Jump to content

zona_rijeka

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A sto da radim sa mirovinskim? Mislim, nazvati cu referenticu u ponedjeljak i objasniti joj da nemam nikakve dokumente. Ne znam sto ocekivati kao njen odgovor...
  2. Joj, nadam se da to nije ovdje slucaj... Mi nismo nikakvu financijsku korist imali od toga, samo pravo na zdravstveno osiguranje...
  3. Pozdrav! Jesmo, taj dio smo odradili. Problem je sto nemam nikakve papire...
  4. Pozdrav! Trebala bih pomoc vezanu za situaciju u kojoj sam se nasla 2009 godine, a sada mi dolazi na naplatu. Naime, tadasnji decko (a sadasnji suprug) se ispisao sa fakulteta te je imao rok u kojem se morao prijaviti na zdravstveno. On je zakasnio te je ostao bez njega. Njegova mama me zamolila da ga fiktivno prijavim par dana kao da radi nesto kod mene doma. Tako smo i napravili. Iskreno se ne sjecam jesmo li uplatili kakve doprinose za to. Ja nikakve dokumente o tome nemam, a sjecanje mi i nije neko. Danas sam primila od mirovinskog da im dostavim isplatne liste ovjerene pecatom, tablicu 1/11 takodjer ovjerenu i ispunjen mpp 1 obrazac. Ja to naravno nista nemam. Ali imam neki osjecaj da sam u velikoj nevolji. Moze li nekakav savjet, molim vas!
  5. Pozdrav, hvala na brzom odgovoru. Obratila sam se društvu za zaštitu potrošača koje mi se očitovalo da se Zakon o zaštiti potrošača ne odnosi na pravne osobe i da proučim Zakon o obveznim odnosima, ali da koliko oni znaju u tom Zakonu nije određeno smiju li prave osobe uopće sklapati ugovore putem telefona, a da je regulirano onda bi sigurno pisalo da se u roku od 14 dana svaki ugovor sklopljen putem telefona može bez razloga i sankcija raskinuti. A što se tiče samog ponuđača, strah me da će nam ovršiti račun jer su oni račun za tu uslugu izdali. Koliko ja znam dovoljan im je taj račun i otvorene stavke da pokrenu ovršni postupak kod javnog bilježnka. Ili sam u krivu? Pokušala sam se i pozvati na "našu odvjetnicu" te da sam ju kontaktirala te da mi je ona rekla da ih uputim na te članke zakona koje sam gore navela.
  6. Poštovani, molim Vas za pravnu pomoć. Situacija je slijedeća: u petak direktora firme zove gospođa iz firme čije ime nije čuo te mu nudi usluge koje također ne čuje jer nam je loš signal u firmi. Na to joj daje moj broj (ja sam tajnica) jer on nema ni vremena za takve razgovore. Gospođa me zove te utvrđujem da nudi certifikat bonitetne izvrsnosti. Nekoliko minuta mi je pričala o uslugama koje nudi te mi je rekla da će me nazvati njena kolegica da prođemo podatke od firme. Nazvala me i ta kolegica te smo prošle podatke firme i cijenu usluge. Nakon razgovora sam otišla do direktora, objasnila mu o čemu se radi te me uputio da nazovem gospođu i odbijem usluge. Nekoliko puta kroz dan sam pokušala zvati na oba broja ali je bilo ili zauzeto ili se nisu javljali. Pred kraj radnog vremena sam poslala sms poruku te objasnila situaciju. Poslala bih bila email ali u tom trenu nisam ni ja znala kako se tvrtka zove jer je signal zbilja loš ovdje. U srijedu smo primili paket te firme te smo ga vratili bez preuzimanja. Tada sam saznala ime firme te sam im poslala mail u kojem još jednom sve objašnjavam i tražim otkaz usluge. Sutradan smo primili i račun poštom te smo zajedno sa računom poslali i preporučeni dopis od strane direktora u kojem tražimo otkaz usluge. Dakle to je već 3. put da tražimo raskid Ugovora na koji nitko nije pristao niti je itko išta potpisao. E sada već počinju slati opomene i zivkati da im se to plati da smo mi to naručili. Poslala mi je i snimku razgovora za koji tvrdi da je telefonska narudžbenica ali u tom razgovoru samo prolazimo podatke o firmi, mene navodi kao kontakt osobu te mi govori cijenu usluge i da će nam dati da platimo iznos na dvije rate kako bi nam bilo lakše. Nigdje se ne spominje da naručujemo uslugu ili prihvaćamo ponudu. Podatke sam prolazila s njom jer sam mislila da joj trebaju za sastavljanje ponude. To sam činila puno puta do sada. Telefonom riješimo podatke od firme, ponudu mi pošalju na mail i ako se direktor slaže, ovjeri ju te ju ja vratim ponuđaču usluge. Kada im pokušam objasniti da nismo bili svjesni da je to telefonska narudžba kažu mi "žao nam je što to niste znali, ali morate nam to platiti". Malo sam pročitala Zakon o obveznim odnosima te su mi upali u oko članak 261. i članak 262. ali oni i dalje inzistiraju. Možete li mi dati još neki pravni savjet jer mi smo zaista u ovoj priči ispali magarci. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija