Lijepi pozdrav i hvala!
  3. Poštovani. Biti ću kratak: Dijete (3 godine) nismo procijepili do kraja, našom odlukom. Pri upisu u vrtić predali smo svu dokumentaciju - uključujući i knjižicu cjepiva iz koje se jasno vidi da neka nije primio. Tražili su i potvrdu liječnika da je zdrav i da može u vrtić - i to smo im predali. Nakon toga pozvali su me na potpis ugovora za upis, potpisali smo i moje dijete je krenulo u vrtić. Nakon nekoliko dana glavna medicinska sestra iz vrtića traži me potvrdu za cjepiva koja nije primio - doktorica mi odgovara da ne zna o čemu priča i da im odnesem knjižicu u kojoj se vidi koja cjepiva je primio a koja nije te da ju telefonski kontaktiraju ako im nešto nije jasno. Danas sam pozvan na razgovor u upravu vrtića s ravnateljicom i glavnom med. sestrom gdje su mi predočili neki dopis ministarstvu iz 2013. godine u kojem stoji da oni imaju pravo "odbiti dijete i ne upisati ga ako nije do kraja procijepljeno" no ne stoji da ga imaju pravo ispisati iz vrtića. Obzirom da oni tvrde da je "ispis iz vrtića" i "pravo za odbijanjem upisa djeteta" ista stvar - molim vas, zar zaista postoji zakonska osnova da mi dijete prisilno ispišu iz vrtića? Osjećaju se izigrano jer su previdjeli naše "ne-cijepljenje" (ne znam čemu uopće traže knjižicu cijepljenja ako ju niti ne gledaju?), kažu da će i ravnateljica i medicinska sestra morati (valjda kazneno - ne znam) odgovarati ako ga ne ispišu, da ga ne smiju imati u vrtiću. Dakle, ukratko, greške i propuste je napravilo osoblje vrtića i liječnik koji je izdao potvrdu da smije u vrtić, mi smo napravili sve kako nam je rečeno i dostavili što su nas tražili. Upisali smo dijete, dajemo sve od sebe da se što ljepše i prilagodi a sada, kada je stekao već dva prijatelja i počeo prihvaćati vrtić - mi bi ga trebali ispisati jer je niz odgovornih napravio grešku? A što je s našim poslovima? Kako da se snađemo sada kada smo na temelju činjenice da nam je dijete krenulo u vrtić počeli oboje raditi? Smatramo da nas nemaju pravo ispisati no ne znamo kako i s čime se postaviti? Danas sam na razgovoru s ravnateljicom i med. sestrom samo rekao da ću se pravno savjetovati i da ću im se što prije javiti da nastavim razgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija