Jump to content

marko543

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Može li ravnatelj zdravstvene ustanove imati u vlasništvu svoju firmu? Naravno ta firma ne obavlja djelatnost zdravstvene ustanove niti će surađivati sa zdravstvenom ustanovom?
  2. Poštovani, ja kao firma i kolega kao privatna osoba bi dali izraditu aplikaciju gdje bi sve troškove (izrade, održavanja, nadogradnje, marketinga, itd) dijelili po pola, te naravno i svu dobit bi dijelili po pola. Ono što me zanima je koji ugovor tu treba sklopiti, zatim da li on meni uplaćuje svoj dio na račun firme, pa sve s tim plaćamo (zbog odbitka pretporeza) i kako bi to općenito išlo s tim plaćanjem izlaznih i ulaznih računa? Lp
  3. Hvala puno na odgovoru. Nepotpisivanje nije bila opcija jer su aneksom ugovora prije specijalizacije tražili 10 godina, tako da u suprotnom specijalizacija ne bi ni krenula. Budući da je zakonom definirano da osoba koja otkaže ugovor prije isteka mora vratiti proračunske osnovice do kraja ugovora, znači li to da treba vratiti i kompletnu bruto plaću i proračunske osnovice? Također je definirano zakonom ukoliko se pređe u drugu ustanovu za vrijeme trajanja ugovora ustanova mora platiti proračunske osnovice do kraja ugovora. Znači li to da oni plaćaju osnovice, a ja sve bruto plaće? I može li ugovor biti iznad zakona, u smislu da ako je zakonom propisano da maksimalna obveza rada je 5 godina nakon specijalizacije, može li ugovorom biti definirano 10 godina?
  4. Pozdrav, može li poslodavac aneksom ugovora o radu tražiti povrat bruto plaća za specijalizacije iako su Zakonom o zdravstvenoj zaštiti NN 100/2018. točno definirani uvjeti i koliko se treba vratiti ustanovi ukoliko dođe do ranijeg prekida radnog odnosa? Također u istom aneksu se pozivaju na taj zakon u dijelu koliko osoba treba ostati raditi u ustanovi.
  5. Pozdrav, radim u jednoj specijaliziranoj prodavaonici lijekova. U opisu djelatnosti je i savjetovanje pacijenata. Ja bih zelio preko udruge koja bi me angazirala voditi radionice i predavanja iz aromaterapije (etericna ulja o kojima bi se radilo prodaju se i kod mene). Zanima me da li je takav rad preko udruge krsenje zabrane natjecanja i trebam li o tome obavijestiti poslodavce i da li postoji nacin da me ta udruga plati s obzirom da bi oni naplacivali te radionice? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija